Senelerdir Otomatik araç kullanan birisi olarak cevap vereyim. Kardeşim mesleğini bilmiyorum ama kusura bakma biraz afaki konuşuyorsun. Ben senelerdir düz vitese de otomatiğede binerim tercih meselesi ama konfor ve rahat kullanım istiyen otomatik, hız ve perfm. isteyen düz vites alır.
Passatı'na nasıl binilmiş bilmem ama ben 5 yaşında otomatik vectra almıştım. Şu anda aracımdan biri. 6 senedir kullanıyorum ve de bastıra bastıra. Çoğunlukla araç spor sürüşle devir saati 4000-6500 arası oynatırım. Çünkü ani hızlanma için otomatikte bu gerekli. Ama buna rağmen ne geçişlerde ne de ayarında hiçbir bozulma yok saat gibi tıkır tıkır çalışıyor 11 yaşındaki arabada. yaklaşık 2 ay kadar önce 170'den sonra araç hantallaşıyordu, filtreyi değiştirdim sorun çözüldü. Başka da bi problem yok.
Son olarak alıcı arkadaşım, vites geçişlerinde titreme ve sarsma yoksa, araç iyi hızlanabiliyorsa, biraz dolaşınca şanzuman yağı hemen koku yapmıyorsa (bu yağın eskiliğinden dolayı olur) diğer aksamları da kontrol ettirip al derim. Sürerken konforunu yaşarsın.