Yakın zamanda corsaya trafik sigortası yaptıran var mı?

Oktay artık sigorta işlemlerinde bir çok şey değişti, araçların marka ve modelleri de sigortaya dahil edildi. Bilindiği gibi sigorta şirketleri kaza yapan sürücülerin yaş istatistiklerine göre prim belirledikten sonra illerin trafik yoğunluğunu baz almışlardı, şimdi de hangi marka ve model araçlar daha çok kaza yaptıklarına dair istatistikleri baz almaya başladılar. Aynı şartlara haiz, ikisi de benim adıma kayıtlı olan farklı model ve yaştaki iki aracıma aynı şirketçe verilen teklifler: 1991 Opel Vectra için:565 TL, 1963 model Ford Taunus için:645 TL. Başka bir örnek daha vereyim Astra F nin HB ve SW kasalarının trafik sigortaları arasında 100 TL den fazla fiyat farkı mevcut. Bir bakmışız seneye yaptığımız km ye göre prim almaya başlamışlar :mad:

Bende 2005 opel astra h SW var aralıkta 560tl ye en ucuz yaptırdım. Ocakta tekrar zam gelmiş. SW ve HBler 100 tl daha pahalı sanırsam.

Bende 2005 opel astra h SW var aralıkta 560tl ye en ucuz yaptırdım. Ocakta tekrar zam gelmiş. SW ve HBler 100 tl daha pahalı sanırsam.

Aynen öyle, benim merak ettiğim aynı fark Doğan/Kartal gibi yerli modellerde de mi var? :(

sanırım devlet cok eski 20-30 senelik aracları piyasadan cekmek icin sigortaları
cok fahiş yapıyor

1.3 cdti 2011 model icin 430-470 arası demişlerdi dogruymuş
yas 45 benim

Arkadaşlar, içinde bulunduğumuz şartlarda yeni trafik sigortası yaptırmadan veya mevcut poliçeleri yenilemeden önce mümkün olduğunca çok firmadan teklif almakta fayda var.

Yani;
- Ben "A" firmasının eski müşterisiyim, bana mutlaka iyi bir indirim sağlarlar.
düşüncesine kapılmayalım.

Aşağıdaki bağlantıdan TRAMER' in güncel (son 30 günlük) sigorta prim karşılaştırma tablosuna erişebilirsiniz.

http://www.sbm.org.tr/tr/OnlineIslemler/Sayfalar/TrafikSigortasiPrimBilgilendirme.aspx

İlgili formda şehir, araç markası ve modeli gibi bölümleri doldurup onayladığınızda karşınıza farklı şirketlerden son 30 gün içerisinde gerçekleşen asgari, ortalama ve azami sigorta pirimleri tablosu çıkıyor.

Kıyaslama ve düşük fiyat sağlayan şirketler hakkında bilgi sahibi olmak adına güzel bir uygulama.

Son düzenleme ile birlikte artık bu işin afedersiniz bir şey çıktı.

Sigorta şirketi ödediği bedeli kusurluya rücu edecekse trafik sigortası yaptırmanın ne anlamı kaldı?

Hem vatandaştan zorla prim topla sonra ödediğin zararı geri rücu et, temiz para valla topladığın prim yanına kalsın.

Son düzenleme ile birlikte artık bu işin afedersiniz bir şey çıktı.

Sigorta şirketi ödediği bedeli kusurluya rücu edecekse trafik sigortası yaptırmanın ne anlamı kaldı?

Hem vatandaştan zorla prim topla sonra ödediğin zararı geri rücu et, temiz para valla topladığın prim yanına kalsın.

Doğru mu anladım? Bilmiyorum da. Şimdi eğer ki A sigorta şirketine sahip araç kusurlu ise B aracın tamiri yapılacak ama ilk ödeme sigorta tarafından yapılacak sonra da A şirket araç sahibine gel bakalım senin kazandan dolayı biz şu kadar para ödedik ver diyecek...Benim anladığım bu şekilde.

Aynen ben de böyle anladım yani kusurlu olarak başka araca Vs. zarar verildiğinde sigorta yapılan şirket önce karşının zararını ödeyecek sonra da ben senin yüzünden şu kadar tazminat ödedim çık bakalım diyecek.

Geri