10 yıl bozulmayacak asfalt yaptılar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan smihci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bizim memleketemizin asıl sorunu bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaktır.
Sanki herkes asfalt yapımı konusunda uzmanmış gibi sallamış.
Dişli mıcırmış :) çok güldüm valla:)

Neye güldün anlamadım. Şimdi diyeceksin ki dişli mıcır demekle ne dedin diye. Mıcırlar tek tip midir? Halk deyimi denen bir şey vardır.

Mıcır çeşitleri için; http://www.dogutas.com.tr/micir#i

Neye güldün anlamadım. Şimdi diyeceksin ki dişli mıcır demekle ne dedin diye. Mıcırlar tek tip midir? Halk deyimi denen bir şey vardır.

Saval bey taşları kırıp ''mıcır'' haline getiren Makineler vardır.Bunlar gerek müşteri talebine göre, gerekse mıcır ihtiyacı olup kendine bir taş ocağı kiralayıp bu kırıcılardan alan müteahhitlerin istediğine ihtiyacına göre kırıcı kısmının ve elekleri değişmekte ayarlanabilmektedir.Ha nedense arkadaşlar dişli mıcırdan kastınız nedir diye sorabilmek yerine akıllarınca sizi cahil görmüşler.Hani Türkiye deki duble yol ihalelerinin %60 ıını alan firmanın genelmüdürü tanıdığımız olmasa işi bilmiyor desinlerde neyse uzatmaya gerek yok bence herkes kendi bildiğiyle kendi kumunda oynasın boş verin.

Saval bey taşları kırıp ''mıcır'' haline getiren Makineler vardır.Bunlar gerek müşteri talebine göre, gerekse mıcır ihtiyacı olup kendine bir taş ocağı kiralayıp bu kırıcılardan alan müteahhitlerin istediğine ihtiyacına göre kırıcı kısmının ve elekleri değişmekte ayarlanabilmektedir.Ha nedense arkadaşlar dişli mıcırdan kastınız nedir diye sorabilmek yerine akıllarınca sizi cahil görmüşler.Hani Türkiye deki duble yol ihalelerinin %60 ıını alan firmanın genelmüdürü tanıdığımız olmasa işi bilmiyor desinlerde neyse uzatmaya gerek yok bence herkes kendi bildiğiyle kendi kumunda oynasın boş verin.

Ben halktan biri olarak dişli mıcır derim işin uzmanları da aynı ürüne 1, 2, 3, 4 veya 5 nolu mıcır der. Bana göre mesleki tanımlamalara takılmamak gerekir ama takılacaksak o zaman doktorların tıbbi terimleri, adalet adamlarının adli terimleri, din adamlarının dini terimleri kullanmalarına kızmayacağız ;).

Ben halktan biri olarak dişli mıcır derim işin uzmanları da aynı ürüne 1, 2, 3, 4 veya 5 nolu mıcır der. Bana göre mesleki tanımlamalara takılmamak gerekir ama takılacaksak o zaman doktorların tıbbi terimleri, adalet adamlarının adli terimleri, din adamlarının dini terimleri kullanmalarına kızmayacağız ;).

Savaş bey bazı insanlara göre X işin içindeki çalışan birinin veya o işle ilgili eğitim almış birinin bildiği ince detayları bilmeyen, bu detayları halk diliyle bilen biri cahildir.Çünkü ona cahil diyen insanın egosu onu gerektirir.Ama o insana cahil diyende, cahil dediği insanı küçümseyende 9 tahta altında leş kurtları tarafından yenilecek hiç onu hesaba katmazlar :) Hangisine kaldıysa bu dünya :)

Savaş bey bazı insanlara göre X işin içindeki çalışan birinin veya o işle ilgili eğitim almış birinin bildiği ince detayları bilmeyen, bu detayları halk diliyle bilen biri cahildir.Çünkü ona cahil diyen insanın egosu onu gerektirir.Ama o insana cahil diyende, cahil dediği insanı küçümseyende 9 tahta altında leş kurtları tarafından yenilecek hiç onu hesaba katmazlar :) Hangisine kaldıysa bu dünya :)

kardeş benim çok başka yerlerimden başlasınlar o zaman :rakir:

İşte bende onu diyorum, ağzı olan konuşuyor zaten.
Söz konusu eğer genel geçer kültürel yapı ve sosyal literatür değilse, Halk deyimi diye bişey yoktur. Bilim ve teknik vardır.
Bunlar teknik şartname ile belirlenir ve o şartlara göre yapılır.

Türkiye deki duble yolların ihalelerinin %60 ını alan firmanın genel müdürü :sulanma::dil::maden: belki biliyodurda senin bilmediğin gayet net, bak az önce otoyol özelleştirme halesi yapıldı senin genel müdür tanıdığının olduğu firmamı aldı yoksa ihaleyi :rakir::rakir:

yav bu asfalt yapılır 3 ayı bulmaz geçirecekleri bir boruyu kabloyu unutur tekrar kazarlar...
n oldu ???
iş makinası,işçi,mazot,trafiğin çilesi,vakit...
yine çarşı pazar olur...memlekete asfaltla birlikte birazda kafa lazım...

Türkiye deki duble yolların ihalelerinin %60 ını alan firmanın genel müdürü :sulanma::dil::maden: belki biliyodurda senin bilmediğin gayet net, bak az önce otoyol özelleştirme halesi yapıldı senin genel müdür tanıdığının olduğu firmamı aldı yoksa ihaleyi :rakir::rakir:

Aslında otoyolları bırakıp bu kendini beğenmişliğinle neyin peşindesin onu anlamadım.Ben iş adamıyım arkadaşım.Başkalarının işlerinde maaşla çalışmıyorum.Belkide senin aldığın maaş benim bir haftalık çerez param.Benim peşin para garajıma soktuğum arabaların fiyatı trilyonu geçiyo şu anda.Şurada iki üç kişiyle seviyeli diyaloglarımız var diye opel forumunda dolaşıyoruzda sen bizi sırtı unlu değirmencimi zannettin.Senin altındaki arabayı ben galerimin kapısının önüne bile çektirmiyorum.Sen kaç tane genel müdür kaç tane iş verenle çalıştığımın sayısını bile bilmezsin.Ama malesef, senin gibi insanlıktan nasibini almamış insanlarla ortak bir dil bulmak yerine hep alaycı davranan insanları da bu vatanda çekmek zorundayız.İşte senin gibi insanlar bu ülkede insanlar arasında ayrılık yarattığı için ülke hep gerilemekte.İşte bu ülkede senin gibi insanlar ayrılık yarttığı için bu ülkede pkk istediği gibi gezmekte.İşte senin gibi insanlar ayrılık yarattığı için bu ülkede birileri ekonomiyi kendi lehine çevirmekte.İşte bu ülkede senin gibi insanlar ayrılık yarttığı için bu ülke birileri tarafından bölünmekte.Sende bu kafa olduktan sonra her tarafın çöpçü olsa ne yazar, her tarafın sabancı olsa ne yazar.Konuşma dilinden belliki amacın birşeyler paylaşmak değil burada birileriyle dalga geçmek.İlla bilmek istiyosan söylim, devletin otoyol ihalalerine amcamın şirketide girip ihale alıyor.Senin gibi çok teknik adamı işe alıp bi işimize gelmediğinde yol verdik.Sen sıkma canını.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri