yeni opel corsa

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

augmentin

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
mrb arkadaşlar yeni opel corsa almayı düşünüyorum ve sizin bilgilerinize ihtiyaç duydum.

opel corsa 1,4 90 hb benzinli düz vites bursada sordum gidip baktım ve test sürüşünede katıldım araba çok güzel, rahat ve konforlu. olursa ilk arabam olacak ancak karar veremiyorum. aklıma clio 3 üde soktular, birde dizel alma sana yaramaz dediler pekde bilgim yok bu konuda siz nedersiniz. kendi hesaplarıma göre yıllık yapacağım kilometre taş çatlasa 10000 anca olur bunun içinde sağlıklı olmaz diyolar. sizin görüşlerinizi alabilirmiyim.

1,3 disel 90 hb fiyatı 32000ytl
1,4 benzinli 90 hb fiyatı 29000ytl

teşekkürler şimdiden

abicim 10000km yi geçmeyecekse bencede dizel alma ama şunuda söyletyim 1.3 dizel sahibiyim 60 milyonla en son yapılan mazota indirimle 520km şehir içi gittim. bunuda göz önünde bulundur kardeşim :)

Benzin - Dizel senin tercihine kalmış.Ama aradaki fark (3000 ytl) cıkartman için belli bir km nin üzerine çıkmak gerekiyor.benzinli corsanın yakıt km basina yakıt tuketimi ile dizel corsanın farkını alıp , yıllık (yapmayı planladıgın) km ile carparsan edecegin kar ile veregin fazla para arasında bir karar verebilirsin.Örneğin ben (corsa c 1.2 kullanıyorum, yıllık 12000 km yapıyorum) .Benim aracım su anda 0,200 ytl/km tuketiyor. dizeller ise 0,125 ytl civarında tuketiyor. Fark: 0,200- 0,125 = 0,075 ytl cıkar.Onu da km ile carparsan 0,075x12,000 = 900 ytl yapıyor.Yani ben dizel alsaydım yıllık 900 ytl yakıt avantajım olacaktı. ayrıca kullanım farkları açısından dizel ve benzinli aracı iyi analiz edip karar vermen daha saglıklı olur.

yanlış yanlış yanlış dizeli alırken pahalı alıyorsun satarkende pahalı satıyor sun hic bir zararın yok kullandıgın muddecdete yakıttan ettigin kar yanına kalıyor ayrıca dizel aracı satmak benzinliye gore 5 kat daha kolay sana 1.3 cdti tavsiye ederim opelden şaşma clio 3 kapotası gercekten çok zayıf zaten oldum olası sevmem fransız arabalarını bence sevilcek bi yanıda yok...

corsa d çok güzel bir araba.tek eksiği fiyatının biraz yüksek olması.kilometre hesabını boşver.eğer 3 yıldan fazla kullanacaksan kesinlikle dizel al.belki pahalı alacaksın ama herkesten az yakıta para vereceksin.zaten satarken hem daha çabuk satacaksın hem de benzinliden daha yüksek bir fiyata satacaksın

ben kullanıyorum yeni corsa gayette memnunum.sana tavsiyem paran varsa dizel al.ilk arabanda olacağı için kısa vadede satma niyetin yoksa kesinlikle dizel al ama fazla zarar etmemek içn al-sat yapmayı planlıyosan benzinli al ha bide ilk arabam olucak demişsin ehliyetin eski olaiblir ama şöförlük tecrüben yoksa bence ikinci el b kasa bi corsa al onda bi at acemiliği derim sana...

Uzun vadede kullanacaksan dizel al bence de ama tercih senin tabiki ...

sanırım askeri personelsin resimden öyle anlaşılıyor.neden reno ların oyak indiriminden yaralanmıyorsun.opel ler biraz dertli araba parça desen aynı güzellikde pahallı.reno dizelleri oyak indirimine bakıp almaya karar ver bence.dizel toyota yu neden incelemiyorsun.illa dizel diyorsan.kia ların 1.6 dizelleri de 110 hp.sessiz motora ve ekonomik yakıtı var.opelin 1.3 corsasına verecegin o paraya 110 hp kia ya bak.

irfan_1' Alıntı:
sanırım askeri personelsin resimden öyle anlaşılıyor.neden reno ların oyak indiriminden yaralanmıyorsun.opel ler biraz dertli araba parça desen aynı güzellikde pahallı.reno dizelleri oyak indirimine bakıp almaya karar ver bence.dizel toyota yu neden incelemiyorsun.illa dizel diyorsan.kia ların 1.6 dizelleri de 110 hp.sessiz motora ve ekonomik yakıtı var.opelin 1.3 corsasına verecegin o paraya 110 hp kia ya bak.

Hocam 1.si vergi, 2.si kalite. hp bi yerden sonra yalan oluyo ;) bu arada dizel toyotalar her zaman tercihimdir ama maalesef paralarıda güzel

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri