yüksek vites ile düşük devirde sürmek zararlı mı ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hkndvc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar,verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum.
kazasız,belasız ve de cezasız günler...

değişik oto dergilerinden öğrendiğim kadarı ile eğer kullandığınız araçta o an ivmelenme söz konusu ise aracınızı uygun viteste kullanmanız önerilmekte ve sabit hızda seyir edecekseniz ise kullanılabilecek (devir elverdiği sürece) en yüksek vitesle sürülmesi en ekonomik sürüşü destekler. çünkü araç ivmelenme esnasında yüksek vites ve düşük devirde yeteri gücü çekemeyeceğinden hem motor zorlanacak hemde istenen ivmelenmesinin sağlanması adına gaza daha fazla basılacağından yakıt sarfiyatı artacaktır...

sakin bir sürücü iseniz ki bende öyleyim genelde hep yüksek viteste kullanıyırm. yüksek viteste en az yakıt tüketim aralıgı 2000-3000 devir arasında 2000 devir altında vites küçültmenin yarar sağlayacagına inanıyorum :)
Cengize katılıyorum en ideal devirlerdir ;) zaten kullanım kitapçığındada 2-3bin devirler arası kullanmanızı tavsiye ederiz diyorlar :) alt devirlerdede fazla yakacağı doğrudur ;) Çünkü motor devrini alamadığı için yine bir nevi yükte sayılır :)

benim bildiğim ve uyguladığım sakin kullanımda devri 2000-3000 aralığında tutmak vitesi ve hızı ona göre ayarlşıyorum yani gözüm bir bakıma hızdan ziyade devir saatinde oluyo örneğin 5. vites 2300-2500 devir aralığı 80-90 km hız aralığına denk geliyo

Geri