wax, Cila, pasta anlamadım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan uploader
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

uploader

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhabalar. Yaz geldi. Aracımıza pasta cila vs. yapmak istiyorum ama bu işlerden anlamıyorum. Ayrıca polisaj makinem de yok. Ve aracın rengi kırmızı ayrıcada çok soluk duruyor.
Öncelikle Kil uygulaması yapmam gerekiyor sanırım.

Sonra pasta sonrada wax mı atmam gerekiyor.

Ayrıca da arabanın boyasına da zarar vermek istemiyorum. Önereceğiniz ürünler ve nasıl yapacağımı anlatırsanız çok iyi olur. (kaliteli ve fiyatı uygun ürünler olursa çok iyi olur)

Merhabalar. Yaz geldi. Aracımıza pasta cila vs. yapmak istiyorum ama bu işlerden anlamıyorum. Ayrıca polisaj makinem de yok. Ve aracın rengi kırmızı ayrıcada çok soluk duruyor.
Öncelikle Kil uygulaması yapmam gerekiyor sanırım.

Sonra pasta sonrada wax mı atmam gerekiyor.

Ayrıca da arabanın boyasına da zarar vermek istemiyorum. Önereceğiniz ürünler ve nasıl yapacağımı anlatırsanız çok iyi olur. (kaliteli ve fiyatı uygun ürünler olursa çok iyi olur)

kil-pasta-cila+wax .olarak islem yapilir kil ve pasta uygulamasi boyanin durumuna göre degisir .
bu islerden anlamiyorsan pasta isinden uzak dur.

Valla bende yapmayı düşünüyordum fakat sizin gibiyim pek anlamam pastadan ciladan..
Autowax diye bir marka sanırım,mahalleye yakın bir yerde uzun yıllardır var.120 Liraya araban yaldır yaldır olur,yanar beğenmezsen para bile verme dedi :D Şimdi zaten pastası cilası,makinası vs. vs. 70 80 liraya gelecek.Uraşmasıda cabası.Biraz daha çingenelık yapsam 100 liraya yaptırırım.O yüzden sizde benim gibi anlamıyorsanız pasta ciladan,uraşmayın gidin orta kalite biyerde yaptırın.

ya şimdi yapan adamlar ne derece kaliteli yapacak ve kaliteli kimyasal kullanacak. Boyayı fazla inceltecekler. Şimdi yapan adam sadece pasta yapacak ve ufak bi cila atacak. onuda makina ile yapacak. Ayrıca bizim araç kil istiyor. ayrıca wax da atmak istiyorum ama şu pasta işi kafamı karıştırıyor. ayrıca hangi malzemeleri nasıl kullanmalıyım onuda bilmiyorum :).

şimdi kilde sıkıntı yok. kilin kalitesi de o kadar önemli değil ama pastanın markası kalitesi boyayı inceltme oranı bence önemli. Wax ın da boya rengine göre kalitesi ve araç üzerinde kalma süreside bence önemli.

ya şimdi yapan adamlar ne derece kaliteli yapacak ve kaliteli kimyasal kullanacak. Boyayı fazla inceltecekler. Şimdi yapan adam sadece pasta yapacak ve ufak bi cila atacak. onuda makina ile yapacak. Ayrıca bizim araç kil istiyor. ayrıca wax da atmak istiyorum ama şu pasta işi kafamı karıştırıyor. ayrıca hangi malzemeleri nasıl kullanmalıyım onuda bilmiyorum :).

şimdi kilde sıkıntı yok. kilin kalitesi de o kadar önemli değil ama pastanın markası kalitesi boyayı inceltme oranı bence önemli. Wax ın da boya rengine göre kalitesi ve araç üzerinde kalma süreside bence önemli.

Ben çok bilgisiz kaldım bu konuda,kil ne işe yarıyor bılmıyorum. :(

Valla bende yapmayı düşünüyordum fakat sizin gibiyim pek anlamam pastadan ciladan..
Autowax diye bir marka sanırım,mahalleye yakın bir yerde uzun yıllardır var.120 Liraya araban yaldır yaldır olur,yanar beğenmezsen para bile verme dedi :D Şimdi zaten pastası cilası,makinası vs. vs. 70 80 liraya gelecek.Uraşmasıda cabası.Biraz daha çingenelık yapsam 100 liraya yaptırırım.O yüzden sizde benim gibi anlamıyorsanız pasta ciladan,uraşmayın gidin orta kalite biyerde yaptırın.

ben pastasini cilasini wax ini yaparam senin sevdalina cigerim paranin lafimi olur sonra gecersin karsisina sakal trasi olursun aynaya gerek kalmaz:D
bak benim ufakliga.
scaled.php

scaled.php

Son düzenleme:
ben pastasini cilasini wax ini yaparam senin sevdalina cigerim paranin lafimi olur sonra gecersin karsisina sakal trasi olursun aynaya gerek kalmaz:D
bak benim ufakliga.
scaled.php

scaled.php
Vaaay Emrah abim Sağolasın abi keşke yakında olsanda bi pasta cila yapsak,sonra şöyle güzel bir Ciger.Sonrasında meşhur ustamızda künefe :rakir:
Senin ufaklığı işyerinde olmam sebebiyle göremiyorum,fotoğraflar açılmıyor bizim işyerindeki sistemle alakalı. Akşam bakarım abi :)

Cila ve diğer parlatıcı ürünlerde Meguiars den şaşma Yada Collinight ama ülkemizde meguiars daha çok satılıyor biraz pahalı ama değer ;)

Merhaba Arkadaşlar,

2 ay önce ilk arabam olan opelli aldım.Yanlız sagolsun babam ben işteyken arabayı gözü gibi bakarak Bir kova su ile hergün fırcayla yıkamış. :) Bu sebepten kılcal çizikler oluşmuş güneş vurunca belli oluyor.Aracıma cila yapmak istiyorum ama ne bir tecrübem neden bilğim var,Neyi nerden alcam hangi malzemeler gerekli bilmiyorum.Tecrubelerinizden yararlanmak isterim yardımcı olurmusnuz.Teşekkürler

Kısaca bildiğim kadarı ile anlatayım işleme başlamdan önce malzemelerini calışacağın yerde hazırla sıralamayı aynen şöyle yap yıkama+kil+pasta+cila+wax şeklinde önce aracını suyla tazikli olması daha güzel olur yapışıp kalan küçük taşlar felan kalması diye aracı yıkdıktan sonra gölge toz olmayan güneş hiç görmemesi önerilir bir yere aracı cek 5/10 dk kurumaya bırak sonra hafif ıslak araca kill uygulamaya başla yanında ya kill uygulama spreyi olacak yada camsil kutusunu boşaltıp su doldur cok lazım olacak kill tek yönde değil dairesel haketlerle uygula kil işlemim bitirdikten sonra sıra pastada pasta sungerle yap yavsiyem pasta için satılan aldivenler türü ama sungersi yapısı olan eldineler onlardan kullan yoksada herhangi bir süngerde olabilir ama temiz bir sonuc için tavsiye ettiğim eldivende kulan pastayıda gene dairesel hareketlerle iyice yerim arac üzerinde pasta izi kalmasın nerdeyse sürdüğün pasta gözükmeyecek sekle gelene kadar pastayıda uygulamadıktan sonra bolca bez tavsiyem üstüpü yada yumuşak bezlerle havlu türü aracı iyice silin en ufak bir kalmasın 2 gün sonra ben burdayım diye bağırmaya başlar izler iyice sildikten sonra wax uyguluyorsun wax parlaklığı artırıp boyayada korumu görevi yapacaktır oda en az pasta kadar zahmetlidir waxıda uyguladıktan sonra aracını güneşin altına cıkarıp kendinle gurur duyabilirsin
şimdi geldik işn en önemli kısmına ben yazarken 4/5 dk aldı ama yukarda anlattığım uygulama süreci elle uygulandığında 1 gün zor bitecek bir işlem ve zannetmiyorum tek başına bunu yapabilesiniz kil+pastayı bile yapabilrseniz helal olsun burda tavsiyem ise enaz1 yada 2 arkadaşla beraber yapmanız aksi halde arabayı batırırsın heleki kırmızı arac 2 gün sonra üstüne kimyasal dökülmüş gibi görünür emeğiniz boşa gider üstü birde paranız gider canınız sıkılır
asıl tavsiyem daha ince hiç yapmadıysanız elle uygulama yapan birilerini izlemediyseniz bulaşmayın ama karar sizin ben ilk aracımda uyguladım arabanın boyasını mahvettim beyaz aracın etekleri yorulduğumdan iyice uygulamadığımdan dalmacyalı gibi olmuştu mecbur gidip usatasında pasta attırmıştım bu arada cilayı unuttum yaaa bence hiç bulaşma :) ama bulaşacam dersende pasta +cila+wax üçüde aynı şekilde uygulanır uygulama aralarını 15/20 dk zaman koy azda olsa ceksin :)

Son düzenleme:
Geri