Active Select: Merak edilenler, şüpheler, şikayetler, sorunlar...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eketen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Active Select: Merak edilenler, şüpheler, şikayetler, sorunlar...

ze623 link' Alıntı:
aracım 1,4T 140 AS. km olarak 50 bine yaklaşmak üzere son 45 bin bakımdan sonra dur kalklarda rölantide beklerken hafif sarsıntılar oluyor.ayrıca vites geçişlerinde de hafiften sarsıyor.acaba bir sorunun başlangıcı olabilir mi?aracımın 7 ay garanti süresi kaldı. km yapmamla alakalı mı yoksa sorun mu?bilen varsa yardım lütfen yada böyle bir sorun yaşayan?
bunun sebebi şanzıman yağı değişim vakti geldiğinden , her 60 binde yağını değiştirirseniz hem aktarma kaybı azalır hem sarsıntı biter hemde yakıt tüketimi düşer

Ynt:

ulas79 link' Alıntı:
bunun sebebi şanzıman yağı değişim vakti geldiğinden , her 60 binde yağını değiştirirseniz hem aktarma kaybı azalır hem sarsıntı biter hemde yakıt tüketimi düşer
Ben servise sorduğumda şanzıman yağı ömürlük dediler. Yani en kötü ihtimalle 200000 kmde değiştirin gibi bir cümle kullandı hatta.

bende 8 aydır active select kullanıyorum aracım 5000 km'de suan ve yaklasık 1 aydır araba dururken D konumunda titreme yapıyor bunda bi sıkıntı yok ama aynı zamanda ön konsol klima düğmelerinin arkasından bi yerden titreşime bağlı zırıltı sesi geliyor.Bunun sebebi ne olabilir acaba yardımcı olabilecek varmı?

Ynt:

ouzhn06 link' Alıntı:
Ben servise sorduğumda şanzıman yağı ömürlük dediler. Yani en kötü ihtimalle 200000 kmde değiştirin gibi bir cümle kullandı hatta.
Aynen banada oyle dediler. Hatta degistirseler bile sakin degistirme sonradan ayar tutmaz dedi samimi bi arkadasim.

Ynt:

BÜLENT link' Alıntı:
Aynen banada oyle dediler. Hatta degistirseler bile sakin degistirme sonradan ayar tutmaz dedi samimi bi arkadasim.

ouzhn06 link' Alıntı:
valla bunu söyleyen arkadaşlar acaba yağın sürekli bir basınç altında kaldığını sürekli ısıya mağruz kaldığını ve viskositesinin değiştiğini bilmiyorlar mı,sonuçta sürekli içerde dönerek yağı karşı hazneye pompalayan bir çark var ve bu yağı sıkıştırıyor yağ bir süre sonra özelliğini kaybetmeye başlar tabii hiç değiştirmeye bilirsiniz ama bu vites geçişlerinde sarsıntı , aktarmada kayıp vs gibi sürekli karşınıza gelir.

Ynt:

ulas79 link' Alıntı:
valla bunu söyleyen arkadaşlar acaba yağın sürekli bir basınç altında kaldığını sürekli ısıya mağruz kaldığını ve viskositesinin değiştiğini bilmiyorlar mı,sonuçta sürekli içerde dönerek yağı karşı hazneye pompalayan bir çark var ve bu yağı sıkıştırıyor yağ bir süre sonra özelliğini kaybetmeye başlar tabii hiç değiştirmeye bilirsiniz ama bu vites geçişlerinde sarsıntı , aktarmada kayıp vs gibi sürekli karşınıza gelir.
yarın servise gitmeyi düşünüyorum ama forumda böyle bir sorun olup yağ değiştirnce sorunu düzelen oldumu peki?

Ynt:

ze623 link' Alıntı:
yarın servise gitmeyi düşünüyorum ama forumda böyle bir sorun olup yağ değiştirnce sorunu düzelen oldumu peki?
yarin servisten sonra banada durumu bildirirseniz sevinirm burdan. Cunku 78000 km oldu benimde degistirmem gerekir o zaman.

Ynt:

ulas79 link' Alıntı:
peki ben ne yapmaliyim suan degistirmem gerekir mi yağı?

Bugün bir kez daha active select'in kullanıma duyarlı oluşuna hayran kaldım. Otoban bağlantısından anacaddeye giden tamamen boş ve kimsenin olmadığı bir anda durup gaza kökledim ve yanılmıyorsam 5-6 saniye içinde 100'ü geçiyordum. Ayrıca sport egzozumdan ilk defa haz veren bir performans sesi duydum  steeringwheel

Geri