arkadaşlar uzun süredir bu konuyu takip ediyorum sonuçlansın diye; özellikle 80 numara yağ konusunda Tansu ustadan, opel yetkilileri ile görüşüp bilgi alan arkadaşlar varsa sizlerden cevap bekliyorum ama maalesef konu çok uzun süredir hala muallakta bir türlü netleşmedi.
bende 2007 model dizel corsamı 30.000 km.de aldım şu anda 37.000 km.de araçta hiçbir problem yok ve alındığı günden beri her işlemi yetkili serviste yapılan bir araba.
aracı aldığım günden beri 1. ve 2. viteslerin kısalığından ve vitesin zor geçmesinden şikayetçiyim ve beni gerçekten rahatsız ediyor. özellikle kavşaklarda 2. vitesle rahat toparlamadığı için ya biraz devirsiz devam etmek ya da biraz daha frenleyip aracın devrini iyice düşürdükten sonra 1. vitese düşüp tekrar 2. vitese geçmek zorunda kalıyorum. vites geçişleri rahat değil. defalarca yetkili ve özel servisteki arkadaşlara gittim normal bu viteste bir şey yok diyorlar. bu gün zorla şanzuman yağının seviyesine baktırdım, yağ biraz eksilmiş ATF yağla tamamladık ancak değişen bir şey yok, durum yine aynı.sıfır dizel opellerde de aynı sorun var.
30 yıldan araba kullanırım, 15ten fazla araba alıp sattım ama böyle bir şey yaşamadım.
birincisi; benim bildiğim ATF otomatik şanzumanlarda kullanılır, opelden başka hiç bir markada manuel şanzumanda ATF kullanıldığını görmedim, duymadım.
ikincisi; vites değiştirmek için devri neredeyse durma noktasına kadar düşürmenin motoru korumak amaçlı olduğu söyleniyor bu da çok garip, yerli yabancı sıfır hiç bir arabanın motorunun böyle bir korumaya ihtiyacı ve böyle bir uygulaması yokken opel böyle bir şeye gerek duyduysa nedenini merak ediyorum ve bunun mantıkla hiç bir ilgisini bulamadım.
yetkili servise de sordum, onlar hala ATF koyuyorlar. servis şefi olan arkadaşıma bu konudan bahsettim, madem arabanın garantisi bitti istiyorsan getir 80 nomara yağı koyalım dedi. aslında 80 numara yağ bana çok mantıklı geliyor ancak opelin ATF konulması için kendine has bir zorunluluğu varmı, 80 numara konulursa bir aksilik yaşanırmı gibi tereddütlerim var.
ustalardan bu konunun çözüme kavuşmasını bekliyorum. saygılar.