Yokuşta kalkış desteği

markopasa86

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar, 6 yıldır otomatik şanzuman kullanan ve ilk defa manuel almayı düşünen biri olarak sormak istiyorum: Yokuşta kalkış desteği özelliği, sadece active selectlerdemi var, yoksa manuel lerde de mevcutmu bu özellik? Tüm foruma baktım bu konu hakkında bir şey göremedm o yüzden yeni konu açtım.Teşekkürler

Ynt: Yokuşta kalkış desteği

bütün araçlarda var ve çok kullanışlı bir özellik

Hmm..otomatikten manuel e geçecek birisini en çok düşündüren şeydir yokuşta aracı kaydırmak :) böyle bir özellik gerçekten yararlı olmuş.

Ben otomatik kullanıyorum son derece başarılı bir sistem.

3 sn gbi bir süre aracı tutuyor ayrıca elektronik el frenini yokuşta çekip daha uzun süre aracı tutmasını sağlayabilirsiniz hareket ettiğinizde otomatik olarak kendini bırakıyor hiç ihtiyaç duymadım ancak o da kullanışlı olabilir

otomatiklerde zaten olmazsa olmaz bir özellik. Ama manuel de de böyle bir özellik olması son derece yararlı olmuş.Yalan değil, aracı ilk başlarda stop etmekten çekiniyorum, özellikle yokuşlarda. Alışana kadar bu özellik benm için çok faydalı olacak 14alkiss

tabiki sürekli otomatik kullandıysanız gayet normal bu konuda endişe duymanız
o yüzden yokuşta kalkış desteği sizin için biçilmiş kaftan
aslında çok ustada olunsa bu sistem güzel işliyor çok dik yokuşlarda
ama dikkat bazen eğime göre devreye girmeyebiliyor

markopasa86 link' Alıntı:
otomatiklerde zaten olmazsa olmaz bir özellik. Ama manuel de de böyle bir özellik olması son derece yararlı olmuş.Yalan değil, aracı ilk başlarda stop etmekten çekiniyorum, özellikle yokuşlarda. Alışana kadar bu özellik benm için çok faydalı olacak 14alkiss

Ayağınız alışana kadar birkaç sefer stop ettirebilirsiniz. Bu normal bende ilk kullandığımda yadırgamıştım. Ancak güzel bir özellik.

Umarım kazasız belasız bir şeklde servisten buraya getirebilirm, çünkü hem arabaya hemde manuele in yabancı olucam :) Fakat bu hafta içinde ( hatta aracı teslim alana kadar bir kaç defa ) kuzenimde ki scirocco ile bakırköy sahil yolunda test sürüşü yapmayı düşünüyorum. Böylelikle aracı aldığım güne kadar da pratik yapmış olurum.

arkadaşlar merhaba, yeni fark ettiğim bir durumu size sormak istiyorum hatta müsait olan arkadaşlar tecrübe edip cevap yazarlarsa memnun olurum. Durum şudur ki ; dün gece araçla dik bir yokuşta durdum, vitesi boşa aldım, ayağımı fren pedalından çektim araç normal olarak yokuş kalkış desteği devrede olduğu için geri kaçmadan olduğu yerde durdu, buraya kadar herşey normal, yokuş kalkış sistemi devreden çıkmadan (3 sn.) fren pedalını pompalamaya başladım ve pedala her basıp bıraktığımda aracın ön tarafından tok tok diye bir ses geldi, bu sabah yine denedim aynı şekilde ses geldi, düz yolda dururken yani yokuş kalkış desteği devrede olmadığı zaman pedalı pompaladığımda ses yok. Acaba bu bir sorunmu yoksa normal bir durummu merak ettim, cevaplar için şimdiden teşekkür ederim  

Geri