Ben de mondeoyu test etmiştim birkaç gözlemimi aktaracağım başka bir yerde de denk gelmiş olabilirsiniz.
1.si o arabaya 1.6 lt benzinli motor olmaz ,kasa çok ağır , ayrıca dizel motorlarını aratmayacak şekilde gürültülü , zorlandıkça daha kötü oluyor. Hem de üst segment bir aracın içine o kadar motor sesinin sızması oldukça kötü.
2. lastik ölçülerinden midir nedir aracın sürüşünde bir huzursuzluk hakim, 'zorlama abi asabiyim ben' gibi bir hissi var biraz sert virajlarda beni acaip rahatsız etti hem de günlük güneşlik havada. Nerede o eski focus
3. ford gene sahtekarlık peşinde titanyum seviyesinde bile bir sürü şey opsiyon listesinde 50 milyar para verdiğim bir arabada hiç değilse!! park sensörü opsiyon olmamalı, kullandığımız araç güya titanyum seviyesindeydi ama dikiz aynasını elle karartıyorsunuz!? VWnin Golfte arka camları elle kumadalı yapıp garibanlara 40 milyara iteklemesine benzer şekilde. Xenon meonon da hak getire
4. aracın kalitesi beklediğimden düşük, yeni bir c segment aracın içinde o kadar tıkırtı gürültü olmamalı, malzeme de artık biraz iyi olmalı. Numaradan, ilk ele gelecek dikkat çekecek yerlerde biraz daha kaliteli his veren malzeme ama altlarda çürükler sokuşturulmuş gibi.
5.Sinyal kolu takır tukur çalışan babadan kalma sinyal kolu, Opelin elektronik sinyal kolunun değerini de bir kez daha anladım ne kadar büyük bir kolaylıkmış insan bazen unutuyor.
Mondeonun bazı yönlerine imrendim doğrusu debriyajı çok hoş, yumuşacık, direksiyonu çok rahat ve keskin, sağ dikiz aynasına bile çift açı koymuşlar, gösterge panelindeki LCD ekranda fena durmuyor , keşke başbelası astramda bunlar olsaydı.