wax, Cila, pasta anlamadım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan uploader
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
gözün korkmasın bu kadarda zor bişey değil ama sade pasta yerine pasta cila olan karışımlardan kullanırsan daha rahat edersin ben yıllardır sonaxın pasta cialsını kulannıyorum hiç zorlanmadım boyada da bir iz oluşmadı

basitçe anlatmak gerekirse kil aracın yüzeyine yapışmış partikülleri alır böylece cila sırasında pede takılarak aracın çizilmesini önler,pasta boyanın en üst yüzeyi olan vernik tabakasının bir kısmını alarak yüzeydeki harelenme oksitlenme gibi görüntüleri yok eder,cila verniği besleyerek daha parlak bir görüntü sağlar,wax ise vernik üzerini mumsu bir tabakayla kaplayarak dış etkenlere karşı maksimum korumayı amaçlar

sana tavsiyem genelde sonax olacak, meguiars daha kaliteli bir markada olsa hata yapınca tölere etmesi zor, sonax ise daha amatöre uygun sorun çıkarmayan ürünler

arkadaşın dediği gibi araç temizleme spreyleri var the slution diye bir marka var hatta heryerde görüyorum onunla bulamazsan bi şişe suyla ıslata ıslata kili dairesel uygula marka önemli değil ama yumuşak kil olsun..

daha sonra sonaxın pasta cilası var içinde süngeride var 25tl civarı satılıyor içindeki süngerle parça parça uygula önce kaput,tavan,kapılar çamurluklar tamponlar diyerekten her seferinde parçaya pasta cilayı yedir kurula diğer paraya geç bu dediğim üründe cilada olduğu için ayrı bir cila işlemine gerek yok ama illede isterim dersen herhangi bir cilayı kullanabilirsin

SONAX-Sungerli-Guclu-Cila-250-ml__17930156_0.jpg

cila uygularım dersen meguiarsın pedleri var 2li sarı 5tl onunla rahatça uygulayabilirsin yine parça parça, cila olarak yine sonaxı kulanabilirsin 10tl gibi bir fiyatı var sıvı cilasının

300100-Lackpolitur-SONAX-AutoPolitur_lightbox.png

geldik wax'a waxta meguiars nxt'yi tavsiye ederim sonaxında iyiymiş duyduğum kadarıyla neyse 50tl civarıdır 2 tiptedir bir pasta cila gibi birde cila gibi sıvı ben pasta cila gibi olanını kullanıyorum aynı pasta cilada olduğu gibi içinden süngeri çıkıyor bütün araca yedirerek (bu sefer parça parça değil) sürüyorsun ama wax cila gibi yok olmaz üzerinde mumsu bir tabaka bırakacak amaçta bu zaten bitince 3-5dk arayla parmağını sür eğer hala mumsu tabakaysa parmagının bıraktıgı iz beklemeye devam et eğer altında temiz yüzey görürsen silmeye başla...

tech_wax_450.jpg

216200_lightbox.png

bitti aracını güneşin altına çekip ayna gibi kullanarak gökyüzü,apartman,ağaç ve boy fotoğrafı gibi fotoğraflar çekebilirsin :D benden bi tane

495h6.jpg

her katlmanda silme işlemi için kaliteli bir cila bezi kullanmanı tavsiye ederim meguiars supreme shine gibi

meguiars-supreme-shine-mikrofiber-silme-bezi-mb34583_1134965_r1.jpg

birde waxı lastik aksamlara kapı aralarına lastik kısımlarına değdirmemeye çalış plastikte ve lastikte iz bırakıyor kapı aralarından temizlemek zor oluyor gerekirse maskeleme bantı kullan

şu koçtaş gibi yerlerde satılan makianalar var 30-40tllik dandik olanlar onlar pasta cila ve cila işinde çok işe yarıyorlar benimki bozulunca attım prof. makine aldım o dandikle yaptığım cilayı özler oldum öyle yüksek bir deviri olmadığı için boyaya bir zararda vermiyor elle yaptığın işi kolaylaştırıyor sadece

POLISAJ-MAKINASI-ARAC-OTO-PASTA-CILA-MAKINASI__21322879_0.jpg

kısaca 100-150tl arasına kaliteli markalarla 4-5 kullanımlık ürünler almak mümkün

süreye gelince kil yarım saatte biter
pasta cila 2-3 saatini alır
ayrıca cila 1.5-2 saatini
wax ise yarım saatini alır
yani sen 6 saat sürcek gibi ayarlayarak başla birde yıkaması var tabi

son olarakta bu işlemleri yaptıktan sonra 1-2 gün yoğun kol ağrısı çekeceğinizi unutmayın :D

Son düzenleme:
Geri