2011 Opel Corsa D 1.4 yağ değişimi (öneri istiyorum)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ozann
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Filitre gm den sasma derim 23 tl fln di. Bi tanidigim aracı Golf 7 hava filtresine hava tutup taktriyo yagi degstriyo filitrresni değiştirmiyo kiziyorum yapma adam gibi bak suna diye e abi zaten 4 senede bir aracı degstriyorum diyo. Böyleleri de var. Hi onceki degistrdigi golf 6 da alan adam 5 binlik masraf acmis otomtik sanzmn bozilmus. Ne b olursa olsun bakmak lazım bunlara el Bebek gül bebek
Aynen oyle simdi ben araba nasil olsa dusuk km.de diye kotu yag koysam ilerde kullanacak adamin elinde patlayacak mesela

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Aynen oyle simdi ben araba nasil olsa dusuk km.de diye kotu yag koysam ilerde kullanacak adamin elinde patlayacak mesela

Hocam zaten kısa vadede sorun açmaz araç bakmasan bile. Ama yok kolay kolay araç değiştiremiyorsan iyi bakmakta fayda var yemisim başkasıni ;)

İlk bakimindan beri butun bakimlarimi kendim yapiyorum , hava filtresini malesef GM kullanmiyorum ama kesinlikle dandik markada kullanmiyorum , polen filtresini motocar kullaniyorum , yag filtresini bosh kullaniyorum , yagim ise GM 5-30 ... 95 TL tutuyor :) 8 bin km kaldi sonraki bakimima :) gene aynilarini kullanacagim nasipse :)

Neden oyle dedin ki Alican abi bence GM (PO) gayet iyi , hem hesapli hemde her iki aracimizdada herhangi bir sacmalama yaratmadi . Cikardigim yag ve filtresindede herhangi bir sorun gormuyorum ama :/
Olcayim, 10 bin kilometre civarinda degistiririm yagi. En son Gm 5w30 kullandigim da yagin cok fazla inceldigini gordum. Bununla beraber daha gurultulu calismaya baslamisti son 2 Gm kullanimim da. 20 bin kilometre once koydugum Mobil1 Esp 5w30 da, soguk da daha kolay calisma, gurultu de azalma oldu. Sonra ki degisim de yagin kimyasinin ilk gun ki haline yakin olmasi artik Mobil1 kullanmaya baslamami sagladi.

Dizel araclarin yag deformasyonu benzinliler de ki gibi degil. Turbo ve zincirin omru icin tercihim bu.

Son düzenleme:
İlk bakimindan beri butun bakimlarimi kendim yapiyorum , hava filtresini malesef GM kullanmiyorum ama kesinlikle dandik markada kullanmiyorum , polen filtresini motocar kullaniyorum , yag filtresini bosh kullaniyorum , yagim ise GM 5-30 ... 95 TL tutuyor :) 8 bin km kaldi sonraki bakimima :) gene aynilarini kullanacagim nasipse :)
Gel ayni paraya Esp 5w30 alalim sana bir de onu dene :)

Gel ayni paraya Esp 5w30 alalim sana bir de onu dene :)
Dexos 2 mi abi ? Teknik olarak ne oldugunu bilmesemde kitapciktan okudugum bir terimin disina cikamadi simdiye kadar ama yazdilarsa bi bildikleri vardir heralde :)

Dexos 2 mi abi ? Teknik olarak ne oldugunu bilmesemde kitapciktan okudugum bir terimin disina cikamadi simdiye kadar ama yazdilarsa bi bildikleri vardir heralde :)
Dexos2 sanirim New Life da var, Esp de yok diye hatirliyorum. Bakmak lazim.

Abi 15 bin km de bir yapiyorum bakimi da kardes forumdan bir abi 30 bin km de rutin bakimlar ile astra H araci 400 bin km de kapak acmisti ve motoru oldukca iyi durumdaydi celik subaplarini yenileyerek devam ediyordu yoluna . O yasanmislik bani " acaba yanlismi yapiyoruz?" Sorusuna itmedi degil...

Imkan olsa en guzeli kendin yapmak :)

Geri