z16 motora mantzel powerbox uygulaması

evet isi bilen nasil belli ss 316 iyi malzeme..
ama sebo ya sordum ss 310 daha iyi dedi bilen var mi..

valla bu işin kralı 316 dır. en iyi krom kol saatleri bile 316dan yapılır ömür botu paslanmazlık garantisi vardır.ama ucuz olsun derseniz ona yakın 304 var. ona yakın bir malzemedir ve fiyatı 316 göre %40 ucuzdur. istanbulda thysenn krupp tan temin edebilirsiniz sanırım

Evet en iyi krom AISI 316 malzemedir ömürlüktür. Gıda ile temasta olacak yerlerde bu özelliği yüzünden kullanımı yasalarca belirlenmiştir. Amaaaa 316 malzeme anca lazerde kestirilir.Ama 3mm üzerinde paso tutmaz bence 5mm iyidir derim. :)

doğrudur. aslında kalınlık zevkinize göre 3 mm alırsanız işlenemez sadece argonla parçalar birbirine birleştirilir fakat 5 mm parçaları rahat işlersiniz ama doğal olarakağırlık 2 katına yakın artacaktır

Keşke şöyle bol bol vaktim olsada uğraşsam yapsam bi mantzel ahhh ahhhhh
izmirde lazer kesim yaptırırım kargoyla elime ulaşır ama krom kaynattırmak var işte bakalım artık inşallah yaparız :)

arkadaşım paslanmaz kaynağı basittir sadece elektrot seçimi yap sonrasını en basit usta bile kaynatabilir neden aliminyum yaptırmıyorsunuz ısıl iletkenliği yüksek oldugu için giren havada bir miktar sogutma yapar paslanmaz çelik tam tersi ısıl iletkenliği düşüktür
316 için elektrot ELOX R 316 L

KAYNAK VE MALZEME İÇİN HERTÜRLÜ DESTEĞİ VERİRİM

Son düzenleme:
Alüminyum desek sac bulamayız krom gibi. Ama kromu lazerle sacdan cıkartırız hemde paso hariç hiç bir ek işlemde gerekmeden tam ölçüde.

ALüminyumda lazerde kesilir isterseniz daha önce çalıştığım savunma sanayine iş yapan bir firmada size keser büktürürüm her ikisi için işlemler aynı birini elektrotla kaynatacaksın diğerini TIG (argonla)
( 1 yıl boyunca savunma sanyiine alüminyum, paslanmaz, çelik, prinç kesim ve büküm yapan bir yerde tasarım ve imalatın yürütülmesi işine bakıyordum firmamızda lazer ve CNC li bükme tezgahlarımız vardı )

ayrıca benim aracımda da 1 yıl önce matzel vardı bende yapmak için araştırdım boru tipi olan mantzeller var leuxmall a benzeyen mig web de hava analizi yapmışlar onu öneriyorlardı daha basit ve kolay bir işlem

mig web eyidir..:)
su dbilas tarzinda tek parca yaptirabilirsek.. Mehmet cizse, Engin de bastirsa, guzel olur :)

mantzel icinde karbondan yapicaksak plakam var.. 3mm (cift kat yapacak kadar malzeme var :)) bende

veya sebo da 5mm var.. karbon kumas derseniz, onu da hallederiz.. :)

Son düzenleme:
Geri