z16 motora mantzel powerbox uygulaması

Benimde aklımdan geçti açıkcası boru tipi mantzel hem yapımıda çok kolay olur. Mantzeli büyük çapta etli alüminyum borudan yapsak ve aşağıdan da boruya delikler açıp alt manifolt yerine geçecek çapta borular kaynatılsa, bu boruların ucunada yine alüminyum plakadan lazerle kesilmiş motora oturacak kısım yapılıp kaynatıldımı 10 numara olur vallahi. Ben aydında bulamadım alüminyum boru bulsam girişecektim ama olmadı :(

dbilas nerde.. varsa opel kardesligi icin ciksin ortaya :)

mantzeli carbondan yaparim dersen.. plakayi gonderiyim..
ama asil boyle tek parca yapmak lazim..

cfintakemanifold2.jpg

untitled.jpg

onda da kumas gerekli.. onuda bulurum da yeterki yapicak olsun...

hondacilar yapmis.. onlardan alip flansimi degistirsek :D
http://crxcommunity.com/viewtopic.php?f=4&t=30498
http://www.hondamarketplace.com/showthread.php?t=2525210

Son düzenleme:
Benimde aklımdan geçti açıkcası boru tipi mantzel hem yapımıda çok kolay olur. Mantzeli büyük çapta etli alüminyum borudan yapsak ve aşağıdan da boruya delikler açıp alt manifolt yerine geçecek çapta borular kaynatılsa, bu boruların ucunada yine alüminyum plakadan lazerle kesilmiş motora oturacak kısım yapılıp kaynatıldımı 10 numara olur vallahi. Ben aydında bulamadım alüminyum boru bulsam girişecektim ama olmadı :(

Disi 40mm lik 2mm kalinliginda carbon boruda bulurum..
yukarda koydugum fotodaki gibi aluminyum ile carbonu nasil bir araya getiricez.. o isi cozersek yapalim bir carbon intake.. :)

Disi 40mm lik 2mm kalinliginda carbon boruda bulurum..
yukarda koydugum fotodaki gibi aluminyum ile carbonu nasil bir araya getiricez.. o isi cozersek yapalim bir carbon intake.. :)

aslında ankarada bir yer fiberle ciddi işler yapan adamlar çelik saglamlığında fiberden işler yapıyorlar hem hafif hem daha dayanıklı yolum düşerse iki parçadan carbon fiberden yapılabilirse bir sorarım

dbilas nerde.. varsa opel kardesligi icin ciksin ortaya :)

mantzeli carbondan yaparim dersen.. plakayi gonderiyim..
ama asil boyle tek parca yapmak lazim..

cfintakemanifold2.jpg

untitled.jpg

onda da kumas gerekli.. onuda bulurum da yeterki yapicak olsun...

hondacilar yapmis.. onlardan alip flansimi degistirsek :D
http://crxcommunity.com/viewtopic.php?f=4&t=30498
http://www.hondamarketplace.com/showthread.php?t=2525210
bunu yapmakta birşey yok kalıp 2 parça olcak ve birleşecek

ben bir ara tek parça demirden döktürmek istedim. dökümün fiyatı inanılmaz ucuza çıkıyor fakat döküm için modellenmesi lazım. model biraz tuzlu ama 10-15 kişi bu işe talip olursa size birleşik tek parça halinde döküm olanı (gaz kelebeği flanşıi boğaz ve mantzel 3 parçalık) 200-250 tl arası bir fiyata getirebilirim

ben bir ara tek parça demirden döktürmek istedim. dökümün fiyatı inanılmaz ucuza çıkıyor fakat döküm için modellenmesi lazım. model biraz tuzlu ama 10-15 kişi bu işe talip olursa size birleşik tek parça halinde döküm olanı (gaz kelebeği flanşıi boğaz ve mantzel 3 parçalık) 200-250 tl arası bir fiyata getirebilirim

modelleme için mühendis tanıdık var parçadan bulun siz yeterki bir tane

aslında ankarada bir yer fiberle ciddi işler yapan adamlar çelik saglamlığında fiberden işler yapıyorlar hem hafif hem daha dayanıklı yolum düşerse iki parçadan carbon fiberden yapılabilirse bir sorarım

saol Engin, sorarsak cok iyi olur, carbondan yaparsak malzeme kolay ve ilk denek de olabilirim.. :)

saol Piri :) benim bilmedigim aluminyumun kalibi ile dokumunun kalibi ayni mi degil mi.. ayniysa o kalibi carbon icin kullabilir miyiz.. en kotu olmadi budaki gibi carbon plakalari birlestirip yapabilir miyiz ? (mantzel yazisi umrumda bile degil :D)

016998780.jpg

018556572.jpg

bende carbon plaka var.. carbon yapistiriclarda var (japon mapon degil :D) velasil nasil, olabilitesi ?

carbondan yaparsaniz varim ama aluminyum da fiyata bagli ama dokume gerenk yok :)

bunu yapmakta birşey yok kalıp 2 parça olcak ve birleşecek

ya deniz kestirip atiyonda karbonla o aluminyum flans nasil birlesicek.. kaliplar nasil alincak... biliyosan veya bilen varsa yonlendir :) aslinda ltg levent gur var ama onlarda isi birakmis :( aslinda bende azicik arastirdim mukemmel olmasi icin bize autoclave makinasi lazim :) o da sefakoy kale-kilit de varmis..

modelleme için mühendis tanıdık var parçadan bulun siz yeterki bir tane

carbondan olursa boru, plaka, kumas kolay.. volkan abinin mantzeli lazim :):)

Son düzenleme:
Geri