1. vitese geçerken zorlanma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan harose
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Valla hala ATF ye devam ediyorlarsa artık iyice sapıtmışlar diyorum başka birşey demiyorum.

Belgesi var tabii Ayhan bey tüm opel kataloglarında yazıyor haynes manual de yazıyor Opel manual şanzıman yağı SAE80 EP dir

teşekkür ederim..inceleyeyim.

SAE80 EP kullanıyorum mayıstan bu yana vites geçişleri çok güzel sabahları önceden zor geçerdi ama şimdi öle bi problem yok....

aracı aldığımda vites geçişleri problemliydi, yaptığım ilk iş şanzuman yağını boşalttırmak oldu, tahmin edilceği üzere ATF yağı çıktı, gerçekten manuel şanzumanda ATF ne alakaysa. Herneyse şanzumana mobilube 75-90 koydurdum, soğuk havalarda da öyle iddia edildiği gibi bir zorlanma da yok, aksine daha da kolaylaştı vites geçişleri. Yanlız hareket halinde 1. vitese geçme sorunu hala daha mevcut, ben de bunun Opel'in bilerek yaptığı bir tasarım mı yoksa kronik bir sorun mu olduğunu çok merak ediyorum. tansu beyin iddia ettiği gibi de ince ATF yağı şanzumanda vites geçişlerini kolaylaştırmaz, senkromeçler en çabuk vizkositesi yüksek bir yağla doğru hıza ulaşırlar. Şanzuman yağınızı bir sorun olmadıkça da değiştirmenize gerek yok. Bu yağ sentetik bir yağdır ve ölümsüzdür. Ha ancak zamanla şanzuman içerisinde dişlilerin aşınmasına mukabil metal tozları oluşur, bunlar büyük oranda manyetik tıpa tarafından tutulur, yanlız öyle servislerin tavsiye ettiği gibi 2 yılda, 60.0000 km de bu sentetik yağı değiştirirseniz sadece ustanıza para kazandırmış olursunuz. 200000 km yapmadıysanız, şanzumanı dağıtmadıysanız ya da şanzumanınızın içerisinde ATF ya da zeytinyağı yoksa bu yağın değişimi gereksizden de öte israftır.

Son düzenleme:
Opel durmadan bire rahat geçer ama sadece şanzıman yağının doğru olması değil arasıra koldan çıkıp şanzımana kadar giden mekanizalarında yağlanması gerekebiliyor.

Ben en azından 20 opel kullanmışımdır SAE75-90 yağ varken hepsi 70 ile hatta 100 ile giderken bile bire giriyordu

Hala bu konuyu tartışmayalım Bu işin aslı şudur !

Düz vites Opel şanzımanlarına konacak yağ EP80 dir ATF değildir yıllarca neredeyse tüm servisler tarafından yanlış uygulama yapılarak ATF konmuştur 3-4 yıl önce bu fark edilince çok gürültü çıkmıştır opel şikayet var com a kadar şikayet edilmiş ve Opell tarafından bile şanzıman yağının 80 olması gerektiği beyan edilmiştir ama bu durum biraz düzeldiyse de hala birçok servis tarafından ATF konmaya devam etmektedir. Böyle olunca da vitesler özellikle bire ve geriye sıkıntılı geçmektedir.

Mahir nickli arkadaş 2008 yılında açılan konuda başından beri doğru yazmış ama hala bu konu netleşmemiş durumda artık biraz hareketlenelim şanzıman yağı SAE80 EP olacak
Benim arabata TUTELA ZC 80/S yağ koydular.Ama kafam çok karıştı. Bu koydukları yağ 80 numara mineral yağmı oluyor yoksa SAE-EP80 yağmı oluyor ? Yardımcı olursanız sevinirim.

Sorunu çözdüm

Aynı şekilde arabam birinci vitese ve geri vitese geçerken zorlanıyordu az önce servise götürdüm ve 3 saniye debriyaja basılı tutup denememi söylediler dedikleri gibi sorun olmadı rahatça vitese girdi arabam 2012 yeni astra hb anlicanız acele etmemek gerekmiş :maden:

Birinci vitese geçmekte zorlanıyorsa önce geriye sonra 1'e tak . Geri vitese geçmekte zorlanıyor ise önce 1'e sonra geriye tak , ne yaparsan yap ama vitesi çat diye atma :) sonra vitesi çat diye 4'e atanlar kulübüne üye yaparlar seni mazallah :D

bazen benim arabada da 2'den 1'e geçerken aynı sorun oluyor.bence devir ile alakalı bir durum..arabanın devri 1.vites hızının devrine inince problem yok..

Geri