Ynt: Ziebart Ses Yalıtım Uygulaması
ygtylmz link' Alıntı:
Arabanizi merak ettim mercedes gibi olmustur heralde
elinize saglik boyle el becerileri olan insanlara cok ozeniyorum
Teşekkür ederim , fotoları bulursam atarım buraya ...
Maalesef kalite olarak bir Mercedes değil
o kadar iddialı değilim ama ses seviyesinde cok cok iyi oldu , mercedes e yaklasti ... cunku onlarda kullanılan premium sinifta yani yalıtım malzemelerin standartları farklı , piyasada o tip sünger ve plakalar bulmak cok zor , bulsanız da cok para . Eşdeğer malzemeler ile yaptığımız icin kalite anlamında tatmin etsede cok cok iyi değil , ama olay burada hedefleri tutturmaksa evet ses konusunda olay bitiyor .
Zira, aracıma binenler bu farkı ciddi anlamda hissediyorlar , yalıtım malzemeleri toplamda 50 kg i buldu , süngerler cok tutmadı ama folyolar ciddi kg tutuyor . Ancak 50 kg bir sorun çıkartmıyor . Suan bu kadar ses yalitimindan sonra
ruzgar sesini cok rahat duyar oldum , özellikle ruzgar sesi cok rahatsız edici , bunu engellemek ise maalesef basit yöntemler ile imkansız . Özellikle ayna tasarımı buna sebep oluyor . Aynaları değiştirmek lazım , kapı fitilleri ve cam fitillerin de iyileştirmeler lazım , ancak bu ise girdiğinizde aracı satıp premium olanı almak daha iyi ...
Kısaca benim buraya yazmamdaki amac oyle 2mm lik zift ile dışarıdan yapılan yalıtım bir seye yaramaz . Bunun size etkisi sadece ve sadece arac bedenine yayılan rezonans (titreşim) kaynaklı metal tingirdamasini azaltmak ta olur . Ben ornek vereyim , araciniz çalışırken bagaj kapağına kulağınızı dayadiginizda motorun pistonlarinin frekansını duyarsınız , bunun sebebi metallerin sesi iletmesidir. Bunu engellemek icin , metallerin arasındaki bağı kesmek gerekir , otomobilde bu yöntem olmadığına göre bu singirtiyi emecek bir yalıtım malzemesinin aracın tüm bedenine uygulanması gerekir . Bunu sadece aracın altına yapmanız size hic bir sey kazandırmaz , tüm metal yüzeyler kaplanmalidir . tren rayları misali , ses metal boyunca ilerler , yada boş bir yağ tenekesine vurmak ile , dolu tenekeye vurmak arasındaki farkı anımsayın . İste folyo bu rezonanslar sonrası ortaya çıkan sesi emıyor .
Firex sünger ise , tekerlekler , ruzgar , motorun sesi gibi ses kaynaklarından aracın icine gelen sesi emıyor ve bir miktar toklastiriyor , sonuçta buda böyle etki ediyor . Zaman olunca size detaylı yazarım . Cok profesyonel değilim ama bir miktar tecrübe ettim bu ısı