Yeni Astra Yakit Tüketimi??

Adem KOÇ' Alıntı:
kilometre kaç oldu. motor açıldıkça yakıtın azalması lazım.
+1 az sabreyle kardeşim biraz kilometre yap bence.. Yeni alınmış bi araba isteklerimizi hemen karşılayamaz dimi:)

3000d/d'da kullanıyorsan sürekli o yüzden fazla yakar doğaldır... Ne kadar sağlıklı olduğu tartışma konusu olsada yakıt tasarrufu için daha düşük devirde seyretmek lazım... Benimki easytronic ve sakin kullandığımda max. 2000 devir seyrediyorum.

aquin' Alıntı:
Evet ArkadaŞlar Bana Bİzzat Gm Motordan Arayip SÖyledİler Ve ParÇa GÖndereceklerİnİ SÖyledİler
Benİmkİde Dİzel 700 Zor Yapiyorum Bİrlİkte Hareket Edİp Verelİm Mahkemeye O Kadar Para Rezİl Ol Ya

20000km oldu arabayı alalı..aldığımdan bu yana ortalama değerim 6.8lt/km.ve zorla 750km yapıom şehiriçinde.arkadaşım beni kimse aramadı:help: ...hertürlü yanındayım..dizel astra cılar toplanalım yaw:rock

arkadaşlar 1 depo benzinle 1.6 benzinli kaç km yapıyo sorum bu ben daha 600ü göremedim maximum 580 oldu...sizde durum nedir...ben 200e geldiğimde anlık yakıt tüketimii uçaklardakine eşit oluo yA:d

ya ben anlamiorum iste motoru acma sornu yok vs diorlardi iste bekle 7500 km gectikten snra yakit dusecek vs filan yok abi dusmuor tamam anladik trafik var vs filan ama dizel arabada bir depo ile 650 680 km yapiorsa bunda bir sorun vardir beni 307 dizel veya hundayi duzel vs arabasi olanlar sehir icinde 1000 km yaptiklarini biliorum yani ve bu durum beni oldukce sinir edior

aslan01' Alıntı:
ya ben anlamiorum iste motoru acma sornu yok vs diorlardi iste bekle 7500 km gectikten snra yakit dusecek vs filan yok abi dusmuor tamam anladik trafik var vs filan ama dizel arabada bir depo ile 650 680 km yapiorsa bunda bir sorun vardir beni 307 dizel veya hundayi duzel vs arabasi olanlar sehir icinde 1000 km yaptiklarini biliorum yani ve bu durum beni oldukce sinir edior

arkadaşlar,

Çok Yanlış düşünüyorsunuz...

Bir peugeot 307'nin depo hacmi 61litre
Astra'nın 50 Litre...

Nerden baksanız arada 10 litre var. kalkıyorsunuz o 1 depo ile 1000km yapıyor diyorsunuz. 60 litre mazot ile yapması gayet normal. bu ortalama olarak 6Litre'ye tekamül eder 100km'de. 60 litre mazotla 1000km'den fazla yol yaparsınız Astra ile fakat KULLANIM ve HAVA ŞARTLARI...
Bigün doldurun deponuzu, çıkın yola 90/100km ortalama ile gidin zorlamadan sıkıştırmadan... Bakın bakalım kaç litre yakacaksınız.

ve şunu da gözardı etmeyin KIŞIN, yaza göre aracınız ortalama 100km'de 1-1,5litre fazla yakar...

Siz bi depo ile 680km yl gidiyorsanız ortalamanız 7,3litre... Kullanım şeklinizi bilemeyeceğim tabi devirli mi devirsiz mi kullanıyorsunuz ama her ne olursa olsun "İstanbul" gibi trafiği nasıl işlediği bellli olmayan düzensiz bir trafikte 7,3litre ortalama KIŞIN çok çok çok normal...

Bütün kriterleri göz önünde bulundurmak lazım...

oyüzden karşılaştırma yaparken diğer araçlarla, bütün kriterlere bakın. ölçün tartın...

Keyifli sürüşler...

astrammm' Alıntı:
otomatık cok yakar psıkolojını kafanızdan atın hatta ıddaa edıyorumkı otomatık serı kullanımda dah az yakar.. şehir dısı 90 - 100 -110. km hızla gıdıldıgı zaman 4.6 litre

+1000

takıkıdee

tabıkıde 2500 -3000 devır arası vıtes değiştiriyorum...standardı bu zaten ama bu koşullarda 11 lL benzin yakıyorsa asrta vay halimizeee

Geri