1.3 CDTI Sedan VİTES SORUNU

mgokce58

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar 18 Aralık'ta Ankara Reis Oto'dan 1.3 Sedan Sport aldım, araçtan genel olarak memnunum fakat 2. vites ile sorunum var. Vites zaten kemikli diye tabir edilen cinsten ve sert ama arada sırada 1 den 2 ye alırken grrrrr diye bir ses geliyor ve aşırı derecede canımı sıkıyor. Bu problemi yaşayan ve çözüm bulan varsa lütfen yardımcı olsun.

Ynt: 1.3 CDTI Sedan VİTES SORUNU

Bu problemin çözümü yok.debriyaja basabildiğiniz kadar sert basın.2. vites ve 2. vitesten 1e geçerken kemikli.4 kez 2 farklı servise gittim sonuc ayni.ama havalar sıcakken yapmıyor.araba sıcakken de yapmıyor.üretim hatasiyla alakalı bir durum olsa gerek.vites kendini araba sogukken iyi yaglayamıyor sanirim

Peki arada bir 2'ye alırken benim başımda olan o iğrenç grrr lama sesini siz de hissediyor musunuz acaba?

bende ses mevcut degil

bendede bazı bazı oluyor o ses servis problem yok diyor ısrarla bütün sorunlarda olduğu gibi önceki aracım astra g de yine vitesler problemliydi şanzıman yağını değiştirmiştim çok aman aman fark olmamış klasik opel şanzımanı işte saçma sapan

bende de 1. vitese geçetreken zorlanma oluyor fakat ses çıkmıyor. BAşlangıçta olur diye düşünüyorum ilerde laçka olacak zaten hepsi :)

2.vitese geçerken bende nasıl diyim nok diye bir ses oluyor tahminim mandaldan geliyor onun dışında hiç bir viteste yok.2.vitese geçmek kemikli ama aşırı değil rahat geçiyor bende zorlamıyor

bendede 1. vitese geçerken çok zor geçiyordu.bazen vites elimde kalacak diye düşünüyordum. servise götürdüğümde yağladılar vites kolunun alt taraflarını .şimdi eskiye nazaran daha kolay geçiyor ama zorladığı zaman çift debriyaj yapıyorum .daha rahat zorlanmadan geçiyor..

Servise gösterin bazen vitese ayar vererek çözüyorlar bu tarz sesleri.

Geri