Yakın zamanda corsaya trafik sigortası yaptıran var mı?

Bu işin kriteri filan kalmadı. Bu işin bir kriteri var oda kazık kriteri başkada bir şey yok. Ve millet olarak sesimiz soluğumuz çıkmadı içinde kazık modunda ilerlemeye devam ediyor işler. Şimdi araç kullanıcıları olarak bu zamları protesto edelim hadi 5 gün kimse özel araçlarına binmesin desen kimse zevkinden lüksünden ödün vermez ve aracına binmeye devam eder. Durum böyle olunca da bizim trafik sigortaları da 2016 yılında %40-50 daha zamlanır bizde ödemeye devam ederiz. İşin özü bu.

Çünkü Türk milleti olarak hakkımızı arama diye bir şeyi bilmiyoruz. Sesimiz çıkmıyor.Sesimizin çıkmadığını bilenler de veriyorlar odunu. Rezillikten başka bir şey değil. Bu ülkede dürüst adam isen milletin kaçak elektriğini sen ödersin, bu ülkede dürüst vatandaş isen milletin yaptı yapmadığı kazaların bedelini sen ödersin, bu ülkede dürüst vatandaş isen BOTAŞ zarar eder %16 doğalgaz da indirim olur ama BOTAŞ zarar etti diye zararı da sen ödersin, bu ülke de şerefsizler sigorta kurumunu soyar soğana çevirir bu açıkları Emekli sandığı ile birleştirirler bunun da zararını sen ödersin. Yani işin özün de Türkiye de dürüst vatandaş isen her zaman kazıkların bedelini sen ödersin.

Ne yalan söyleyeyim artık sağdan soldan aşağıdan yukarıdan nereden zam geldiğini takip etmiyorum. Benim artık takip ettiğim iki konu var birincisi doğal gaz ikincisi benzin fiyatları.

Aracın altını kaldırıma vurdurup pert kaydı alanları, artık yürüyemez duruma gelen araçlara hasarsızmış gibi kasko yaptırıp 5 kuruş para ödemeden tamir ettirip sigorta şirketlerini dolandıranları falan çok iyi hatırlıyorum.

Bir zamanlar sigorta şirketleri dolandırılıyordu kimse de yapmayın etmeyin demiyordu. O zamanlar sistem sigortacıları mağdur ederken şimdi sürücüler mağdur ediliyor, normal bir durum yani. Bunun acısının çıkacağı belliydi. Şimdi, son oturduğumuz klozetin markasına kadar bakıp öyle fiyat veriyorlar.

Ayrıca;
Sosyal devlet anlayışına tamamen ters bir mantıkta işleyen zorunlu trafik sigortasını neden devlet yapmıyor anlamış değilim. Teminatları devlet belirliyor fakat firmalar yapıyor. Hatta ve hatta devlet benim canımı ve malımı korumakla yükümlü iken trafik sigortasının teminatları arasında doğal afet ve terör olayları yok. İtin dölü ben evde uyurken elini kolunu sallaya sallaya araca benzin döküp yaktıktan sonra zararı trafik sigortasının karşılamamasına aklım ermiyor.

Fransa' da daha yeni yaşandı, sahte canlı bomba düzeneği ile karakola koşarak girmeye çalışanı, sorgusuz sualsiz, kimdir, kimin nesidir, necidir demeden, gözünün yaşına bakmadan kevgire çevirdiler. Bu adamlar devlet terörü mü işlemiş oluyor şimdi? Bana göre olması gerekeni yaptılar. Bizim coğrafyada da benzin bidonunu araç ruhsatı yada ehliyet fotokopisi ile satma şartı koy. Benzinliğe arabasız gidip bidonla benzin alınacaksa koysunlar içeri bir fotokopi makinesi, al adamın ruhsat ve ehliyet fotokopisini öyle sat. Zaten benzinliklerin her tarafında ayrıca kamera var nasıl olsa. Sattığına dair de bir belge tutuştur ki eline, polis benzin bidonuyla gezeni tuttuğu zaman göster bıraksın seni, öteki türlü 3 gün nezarette yatıracaksın ki aklı başına gelsin. Zor iş değil bunlar, uğraşacak adam yok.

Nadir hakkını ara bakalım ne oluyor? Sessiz sedasız protesto edersen kimse seni takmaz, hatta rahmetlinin dediği gibi ya "yürümeyle yollar aşınmaz" derler ya da "it ürür kervan yürür" der geçerler :(. Bizim ülkede bir takım eylemleri provoke etmek çok kolaydır mesela gezi olaylarını hatırla, nasıl başladı nasıl bitti ;)

En son vandal olmuştuk, çapulcu olmuştuk :)

ekim ayında yaptırdım generali sigortadan 420 lira civarındaydı tam hatırlamıyorum. mevzuattaki üst sınır boşluğunu arkasına alan aç gözlü sigorta şirketleri yüzünden maalesef fiyatlar arttı.

Nadir hakkını ara bakalım ne oluyor? Sessiz sedasız protesto edersen kimse seni takmaz, hatta rahmetlinin dediği gibi ya "yürümeyle yollar aşınmaz" derler ya da "it ürür kervan yürür" der geçerler :(. Bizim ülkede bir takım eylemleri provoke etmek çok kolaydır mesela gezi olaylarını hatırla, nasıl başladı nasıl bitti ;)

Abim o zaman seve seve ödeyeceğiz biz bu paraları. Başka da söz kalmadı demektir.

ekim ayında yaptırdım generali sigortadan 420 lira civarındaydı tam hatırlamıyorum. mevzuattaki üst sınır boşluğunu arkasına alan aç gözlü sigorta şirketleri yüzünden maalesef fiyatlar arttı.

2015 için 420 ödemek demek 2016 da 900 civarı ödenecek anlamına geliyor :mad:. Ben de 43 plakalı Astra'ya 400 TL ye yakın bir rakam ödemiştim, 2016 için şimdiden korku dağları bürüdü ;)

2015 için 420 ödemek demek 2016 da 900 civarı ödenecek anlamına geliyor :mad:. Ben de 43 plakalı Astra'ya 400 TL ye yakın bir rakam ödemiştim, 2016 için şimdiden korku dağları bürüdü ;)

Bir örnek vereyim abim sana ben 2015 yılının Eylül ayında yaptırdım. Çekici hizmeti içinde 460 TL ödedim. Arkadaşım bu ay içinde yaptırdı çekici hizmeti ile verilen fiyat 640 TL idi. Yani sadece bir kaç ay içinde 100TL daha yükselmiş durumda.

inşallah o kadar yüksek çıkmaz 2016 da. zaten eylül 2016'da fiyat araştıracağım şayet kaskoyla beraber yüksek rakam çıkarsa arabayı satarım diye düşünüyorum

Kasko sigortasında fazla bir yükselme yok. Şirketler müşteri kaçırmamak adına kaskoda insaflı davranmışlar. En basitinden 2 aracıma aynı şirketten hem trafik hem de kasko sigortası yaptırmıştım, 2016 için kasko teklifleri makul seviyede ama trafik sigortaları uçmuş, daha hesaplı bir yer bulursam trafik sigortalarını başka şirkete yaptıracağım. Bu durum 35 senelik şirketle yol ayrılığı demektir. Kendileri bilir :(

Geri