Yangın tüpü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ermaneray
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar az önce eve gelirken bir opel gördüm ve ön tamponundan ufacık ateş çıkıyordu adam o anda indi çaresizce kaputu açtı ve ateş dahada büyüdü adamda ne yangın tüpü ne başka bişey bez ile söndürmeye çalışıyor ben hemen durdum çektim sağa aldım yangın tüpünü adamın aracını yanmaktan kurtardım 1 dk daha geç kalınsaydı emınım içeriyede sızacaktı komple yanacaktı ön tamponun sol tarfı eridi sinyal eridi sol ön çamurluk yandı boyası attı onunla ucuz kurtuldu aman siz siz olun kesinlikle yangın tüpünüzü aracınızda bulundurun ama şuda var önümdeki iki araç durmadı bastı geçti sağa çektim arkadakilerde bastı geçti ne kadar umursamaz bir toplum olduk çıktık anlayamadım :(
:alkis: :alkis: :alkis:

teşekkür derim arkadaşlar

tebrikler her zmn yanımda bulundurum ve 6 ayda bir içini kontrol ettittiririm

OPEL diye mi durdun
Diğerler araçlar opel değil diye durmamıştır. Hani bu bizden değil der gibi. : )

Genelde insanların kafasında şöyle bi mantık çalışır.
Kendi araçlarını kanıksadıkları için. Bi an yanan araç veya kaza geçiren araç kendi araç modellerinden se kendi aracı yanıyomuş gibi hissederler ve daha duyarlı olurlar.

Bunun şakası yok. Bende aracı alınca trafik setinden önce 2,5kg yangın söndürücü aldım doldurtum koydum araca.
Kesinlikle trafik setlerinin içinden çıkan parfüm kutusu kadar sırf trafik kontrolleri için konulmuş yangın tüplerine güvenmeyin.

Özellikle LPG li araç kullananlar. Benim başıma gelmez demeyin hala vaktiniz varken tedbirinizi alın.

Evet aslında kaza anında şıkışmalara karşı yangın tüpünün şöförün yanında bulunması gerekiyor.

Ama bukadar emniyet testi yapan yüzlerce mühendisi bulunan opel ve bi çok firma estetik kaygısıyla arac içine yangın tüpü için yer yapmıyor.

istense koltuk altı veya emniyet kemeri kapı bar kısmını alt tarafına estetik kapaklı bi yuva koyabilir.

Son düzenleme:
içi dolu. ama basınç göstergesi 0 rı gösteriyo. :mad:galiba bagajda saga salo çarpa çarpa bozulmuş:)
benimki de bagajda duruyordu 20 gün oldu alıp takalı. alırken görterge 3'deydi. Bugün bir baktım 1'i gösteriyor. Galiba bagajda bişeyler oluyor bu velet'e. Başkada yer de yokki araç içinde koyacak:(

Bu duyarlılığınız için tebrik ediyorum ama büyük şehirde insanların iyi niyetleri okdar suistimal edilmişki insanlar korkuyor açıkcası

sağolun arkadaşlar

valla abi örnek vatandaş örnek vatandaş derler ya sen oprda öörnek vatandaş görevini üstlenmişsin resmen harikasın yaa ben sana bi jest gecerdim muhakkak boş bırakmazdım böle duyarlı insanlar pek kalmadı günümzde
bu arada yangın tüpü olayına gelirsek bizde bi sprey var ama 99 dan beri mest olmuştur heralde:D bi ara değişmekte fayda var

marketlerde falan satılıyor 15 25 lıraya tüp alabilirsiniz benim tüp 1 kg lik ve tes etmek fırsatım oldu o olayda hemdende söndürdü 2 .ci basışta komple söndürdü aman ihmal etmeyin derim

OPEL diye mi durdun
Diğerler araçlar opel değil diye durmamıştır. Hani bu bizden değil der gibi. : )

Genelde insanların kafasında şöyle bi mantık çalışır.
Kendi araçlarını kanıksadıkları için. Bi an yanan araç veya kaza geçiren araç kendi araç modellerinden se kendi aracı yanıyomuş gibi hissederler ve daha duyarlı olurlar.

Bunun şakası yok. Bende aracı alınca trafik setinden önce 2,5kg yangın söndürücü aldım doldurtum koydum araca.
Kesinlikle trafik setlerinin içinden çıkan parfüm kutusu kadar sırf trafik kontrolleri için konulmuş yangın tüplerine güvenmeyin.

Özellikle LPG li araç kullananlar. Benim başıma gelmez demeyin hala vaktiniz varken tedbirinizi alın.

Evet aslında kaza anında şıkışmalara karşı yangın tüpünün şöförün yanında bulunması gerekiyor.

Ama bukadar emniyet testi yapan yüzlerce mühendisi bulunan opel ve bi çok firma estetik kaygısıyla arac içine yangın tüpü için yer yapmıyor.

istense koltuk altı veya emniyet kemeri kapı bar kısmını alt tarafına estetik kapaklı bi yuva koyabilir.

Arkadaşım tespitlerin için teşekkürler.Bir itfaiyeci olarak özellikle İstanbul'da her gün onlarca araç yangını ile karşılaşıyoruz.Araçta yangın tüpü mutlaka bulunmalı ve dediğin gibi parfüm şişesi gibi göstermelik olmamalı!Ayrıca kontrolleri mutlaka yapılmalı.Unutmamamak lazım 2 kg'lık bir yangın tüpü hayatınızı ve malınızı kurtarabilir.

Geri