yeni astra j ye tüp taktırmalı mıyım? hesap kitap!..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fonseca_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Allah korusun kasap bir ustanın eline düşersen aracın eski halini mumla ararsın. Zaten araç fazla yol yapmayacakmış, daha da az kullanmakla yakıttan maksimum tasarruf yapabilirsin. Ben artık çok gerekmedikçe tek başıma arabayla şehir içine girmiyorum, yakıt parası, otopark parası gibi masrafları göz önüne alınca belediye otobüsleri bedava gibi oluyor. Fazla yol yapan biri olsam LPG yerine dizel araç alırdım .

Bence lpg taktırmayın her ne kadar kar lı bir iş gibi görünsede malesef değil... Lpg tasarruf hesaplama araçlarına kanmayın aracı motor soğukken benzinde kullanacaksınız günlük 2 kez soğuk çalışsa araç en kötü bu 2 kez kullanım min 1.5 km olsa ayda 45 km yapar benzin kullanımı buda soğuk motorda en az 30 tl ayrıca aracın elektirik tesisatını kasap gibi kesiyorlar.. Manifoltu %95 sökmeden deliyorlar ve motora giren parçacıklar motorun ömrünü çalıyor.. Yağ yakma vs derken lpg ayarı lpg filtresi buji bobin buji kablosu sonra lpg enjektörü arıza lambası derken kısır döngü başlıyor muayene zamanı geldiğinde bu sefer kaçak kontrolü lpg dolum ağzı değişimi ..... Çok karamsar yazdım ama bence aracı heba etmeyin... Benzin en temizi...

Herkesle hemfikirim, forumdaki en büyük LPG fanlarından biriyim ancak 3 liraya LPG falan almam ben. Siz de gül gibi arabanıza lpgyi deydirip sinirinizi bozmayın, mis gibi binin benzinde . LPG sisteminin kendini amorti etmesi için binlerce km yapmanız gerek, kar kış kıyamette zaten çok kullanmazsınız.

yani burdan anlaşılıyor ki aklın yolu bir gibi...ben sadece lt bazında hesap etmiştim ama çoğu arkadaşın dediği gibi şayet ıvır zıvır şeyler de çok sorun olursa (ki en ufak sorun canımı sıkar benim) en azından şu an için hiç bir avantajı yok benim için..özellikle yazdan yaza uzun yolda rahatımı sağlasın yeter bana araç..eski aracım dizeldi ama konfor sıfırdı nerdeyse(fiesta 2004), zaten hız yapmam (anca otobana yolum düşerse)zaten 2300 tl tüp masrafını 2.5 senede amorti edecekse en iyi ihtimal, sonraki 2.5 yıla da 2300 zarar etmeye zaten razıyım..az önce astra classic 3 deki aynı motoru olan arkadaşımın not ettiği verilere baktık şehir içi 10.50 lt'nin altında yok... tüp prince marka...
yorum yazan tüm arkadaşlara teşekkürler çok faydalı oldu karar vermem için..

LPG Filan uğraşmaktansa en iyisi Dizel araba almak.

dizel araçlara yakındır ek vergi gelecek,

Fazla hız yapmıyorsan, uzun yolda motor devrini 2500 d/d aralığında tutarsan aracın benzini koklar. Ben 22 senelik 2000 cc lik otomatik vitesli araçta bile 100 de 7-7,5 litre civarında benzin tüketiyorum, hızımı biraz daha düşürsem 6 litre civarı tüketimi yakalayabilirim. Kalkışlarda fazla gaza yüklenmezsen, aracın hızını ağır ağır artırırsan yakıttan en az % 20 tasarruf sağlarsın.

dizel araçlara yakındır ek vergi gelecek,

Bizim iktidarlar vatandaşının kesesini çok iyi düşünürler, ekonomik diye neyi çok kullanırlarsa hemen ona zam yaparlar. Vatandaş benzinden mazota kaçmaya başladı hemen mazotun vergisini artırdılar, sırada öncelikle LPG ye, elektrikli araçların sayısı artınca da elektrikli araçlar için zamlar var, demedi demeyin :(

Bizim iktidarlar vatandaşının kesesini çok iyi düşünürler, ekonomik diye neyi çok kullanırlarsa hemen ona zam yaparlar. Vatandaş benzinden mazota kaçmaya başladı hemen mazotun vergisini artırdılar, sırada öncelikle LPG ye, elektrikli araçların sayısı artınca da elektrikli araçlar için zamlar var, demedi demeyin :(

savaş abi ayrıca yeni vergilendirme sistemine geçildiğinde dizel araç vergisi yüksek olacak... bunuda hesaba katmak gerekli...

Dediğim gibi ne yapıp edecekler mutlaka cebimize ellerini daha da fazla sokacaklar, devletin vergilerden başka ne geliri kaldı ki :(

Geri