Yaz Geldi Aracınızın LPG Yakıt Miktarı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan berkay1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
evet klima ile yakıt %5-7 arası artış yapıyor

lpg de hıle vardır
soylekı :
eurogas denen lpg cok kalıtelıdır ve oktan derecesı 93 dur
dokme gaz alırsanız arabanın canı yanar yanı mutfak tupu tarzı doldurulan lpg yada kacak lpg budur bazı fırmalar ucuz gaz satarken arabaalrıda duman etmekte vuruntu fıltrede tıkanma cekıs dusuklugu soz konusudur
bıldıgınız yerden alın aynı ıldeysenız degıstırmeyın..
sincandaki aygazdan almıştım arabada vuruntu meydana getirdi acaba gazdan mı harun bey.

cevap 3- 70km den sonra 5. vitesi kullanıyorum ve gene deviri 2000 ve aşağısı tutuyorum aracı hızlandırırken zorlamadan yavaşça gaz veriyorum tabi sıkıcı oluyor ama madem tasarruf istiyoruz! ve önüm açık olduğu her zaman hız sabitlemeyi kullanıyorum
Ekonomi için mükemmel bir kullanım ama motor sağlığı açısından bence çok iyi değil silindir içerisindeki karbon birikiminin artacağını zannediyorum ara sıra benzinde üst devirlerde aracını kullanman motor açısından sağlıklı olur.
Ayrıca benim tüketimimde ş.içi 190 200 ş.arası 140 150 arası lpg 1.650

93 model 2.0i 136 bg
lavato normal gaz
lpg: 1790
sehir dışı: 140-150 arası
genelde 110-120 gitmek kaydıyla
arabada son sürat de 190 km

Ekonomi için mükemmel bir kullanım ama motor sağlığı açısından bence çok iyi değil silindir içerisindeki karbon birikiminin artacağını zannediyorum ara sıra benzinde üst devirlerde aracını kullanman motor açısından sağlıklı olur.
Ayrıca benim tüketimimde ş.içi 190 200 ş.arası 140 150 arası lpg 1.650
bende motora zararı olabileceğini düşünmüştüm ama arabanın orjinal kitapçığında da aynı yazıyı okuyunca içim rahatladı hiç bir sakıncası yokmuş benzin olayını zaten haftada 1-2 defa uyguluyorum :)

ben inanmiyorum vectra b ler icin lpg 1800 olupta sehir ici 200 210 yakiyor diyenlere 250 den asagi dusmez

ben inanmiyorum vectra b ler icin lpg 1800 olupta sehir ici 200 210 yakiyor diyenlere 250 den asagi dusmez
hesaplamanın en kolay yolu şudur..benzinde 2.0 vectra şehir içi 9,1-9,8 lt benzin yakar.gazda ise 12-13 litredir bu oran...yani (12*1,80):100=216 ykr yakar.biraz performanslı kullanırsak 234 ykr olur... :) litre fiyatına göre değişiyo yani..

Geri