Yol tutuş

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bimmer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bimmer

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
arkadaşlar geçen salı öğle saatlerinde memleketim konya-beyşehir den ankaraya geliyordum belki bilen vardır beyşehir-konya karayolunda azim tavukculuk var onun önünde sert bi viraj var. hızım çok değildi 100km filan sağa viraja girdim birde baktım araç sola doğru öteki şerite atıyor. baktım karşı şerite girecem gaza yüklenip direksiyonu sağa kırdım...kırmamla birlikte aracın arkası inanılmaz bi şekilde sola attı:( neredeyse yola paralel şekilde. hala o halde nasıl toparladığımı hatırlamıyorum ama en az 4 hamlede olduğunu biliyorum..yani araç 4 kere savurdu arkasını..Allah dan karşıdan bi araba gelmiyordu yoksa Allah muhafaza:eek:

aracımın lastikleri yeni daha 1000km olmadı kışlık lastikler lassa snowways

o viraja daha önce de diğer araçlarla da girdim ama öle bişi olmadı.

bizim astraların viraj kabiliyeti zayıf mı acaba? yoksa kışlık lastikler yola iyi tutunamıyor mu:help:

yol siyah asfalt değilse yani ıslak, buzlu yada karlı ise olayın müsebbibi muhtemelen kışlık lastiğiniz olabilir. Lassanın hamuru orta serttir. Yani ömrü uzundur ama sertçe olduğundan ve 100km civarı vakumunun tam basmadığından kayabilir.

ama anlatımınıza göre bir diğer ihtimal viraja hızlı girip direksiyonu yeteri kadar çevirmemenizde olabilir. yada hıza duyarlı olan esp direksiyonu sertleştirdi ve yeteri kadar çeviremediniz.. sonrasında ki ani hareketlede araç kaydı..

NETİCEDE BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN KARDEŞİM :)

keşke gaza yüklenmeseymişsin o durumu daha tehlikeli hale getirmiş.h kasa da g kasa da güzel yol tutuyor aslında.yolla ilgili bişi de olabilir.yağ dökülmüştür falan falan.gölge bi yerde ise belki gizli buzlanma.geçmiş olsun....

drift drift :D lastiklerin rodaj zamanı wardır forumda ufak bi araştırma yaparsan kesin bulursun.

drift drift :D lastiklerin rodaj zamanı wardır forumda ufak bi araştırma yaparsan kesin bulursun.

ne yalan sölim sonradan da hoşuma gitmedi değil...lasitklerden çıkan sesler filan:rock

hayatımdaki en güzel driftti walla:kop:

keşke gaza yüklenmeseymişsin o durumu daha tehlikeli hale getirmiş.h kasa da g kasa da güzel yol tutuyor aslında.yolla ilgili bişi de olabilir.yağ dökülmüştür falan falan.gölge bi yerde ise belki gizli buzlanma.geçmiş olsun....

gaza yüklenmesem temekelli çıkıp gidecekti yoldan:(

Ben Eğer yolda herhangi bir sıkıntı yoksa (Kar,Buz,Yağ,mazot,Islaklık).Pİlotajdan dolayıdır diye tahmin ediyorum.
Bizim Araçlarımızdaki direksiyonlar elektronik olduğu için ani hamlelerde mili saniyelikte olsa belli bir gecikmeyle devreye giriyor.Ondan olacağını sanmıyorum.
Sizin viraj içerisinde gaza fazla basmanız ilede aracın hakimiyetten çıkması normaldir.Az bi gaz verseydiniz araç daha rahat toplardı kendini.
Hadi düz bir yolda sürekli şerit değiştirirken (makas atmak diyorlar) böyle bir kayma olsa gaza basarak yol düz direksiyon düz olduğu için toplama şansınızı arttırır. ama viraj içinde bunun söz konusu olduğunu hiç düşünmüyorum.
Astralarında yol tutuşu gayet iyi.O açıdan arabana kızma sakın :)

Neyse allah korumuş.Herhangi bir üzücü netice yok ortada.Geçmiş olsun inş. Bir daha başına gelmez.

Ben Eğer yolda herhangi bir sıkıntı yoksa (Kar,Buz,Yağ,mazot,Islaklık).Pİlotajdan dolayıdır diye tahmin ediyorum.
Bizim Araçlarımızdaki direksiyonlar elektronik olduğu için ani hamlelerde mili saniyelikte olsa belli bir gecikmeyle devreye giriyor.Ondan olacağını sanmıyorum.
Sizin viraj içerisinde gaza fazla basmanız ilede aracın hakimiyetten çıkması normaldir.Az bi gaz verseydiniz araç daha rahat toplardı kendini.
Hadi düz bir yolda sürekli şerit değiştirirken (makas atmak diyorlar) böyle bir kayma olsa gaza basarak yol düz direksiyon düz olduğu için toplama şansınızı arttırır. ama viraj içinde bunun söz konusu olduğunu hiç düşünmüyorum.
Astralarında yol tutuşu gayet iyi.O açıdan arabana kızma sakın :)

Neyse allah korumuş.Herhangi bir üzücü netice yok ortada.Geçmiş olsun inş. Bir daha başına gelmez.

walla basmamla atması bir oldu zaten basmasamda yoldan çıkacaktı hala anlamış değilim keşke durup yola bi baksaydım:eek:

Allh kormuş ama gaza basman bence olumlu olmuş önden çekişli araçlarda savurma olduğunda gaza bsarak toplanır diye bilirim bende ... sorun eğer sende değilse büyük ihtimalle lastiklerdendir diye düşünüyorum. Ben benim arabayı savurmak için elimden geleni yaptım ama başaramamıştım:)) spor sürüş açıkken ve boş yolda tabiki...:P

astra h kasalar hakkında bilgim yok fakat, astra g ve corsa d lerin dengesi gerçektende zayıf. yada bana vectra b den sonra ikisine bindiğim için zayıf geldi. bir virajı vectra ile çok rahat alırken aynı hızda astra ve corsayla mutlaka savurarak alıyorum. lastiklerin filanda çok önemi var tabikide ama corsa zaten yeni ve diğer astra ve vectranında lastikleri yaklaşık olarak aynı zamanda değiştirildi.

Geri