yağ eksiltme vectra c

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dtvolkan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Vectra b de vardı aynı problem. Demekki opelde pek gelişme olmamış hala aynı.

merhaba benim arabada 2004 vctra c 2700 km yaptım yol bilgisayarı sinyal verdi baktım yağ çubuğu yarıya inmiş, c kasalarda yağ eksiltme normalmidir.
ayni durumdayım aracımı alalı 8000 yaptım yaklaşık 1.5 litre yağ yaktı sağa sola soruyosun normal diyor servise sordum 10000:) 1litre çok normal lpg varsa biraz atabilir diyor 2005 model corsam vardı 1 gr eksilmiyordu bende anlamadı yağimi fırsat bulursam yeniden değiştircem birde diyelim biz bu aracı sataçaz sataçağim adama 1.5 litre yağ eksitir buda normal desek adam bize ne der çok merak ediyorum bana satan hiç birşey dememiştir ne yapmalıyız anlamadım canım biraz sıkkın yardım edebilecek varsa sevinirim:)

vallaha ben arabayı alalı 1 ay oldu toplam 1000-1200 km yol yaptım 1.5 lt yağ ekledim anlamadım bu işi. daha önce palio vardı. 12000 km yol yaptım yağ çubuğunu bile çektirmedi. ama motorda sıkıntı olmasın ben her 12000 km de yağ ekleyeyim nereye götürdüysem sıkıntı yok diyorlar bende inanıyorum ne yapayım çok anladığım bir konu değil. ayrıca 2-3 günde 1 su ekliyorum borularda çatlak var diye vaktim çok olmuyor tamire götürmeye oda yağ eksilmesinde etkili olurmu?????

Teyzeoğlunda Albea var, bir sonraki yağ değişimine kadar milim oynamaz diyor maşallah...

Benim de 7000 km. oldu 1 lt eksiltmiş, yalnız 5lt. koymuştu usta normal midir?

... ayrıca 2-3 günde 1 su ekliyorum borularda çatlak var diye vaktim çok olmuyor tamire götürmeye oda yağ eksilmesinde etkili olurmu?????
Hoşgeldin aramıza....:)

Bende bir ara yağ eksik ikazı aldım.Çubuğu kontrol ettim yağ yok.Aynı sendeki gibi.Bagajda olan yağdan yarım litre yağı koydum.Yola koyuldum.Eve vardığımda tekrar kontrol ettiğimde bu sefer çok fazla yağ olduğunu çubuğun seviye çizgilerinini üzerinde olduğunu gördüm.Ertesi gün servisteki arkadaşıma sordum anlam veremedi.2004 model arabam son yağ değişiminden beri ve bor power da koymuştum 11000 km oldu hala yağ eksiltmedi.Maşallah.Bu 11000 km.nin 8000 i şehirler arası.Aracım 111150 km de.

Arkadaşlar eksiltme çözüm arayanlardan biride benim.mobil1 5w-50 kullaniyorum en son. 2500 km de check oil dedi ama eksiltme çok az di.tam sonucu zamanla yazacam .

aracım 2001 comfort castroll tam sentetik yağ kullanıyorum aracım 173000 de 15 000 km aralıkla filtre ve yağ değişimi oluyor yağı eksiltmiyor yazılarınızı okuyunca da çok şaşırdım

Son düzenleme:
Aracın Vectra C ve LPG liyse bagajında her zaman 1 litre mobil 10/40 yağ bulunacak arkadaş, 2-3 bin kilometrede 1 litreye yakın yağı yakar bu araç. Alman mühendisler silindirle piston arasında çok boşluk bırakmış, sebebi bu

Geri