1.3 combo da vites hangi devirde değiştirilir

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yeniceri
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bu sayfanın en üstüne çık abi megachips var reklam onda bulabilirsin

baktım. yani chip yaptırmak arabanın yazılımına müdahale ettirip daha az yakmasını sağlamak yada daha performanslı (tabi yakıt artar herhalde) olmasını sağlamak mı oluyor? tüm olay bu mudur?

46 litre ile 707 km yaptım karışık. opet yakıtım pis çıktı shell e geçtim

otobanda 3000 devirde değiştirip 90 la gidicem sonra, 2500 de değiştirip 90 la gidicem. sonra birde sürekli 3000 devirde yaklaşık 117 km hızla seyredip deniicem.bakalım noolcak

117 km/h yakıtta üzer bence :D
sonunda 0,230 ykr"ş.içi" yaktı 10000km'de ama litre bazında hesaplamadım

otobanda 3000 devirde değiştirip 90 la gidicem sonra, 2500 de değiştirip 90 la gidicem. sonra birde sürekli 3000 devirde yaklaşık 117 km hızla seyredip deniicem.bakalım noolcak

Ruhan abi yakıtı ölçecem diye hız yapma ne olur.. :eek:
Genel kural hız yaparsak çok yakar, hız yapmazsak az yakar araç.. :)

bol bol boşamı atsınLar:D arkadaşım boşa atmak hiç bir zaman tasarruf sağlamaz aksine çiğ yakıt fazla atar rölanti devri motorun sadece yüksüz iken kendini anca çalıştırabildiği devirdir... yani bol bol boş yerine aacı vitesten çıkarmadan devrinde giderse hem yakıt tasarrufu sağlar hem istenildiği anda güce torka çabuk ulaşır...

denersen görürsün tartışmaya gerek yok

denersen görürsün tartışmaya gerek yok

tartışmaya gerek yok zaten evet ayrıca denemeyede gerek yok kardeşim bunları ben keşfetmedim yetkili kişiler dahi yazdıklarımın aynısını söyler boşa atmakla araç az yakmaz ben böyle öğrendim gördüm kafada sallamıyorum güzel kardeşim... neyse ...

Geri