yeni astra sedan 1.3 CDTI chip yaptıran

yok arkadaşım beyin yanma olayı filan yok sonçta beyine fiziki bir müdahale söz konusu değil (zaten aracın orjinal yazılımı yedekleniyo dilersen yüklemesi 5 dk)sadece motor parametreleri yenisiyle değiştiriliyor malum fabrika çıkışı araçlar sınırlandırılmış olarak çıkıyo .hele bir alış şu an bana chipli hali bile hantal geliyo bir 10 beygir daha ilave ettirmeyi düşünüyorum.

o zaman beyin yanıyor demeyim arıza ışığı yakıyor buda tekrar programlanması demektir
yani dikkatlice yapılmalı ve her bir ayarına özen gösterilmeli yoksa siyah dumanda atar fazla yakıt sarfiyatıda arttırır

alperen5854 ün dedikleri kafama yattı. tamam araç sınırlandırılmış olabilir. ancak bu gücü sorunsuz açığa çıkarmak gerçekden zor, bence.
çünkü tek bir paremetre ile olmuyor. yada on off şeklinde performans açılıp kapanmıyor. dolayısıyla bence zor bir iş. belki ilk başlangıçda chip ile artan performans arac beynindeki başka bir parogram sayesinde düzeltiliyordur. yanlışlık olarak algılanıp.

kusura bakmayın beyin jimnastiği yapıyorum. pek bir bilgim yok. servislerde orginal soket ile bağlantı kurulup yazılımı güncellenerek 105 bg cdti astra yapılsa hiç düşünmem yaptırırım. bedeli çok uçuk olmamak şartıyla.
aksi halde. araç beyni fiziksel olarak sökülüyor. diye biliyorum beyaz güvercin. astra için. fiziksel müdahale söz konusu...

aynen oğuzdağ beyin sökülüyor önümde yapıldı

şu platon1 kardeşimiz hangi yetkili servisde chip uygulattı açıklık getirmedi.

aynen oğuzdağ beyin sökülüyor önümde yapıldı

beyin sökülmüyor arkadaşlar. naptınız siz. chiptuning 2 şekilde olur. biri sadece yazılım değişikliği ile biri ise direkt parça değişikliği ile. siz parça değiştirmekten (chip) bahsetmissiniz. parça değiştirmek tabiki tehlikeli. elektronik karta müdahale ediliyor. bizim dediğimiz chiptuning sadece yazılımı değiştirmek. bundan herhangi bir parça sökülmesi söz konusu değildir. aracın boarduna bağlantı kurulduğu kısma pc yi takıyorsunuz ve yüklüyorsunuz . olay bu.
hee sonuçtan memnun değilseniz yine eski yazılım yükleniyor. bu olay sadece bir yazılım değişikliğidir. bozulma olsaydı opel yetkili servisleri zırt pırt araçların yazılımlarını yeniden yüklemezdi.
garanti olayına gelince, eğer yetkili servis tutarda yazılımın içeriğine bakarsa tabiki araç garanti dışı kalır. ben şahsen hiçbir yerde aracın yazılımına bakıldığını görmedim. hee yinede korkuyorum tabiki. bu nedenle ben dizelbox kullanmak istiyorum. araç servise gitceği zaman çıkar box ı, sonra tekrar tak. olay budur arkadaşlar

selçukkıncı,
sen genel olarak chip yani remappingden bahs etmişsin. ancak astra h için beyin fiziksel olarak sökülmeden. el frenin ordaki sokette bağlantı kurulamıyor. ne yazıkkı. beyin sökülüyor programlanıyor. aynı beyin geri takılıyor. sökme olayı bu

işte bu oguzdağ olay aynen bu
ancak buna mehmet gazihan arkadaşımız netlik getirebilir
ben beyin sökülüp programlanıyor diye biliyorum

selçukkıncı,
sen genel olarak chip yani remappingden bahs etmişsin. ancak astra h için beyin fiziksel olarak sökülmeden. el frenin ordaki sokette bağlantı kurulamıyor. ne yazıkkı. beyin sökülüyor programlanıyor. aynı beyin geri takılıyor. sökme olayı bu

sizin beyni sökmek dediğiniz nedir?
içindeki chip i sökmek mi?

benim bildiğim beyin sökülmüyor, hele beynin içindeki chip hiç hiç sökülmüyor. el freninin ordaki baglantıdan yazılım yükleniyor diye biliyorum. beyin sökülerek yapılan işlemlerde, beynin içindeki chip değiştiriliyor diye biliyorum. en iyisi yine mehmet ustaya danışmak. konuyu megachips tuning kısmında aççam şimdi

Geri