z16 motora mantzel powerbox uygulaması

:D:D:D yaa kanka Mantzel torku dusurur mu :D:D
Mantzel, kurum nasil olusturuyo..

Piri oil catch guzelmis.. hayırlısı..

kardeşim ben sana açıklama yapmayım sadece iki tane aynı model araç bul birinde mantzel olsun birinde olmasın .

sonra mantzel olan aracıda olmayan aracıda yan yana getir hafif bi rampa bul tak vitese ve gaza basmadan ayağın ı debriyajdan çek yavaş yavaş araçlar hareket etsinler ve hiç gaza basma bak sonra hangi araç 15 . metreye önce varmış.

yada aynı testi düz yolda 4. vitese takarak gaza basmadan arabaların hareket etmesini sağlayarak yap ok:D:D:D

neden kurum yapar kısmına gelince aracı ilk çalıştırdığında ve düşük devirlerde mantzelden içeri basılan hava yüzünden yanma sağlıklı bir şekilde gerçekleşemiyor buda kurum oluşmasına sebep oluyor.
tabi daha sonraki kullanımla ilgili olarak kurumun miktarı değişebiliyor.

özeldende küfür edicem kanka sana beni uğraştırıyoosun bu kadar yazı yazdırıyorsun:D:D:D

kardeşim ben sana açıklama yapmayım sadece iki tane aynı model araç bul birinde mantzel olsun birinde olmasın .

sonra mantzel olan aracıda olmayan aracıda yan yana getir hafif bi rampa bul tak vitese ve gaza basmadan ayağın ı debriyajdan çek yavaş yavaş araçlar hareket etsinler ve hiç gaza basma bak sonra hangi araç 15 . metreye önce varmış.

yada aynı testi düz yolda 4. vitese takarak gaza basmadan arabaların hareket etmesini sağlayarak yap ok:D:D:D

neden kurum yapar kısmına gelince aracı ilk çalıştırdığında ve düşük devirlerde mantzelden içeri basılan hava yüzünden yanma sağlıklı bir şekilde gerçekleşemiyor buda kurum oluşmasına sebep oluyor.
tabi daha sonraki kullanımla ilgili olarak kurumun miktarı değişebiliyor.

özeldende küfür edicem kanka sana beni uğraştırıyoosun bu kadar yazı yazdırıyorsun:D:D:D

:D:D ugras kankaaaa :D
mantzelden iceri basilan havadan daha iyi yanma olmazmi..

Egr iptali derken zaten senin yaptığın gibi araya conta koyup egzostan geri gelen havayı engellemek ama bu sırada EGR kendini çalışıyor hissedecek kibu da arızayı sadece araç yüksek devirde yıgıldığı zaman yakacak

ben MANZEL yapmış ve sökmüş biri olarak araç çoık fark ediyor söktüğüm zamna eşşek gibi oldu ama en kısa zamnada tekrar mantzelleyeceğim

bütün mantzelciler burda maşallah :)

tork konusunda ben de berata katılıyorum.
tork artışı yok bence de.

benim de egr baştan iptaldi.

sonra ışık yakıyo diye taktım.

chipde de egr yi iptal edemedik.

şimdi tekrar iptal etmeyi düşünüom.

ışığa bi çözüm lazım arkadaşlar.

piri oil catch kıyakmış.nerden aldın.

berat doğru dion opelleri japunlaştırdık biraz:)
0710_sccp_07_z+1991_acura_integra_rs+engine.jpg

Son düzenleme:
ebayden aldım .zaten herşeyi ordan alıyorum

bütün mantzelciler burda maşallah :)

tork konusunda ben de berata katılıyorum.
tork artışı yok bence de.

benim de egr baştan iptaldi.

sonra ışık yakıyo diye taktım.

chipde de egr yi iptal edemedik.

şimdi tekrar iptal etmeyi düşünüom.

ışığa bi çözüm lazım arkadaşlar.

piri oil catch kıyakmış.nerden aldın.

berat doğru dion opelleri japunlaştırdık biraz:)
0710_sccp_07_z+1991_acura_integra_rs+engine.jpg

evet japonların emme manifoltları mantzelle çok yakın benzerliktedir bu tarz manifoltlar sanırım mitsubishi tarafından ilk kullanıldı, su anda hyundailerde bile mantzel diyebileceğimiz hatta gazkelebeği uydurursanız alıp mantzel yerine kullanabileceğiniz çok güzel manifolt çeşitleri mevcut.

Aslında araştırma yapmak lazım mantzelden ucuza mal olabilir.

Aşağıda can alıcı örnekler mevcut.
Sarperim mantzelle ilgili sorun olursa ara kardeşim:D:D:D

Hyundai

http://static.howstuffworks.com/gif/vehicle-pictures/2000/hyundai/accent/0188-050-engine-480.jpg

Mitsubishi

http://lh6.ggpht.com/_3Ifxal3w0-k/S...kOc/Mitsubishi+1.8cc+4G93+MIVEC+RS+Engine.jpg

Suzuki

http://image.modified.com/f/15649913/0610sccp_07z+suzuki_super_swift_1600+engine_view.jpg

Biz böle caponcuyuz işte:D

sonunda bügün montajı bitirdim. yarın resimleri ekleyeceğim. ama kısa özetle şunları söyleyeyim.

1. inanılmaz değişen bir motor sesi. çok tatlı. hondanınki vızıltı gibi kalıyor ama sadece viteste yük bindirip giderken. boşta gaz verince çok değişmiyor.
2. alt devirlerde farksız. 4 bine kadar aynı gibi
3. 4 binden sonra araba nos açmış gibi. sanki turbo devreye giriyor. inanılmaz seri bir şekilde hızlanıyor
4. arabam otomatik. egryi iptal ettik ışık yakmadı vites kaçırır dediler, kaçırmadı. rolantide titrer dediler titremedi.kısacası sorun yok

yaptığıma çok memnunnum düşünen arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim. ama gerçek performansı için chip şart gibi

ayrıntılı bilgiyi montajdaki resimlerle vereceğim şimdilik bu kadar.

Abi güle güle kullan darısı bizlerin başına diorum artık sanırım en gec 9-10 aylarda bende bu işlemleri yapmış olurum nasip diorum.Tabii en önemlisi senin deneyimlerin olucak bu konuda yardımcı bize.

sonunda bügün montajı bitirdim. yarın resimleri ekleyeceğim. ama kısa özetle şunları söyleyeyim.

1. inanılmaz değişen bir motor sesi. çok tatlı. hondanınki vızıltı gibi kalıyor ama sadece viteste yük bindirip giderken. boşta gaz verince çok değişmiyor.
2. alt devirlerde farksız. 4 bine kadar aynı gibi
3. 4 binden sonra araba nos açmış gibi. sanki turbo devreye giriyor. inanılmaz seri bir şekilde hızlanıyor
4. arabam otomatik. egryi iptal ettik ışık yakmadı vites kaçırır dediler, kaçırmadı. rolantide titrer dediler titremedi.kısacası sorun yok

yaptığıma çok memnunnum düşünen arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim. ama gerçek performansı için chip şart gibi

ayrıntılı bilgiyi montajdaki resimlerle vereceğim şimdilik bu kadar.

Hayırlı uğurlu olsun...Daha önce bahsettiğim gibi orjinal yazılımla alt devirler ölü,üst devirler çok canlı..
Bende bu aralar farklı bi intake kit üzerinde çalışma yapıyorum.
Oil catc montajını ne yaptın?Bahsettiğim sübabı temin edebilirdinmi.

Geri