yüksek vites ile düşük devirde sürmek zararlı mı ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hkndvc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
H

hkndvc

Bilgi Girilmemiş
herkeze merhaba
arkadaşlar aracı yüksek vites ile düşük devirde ve düşük hızda sürmenin motora zararı varmıdır.ya da şöyle deyim; 70 km hızı 3. viteste 3000 devir yerine, aynı 70 km hızı 5. viteste 2000 devirde kullanmak gibi .
ben daha iyi olur diye biliyordum ve öyle kullanıyordum,ama bugün formları gezerken bi arkadaşımızın motora zararı oluyor yazısını okudum ve :eek::eek::eek: oldum.bu konuda aydınlatırsanız sevinirim. teşekkürler,kazasız,belasız vede cecasız günler...

zararı olmaz 70 / 5.vites ... daha az yakıt daha az motor aşınması... :D devam edin..

ben balatalara zararı var diye biliyorum ???

yokuş aşağı yada düz yolda problem olmazda yokuş yukarı filan motora fazla yük biniyor diye okumuştum biryerde. Gerçi artık benzin fiyatından öyle bıktımki 1200 devirde filan kullandığım oluyor arabayı :D

yokuş aşağı yada düz yolda problem olmazda yokuş yukarı filan motora fazla yük biniyor diye okumuştum biryerde. Gerçi artık benzin fiyatından öyle bıktımki 1200 devirde filan kullandığım oluyor arabayı :D

:):good::rock

her zaman devrinde kullanmak en idealidir.

cok dusuk devirde kullaninca da arabanin yakiti artar benim bildigim bu yuzden en iyisi devrinde kullanmak ;)

çok düşük devir değil ki 70 km/sa - 5.vites kullanınız, rölantide ve 1000 devire kadar üzerinde kullanmak daha fazla yakıt sarfiyatına neden olur. yokuş yukarı zaten motor boğulacağından devam etmeniz zor yüksek viteste...torkunuz yeterli değilse..

ben balatalara zararı var diye biliyorum ???

Çok düşük hızda ve yüksek viteste olursa, yani devir 1.500'ün altında olursa balataya zararı olur diye biliyorum.. Ancak, 70km/sa ve 5.viteste sorun olacağını zannetmiyorum..

cok dusuk devirde kullaninca da arabanin yakiti artar benim bildigim bu yuzden en iyisi devrinde kullanmak ;)

Burak'ın dediği gibi, çok düşük devirde kullanınca yakıt artar.. Ve genelde şöyle bahsederler, 4-5 gün düşük devirde kullanın, yani aracı sıkıştırmayın ama 1-2 günde devirli kullanın ki, kurum oluşmasın...

sakin bir sürücü iseniz ki bende öyleyim genelde hep yüksek viteste kullanıyırm. yüksek viteste en az yakıt tüketim aralıgı 2000-3000 devir arasında 2000 devir altında vites küçültmenin yarar sağlayacagına inanıyorum :)

Geri