- Konuyu Başlatan
arkadaşlar dün akşam yakıt aldım son testin sonuçlarını açıklıyorum.artık shell-eurodiesel kullanıyorum. fiyat 3.31 ytl, 22.66 l mazotla 373.5 km yaptım. 100 kmde yaklaşık 6 litre yapar. bunun dörtte biri klimalı. ne şehir içi ne şehir dışı. hız olarak 75 i geçmedim. 1-2-3. vites ağırlıklı. 4.vites i pek kullanamadım. mesela bir gün pikniğe dağa gittim. araç kalabalık 15 km gittim.15 km geldim. bu 15 km nin 12 km si klimalı ve sadece 2.vitesti. genel kullanım tarzım ise servis müdürü arkadaşıma combo eğitmeninin hizmet içi seminerinde öğrettiği gibiydi. kalkınca 2000-2500 gibi 2 ye aldım. önüm açıksa vitesleri 3000 devirde değiştirdim. 4.viteste 70-75 km hızı geçmedim. ancak eğer trafik sıkışık ise yada tam şehir içinde isem 2500 devirde bir üst vitese geçtim. klima açık değilse mutlaka iki camda açıktı. bir fikir versin diye söylüyorum:bu 373.5 km nin en az 170 km si tam şehir içi dur kalk. bilmeyenler için söylüyorum. samsun yokuştur aynı zamanda... geriye kalan km ise evimle şehir merkezi arası konvoyla ama akan trafikte 11 trafik ışığı geçiyorum. 10 km mesafe-1-2-3-4.viteslerle max.70-75 km hızla gidebiliyorum. tabi dörde attığım zaman bazen 5 saniye bazen 30 saniye gidebiliyorum. sonra ya trafik lambasında kırmızıya yakalanıyorum. yada yeşili yakalasam bile araçlar yeni hızlandığı için hızımı azaltıp vites küçültüyorum.
benim yorumum. benim ev civarı yazlık yolu olduğu için baharda tenha oluyor. ben baharda daha tenha trafikte bazen en fazla 2 ışıkta durarak şehire gidiyordum ve o zamanlar 2500 devirde vites atıp 5.viteside kullanıyordum.ve 100 km de 6.5 litre yakıyordum. şimdi daha yoğun ve klimalı yada camlar açık sıkışık trafikte ve şehir içini daha çok kullandığım halde kullanım stilinden dolayı yakıtım düştü. melihinde dediği gibi herhalde 3000 devirden önce vites değiştirmemek gerekiyor.yoksa araç kurum bağlayıp fazla yakıyor tahminim. yorumlarınızı bekliyorum.saygılarımla.
benim yorumum. benim ev civarı yazlık yolu olduğu için baharda tenha oluyor. ben baharda daha tenha trafikte bazen en fazla 2 ışıkta durarak şehire gidiyordum ve o zamanlar 2500 devirde vites atıp 5.viteside kullanıyordum.ve 100 km de 6.5 litre yakıyordum. şimdi daha yoğun ve klimalı yada camlar açık sıkışık trafikte ve şehir içini daha çok kullandığım halde kullanım stilinden dolayı yakıtım düştü. melihinde dediği gibi herhalde 3000 devirden önce vites değiştirmemek gerekiyor.yoksa araç kurum bağlayıp fazla yakıyor tahminim. yorumlarınızı bekliyorum.saygılarımla.
Son düzenleme: