10 yıl bozulmayacak asfalt yaptılar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan smihci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aslında otoyolları bırakıp bu kendini beğenmişliğinle neyin peşindesin onu anlamadım.Ben iş adamıyım arkadaşım.Başkalarının işlerinde maaşla çalışmıyorum.Belkide senin aldığın maaş benim bir haftalık çerez param.Benim peşin para garajıma soktuğum arabaların fiyatı trilyonu geçiyo şu anda.Şurada iki üç kişiyle seviyeli diyaloglarımız var diye opel forumunda dolaşıyoruzda sen bizi sırtı unlu değirmencimi zannettin.Senin altındaki arabayı ben galerimin kapısının önüne bile çektirmiyorum.Sen kaç tane genel müdür kaç tane iş verenle çalıştığımın sayısını bile bilmezsin.Ama malesef, senin gibi insanlıktan nasibini almamış insanlarla ortak bir dil bulmak yerine hep alaycı davranan insanları da bu vatanda çekmek zorundayız.İşte senin gibi insanlar bu ülkede insanlar arasında ayrılık yarattığı için ülke hep gerilemekte.İşte bu ülkede senin gibi insanlar ayrılık yarttığı için bu ülkede pkk istediği gibi gezmekte.İşte senin gibi insanlar ayrılık yarattığı için bu ülkede birileri ekonomiyi kendi lehine çevirmekte.İşte bu ülkede senin gibi insanlar ayrılık yarttığı için bu ülke birileri tarafından bölünmekte.Sende bu kafa olduktan sonra her tarafın çöpçü olsa ne yazar, her tarafın sabancı olsa ne yazar.Konuşma dilinden belliki amacın birşeyler paylaşmak değil burada birileriyle dalga geçmek.İlla bilmek istiyosan söylim, devletin otoyol ihalalerine amcamın şirketide girip ihale alıyor.Senin gibi çok teknik adamı işe alıp bi işimize gelmediğinde yol verdik.Sen sıkma canını.
Maalesef senin gibi tefecileri sistem "iş"adamı diye lanse ediyor.
Milletin kanını emen keneler diyemedikleri için.
Sizde kendinizi adam sanıyosunuz.
Ha şunuda söyleyim, adamlık cebindeki para, duvardaki diploma ile değil, yürekle, akılla olur.
Sen bu tür hikayelerle mahalle çocuklarının gözünde işadamı olursun ancak.
Benim nazarımda sadece tefeci olabilirsin. buda seni kategorize etmek istediğimden olur yoksa muhatabım bile olamazsın.

Aslında otoyolları bırakıp bu kendini beğenmişliğinle neyin peşindesin onu anlamadım.Ben iş adamıyım arkadaşım.Başkalarının işlerinde maaşla çalışmıyorum.Belkide senin aldığın maaş benim bir haftalık çerez param.Benim peşin para garajıma soktuğum arabaların fiyatı trilyonu geçiyo şu anda.Şurada iki üç kişiyle seviyeli diyaloglarımız var diye opel forumunda dolaşıyoruzda sen bizi sırtı unlu değirmencimi zannettin.Senin altındaki arabayı ben galerimin kapısının önüne bile çektirmiyorum.Sen kaç tane genel müdür kaç tane iş verenle çalıştığımın sayısını bile bilmezsin.Ama malesef, senin gibi insanlıktan nasibini almamış insanlarla ortak bir dil bulmak yerine hep alaycı davranan insanları da bu vatanda çekmek zorundayız.İşte senin gibi insanlar bu ülkede insanlar arasında ayrılık yarattığı için ülke hep gerilemekte.İşte bu ülkede senin gibi insanlar ayrılık yarttığı için bu ülkede pkk istediği gibi gezmekte.İşte senin gibi insanlar ayrılık yarattığı için bu ülkede birileri ekonomiyi kendi lehine çevirmekte.İşte bu ülkede senin gibi insanlar ayrılık yarttığı için bu ülke birileri tarafından bölünmekte.Sende bu kafa olduktan sonra her tarafın çöpçü olsa ne yazar, her tarafın sabancı olsa ne yazar.Konuşma dilinden belliki amacın birşeyler paylaşmak değil burada birileriyle dalga geçmek.İlla bilmek istiyosan söylim, devletin otoyol ihalalerine amcamın şirketide girip ihale alıyor.Senin gibi çok teknik adamı işe alıp bi işimize gelmediğinde yol verdik.Sen sıkma canını.

Adam klavyesinin başında parasını nasıl konuşturmuş helal olsun..

Hacı senmi yazıyon yoksa 100$'lık banknotlarmı ?

Böyle günün 10 saatini forumda geçirip trilyonla oynuyosan harbici çok akıllı adammışın helal olsun yürü breeeeeah.. :rakir:

Ortada çıkan bir gerçek var ki o da bazılarının kendisini çok üstün sanarak, diğerlerini hor görmeleri :(. Günümüz şartlarında yapılan yollar, kullanılan malzemeler, bu yolları yapan mühendisler madem çok kaliteliler o zaman bu yollar neden birkaç ayda elden çıkıyorlar? Buyursunlar onlar da bırakın 10 yılı 5 yılda bozulmayan yollar yapsınlar bizler de onları alkışlayalım, taktir edelim.

İşte bende onu diyorum, ağzı olan konuşuyor zaten.
Söz konusu eğer genel geçer kültürel yapı ve sosyal literatür değilse, Halk deyimi diye bişey yoktur. Bilim ve teknik vardır.
Bunlar teknik şartname ile belirlenir ve o şartlara göre yapılır.

O dediğin "genel geçer kültürel yapı ve sosyal literatür" de kimbilir kaç tane halk deyimi vardır? İçimizde bilim ve tekniği inkar eden hiç bir arkadaşımız yok. Teknik şartnemeler nasıl belirlenir çok çok iyi bilirim o konuda sıkıntı yok, asıl sıkıntı bir takım çıkarcıların, kan emicilerin teknik şartnameye uymamalarına göz yuman görevlilerdedir.

Ortada çıkan bir gerçek var ki o da bazılarının kendisini çok üstün sanarak, diğerlerini hor görmeleri :(. Günümüz şartlarında yapılan yollar, kullanılan malzemeler, bu yolları yapan mühendisler madem çok kaliteliler o zaman bu yollar neden birkaç ayda elden çıkıyorlar? Buyursunlar onlar da bırakın 10 yılı 5 yılda bozulmayan yollar yapsınlar bizler de onları alkışlayalım, taktir edelim.

abi ben sana gerçek mühendislik kullanılarak yapılan ve yıllardır işleyen bir çok yol gösterebilirim..

fakat ş.içlerinde ne mühendislik kullanılıyor ne de başka bir teknik anam babam usulü bu yukarda yazılanlar gibi sağlam sağlam yapılan yollar bu yüzdende ilk donda ilk yağışta görüyoruz hallerini..

eminimki bu yukardaki haydut gibi adamlardır o taşeronlarda trilyonlarla oynamaktan işlerine bakamayanlar.. :maden:

size güzel bir dörtlükle veda edeyim

"Mürşit ile harşolmayan
Dünyasını da ne bilir
Cahilde boş söz çok olur
Kendisini derya bilir "

İbrahim burada hepimiz aklımız yettiğince birşeyleri paylaşmaya çalışıyoruz. Bilirsin köylerdeki evleri yapanlar inşaat mühendisleri değiller, eminim bir çoğunun projesi bile yoktur. Yani bu evler halk arasından çıkan "usta" dediğimiz alaylı kişilerin el becerileri ile yapılan yapılardır. Bu ustalarımız bir inşaat mühendisi gibi donanımlı olamaz ama yaptıkları evler yıllarca dimdik ayakta durur, buna karşılık okumuş bir ekibin yaptığı ev zamanından evvel yıkılabiliyor. Buna nelerin sebep olduğunu (kalitesiz malzeme veya malzemeden çalma gibi) hepimiz biliyoruz. Sorun orada değil. Sorun birbirimizle bir şeyleri paylaşırken kırıcı olabilmemizde. Herkes herşeyi bilemez, bilmeyenler bilenlerden öğrenir, bilenler de bilmeyenlere öğretir ama adabıyla.

Son düzenleme:
Türkiyede yapılan hiçbir yol 5 yılda kullanım ömrünü tamamlamaz.
Her maddede olduğu gibi asfaltında ve onu oluşturan diğer unsurlarında bir ömrü vardır elbet.
Yolun projelendirilmesi bir mühendislik hesabıdır, o yolun ihale edilmesi için ödenek ayrılması mali bir olgudur, ihalenin alınması ve yapılması mühendislik gerektirse de ticari bir kaygıdır, o yolun kontol edilmesi ve kabul edilmesi yine bir mühendislik hesabıdır. ülkemizde son 10 yılda çeşitli kanun değişiklikleri ile mühendis çalıştırmadan müteahhitlik yapan firmaların yol ihaleleri alıp yaptıklarınıda biliyoruz. bak yukardaki tefeci ağzıyla söylemiş, teknik personel işlerine gelemdiği için barındırmıyorlarmış.
Sonrada kalkıp trilyonlarımız var diye övünürken diğer taraftan yollar neden bozuk diye timsah gözyaşları döküyorlar.

Şartnamesine göre yapılmış bir yolun, standartlarına göre kullanılmasından dolayı 5 yılda kullanılamaz hale gelmesi imkansızdır.
Ben size Türkiyede 30-40 yıl önce yapılmış örnek yollar gösterebilirim.
Ancak bazen elmayla armutu karıştıranlar var.
Yapılmış bir yolun başka nedenlerle kazılması, açılması, çatlatılması sonucunda, blok yapısının bozulmasına neden olacak sıvı akışkanlarına maruz bırakılması ve hatta onarılsa bile bunun şartnamelere uygun yapılmamasından dolayı yolun bozulmasının mühendislikle alakası yoktur.
Bunlar genel geçer kurallara göre, yani seçim öncesi göz boyama işlerine göre dizayn edilen projelerdir.

İbrahim burada hepimiz aklımız yettiğince birşeyleri paylaşmaya çalışıyoruz. Bilirsin köylerdeki evleri yapanlar inşaat mühendisleri değiller, eminim bir çoğunun projesi bile yoktur. Yani bu evler halk arasından çıkan "usta" dediğimiz alaylı kişilerin el becerileri ile yapılan yapılardır. Bu ustalarımız bir inşaat mühendisi gibi donanımlı olamaz ama yaptıkları evler yıllarca dimdik ayakta durur, buna karşılık okumuş bir ekibin yaptığı ev zamanından evvel yıkılabiliyor. Buna nelerin sebep olduğunu (kalitesiz malzeme veya malzemeden çalma gibi) hepimiz biliyoruz. Sorun orada değil. Sorun birbirimizle bir şeyleri paylaşırken kırıcı olabilmemizde. Herkes herşeyi bilemez, bilmeyenler bilenlerden öğrenir, bilenler de bilmeyenlere öğretir ama adabıyla.

yaa abi sendemi :D

bak bakalım erzincan depremine yıkılan evlere dinar depremine ve yıkılan evlere

dinar' ı ben bizzat inceleme fırsatı bulan kişilerin raporlarından okudum..

bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma konusunda zaten bizim milletin üstüne yoktur.. Allaha çok şükür..

yaa abi sendemi :D

bak bakalım erzincan depremine yıkılan evlere dinar depremine ve yıkılan evlere

dinar' ı ben bizzat inceleme fırsatı bulan kişilerin raporlarından okudum..

bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma konusunda zaten bizim milletin üstüne yoktur.. Allaha çok şükür..
İbrahim çok güzel de 1999 depreminde kaç tane planlı projeli/iskanı alınmış bina yıkıldı :). Birileri kalitesiz iş yapmış, kendisine yetkili denilen diğeri de çıkarları karşılığında yasal izinleri vermiş, yani her iki taraf da bile bile hata yapmış. İbrahim bu tür konularda zaten aramızda bir sıkıntı yok. Konumuzdaki sıkıntının ne olduğunu ikimiz de biliyoruz ;).

İbrahim çok güzel de 1999 depreminde kaç tane planlı projeli/iskanı alınmış bina yıkıldı :). Birileri kalitesiz iş yapmış, kendisine yetkili denilen diğeri de çıkarları karşılığında yasal izinleri vermiş, yani her iki taraf da bile bile hata yapmış. İbrahim bu tür konularda zaten aramızda bir sıkıntı yok. Konumuzdaki sıkıntının ne olduğunu ikimiz de biliyoruz ;).

valla benim sıkıntım ilk sayfada yazılan yazılar abi. çok komik çok gülünçler yani inanamıyorum birilerinin bunları yazdığına..

artı olarak 98 depreminde senin memleketinin belediyesi o evlere iskan vermiş ve o belediyeyi de sen seçmissen yine o zihniyet bugün iktidarsa belediylerde ve yine o zihniyet bugün burda tartıştığın yolları çatır çatır satıyorsa ben ne diyim..

benim hiç bir sorunum yok abi kimseyle.. tek sorunum kafaların biraz değişmesi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri