16 inç mi 17 inç mi LÜTFEN YARDIMCI OLUN

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan johan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
görüntü istiyorsan 17 lakin kalkış da büyük dez avantaj uzun yol yapıyorsan o ayrı

valla arkadaşalar ilginize gerçekten teşekkür ederim benim abartıyla işim yok zaten fazla 17 gerçekten uçuk oluyor zaten bende dışarda kullanan arkadaşlara sordum en makulü 16 kaçıyor şuanda

Ancak model olarak bi kaç yere sordum baktım bi türlü karar veremedim ya :D

TEKRAR TEKRAR HERKESE TEŞEKKÜRLER.

Selam arkadaşlar.

Ben arabama jant almak istiyorum fakat kaç inç alacağıma bir türlü karar veremedim 16 ile 17 arasında gidip geliyorum

Aracım astra classic beyaz

sizden ricam 16 ile 17 nin ne artıları ne eksileri olup olmadığı ve en önemlisi

SİZİN TAVSİYELERİNİZ

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...

Bende dellenip 17' taktırcaktım lastikte otomatikman 215/45 olcaktı çok amnyak gözüküyor ama kullanan bi abimiz lastiklerinin o kadar çok yarıldığını söylediki (kasko artık lastik vermicekmiş bende onun yalancısıyım) beni vazgeçirdi bu kararrımdan Türkiye yolları malum bunları göze alıyorsan al dedi. Bende 16' 205/55 'e devam dedim.

17 alma derim arkadaşların dediği gibi. 17 alacaksınü sonra çap büyüyecek, dolayısıyla aracın kütle merkezi yerden yükselecek. dengeyi korumak için mecburen yay takacaksın kısaltacaksın tabi. bu sefer de önce çap büyümesinden azalan çamurluk boşluğu, bir de yay ile indirince daha da azalacak. ufak çukurlarda bile sürteceksin çamurluğa, garrrrçç diye sesler duyacaksın mesela hız kesicilerden geçerken. ben 15" lik orjinallerle bu yollarda sıkıntıduyuyorken 17 inç büyük cesaret. açıkçası ben geçen hafta lastik almaya gittiğimde jant da baktım ama 17 almam. 17" jant ve 3.5 yay takılmış astra g gördüm. balans, rot ön takım kalmaz arabada bu yollarda. avrupada sürecem dersen tadından yenmez.

İlgilenen arkadaşlara yardımcı olabileceği düşüncesiyle;

205/50 R16 Burada 205 lastik iz genişliği, 50 H/W ratiodur. Bu örnekte 50=(H/205)x100 den H=102,5 bulunur bu da lastiğin yanak yüksekliğidir. 16 inclik jantla birlikte toplam tekerlek yüksekliği (2x102,5)+406,4=611,4 mm'dir.

205/45 R17 de ise (2x92,25)+431,8=616,3 mm toplam tekerlek üksekliği elde edilir. Buradaki 92,25 mm yine lastiğimizin yanak yüksekliğidir.

Astra G lerde orjinal lastik 195/60 R15 tir ve tekerlek yüksekliği 615 mm'dir.

Opel Astra kullanıcı el kitabında maximum 205/50 R16 ya izin verilmektedir. Kişisel kanaatim 16 inç tercih etmen olacaktır. Saygılar...

16 en iyisi 17 jant arbayı yığıyor resmen görüntü güzel oluyor ama değmez kararında bırakmak lazım 16 205 tabandan daha iyisi yok :)

Selam arkadaşlar.

Ben arabama jant almak istiyorum fakat kaç inç alacağıma bir türlü karar veremedim 16 ile 17 arasında gidip geliyorum

Aracım astra classic beyaz

sizden ricam 16 ile 17 nin ne artıları ne eksileri olup olmadığı ve en önemlisi

SİZİN TAVSİYELERİNİZ

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...
jant olayı çok önemli bir olay görüntü veya güvenlik arasındaki seçimine bağlı görüntü istersen 17 al derim. ama benim bir arkadaşım var malzeme mühendisi bir jant fabrikasında ben onunla konuştum. araç jantlarını en fazla 1" büyütmek iyidir diyor. karar senin. 2" ve üstü hem aracı yorar hemde araç fabrika verilerinin dışına çıkar. yani fabrika verisi derken km tutmaz. 120 gidersin kadran 130-135 gözterir. yanak incelecek diye bir durum söz konusu olsa bile tutmuyor. ayrıca aracın yürüyen aksamını nasıl zorlar orasıda meçhul.

Geri