AFL - Bi-Xenon ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan harun2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: AFL - Bi-Xenon ?

Astra - Şükrü abi
Corsa - Serdar abi
eli öpülesi insanlar :)
AFL projesinin aynısını yanlış hatırlamıyorsam Ankara'dan Serkan bey de Vectra GTS'e yapmıştı, fabrikasyon gibi çalışacak şekilde.

hocalarım vazgeçtim afl den de bi-xenon dan da :)  şunu sorayım sadece frların gece daha parlak olması için (gece sürüşlerinde araç çok yavaşladığında farlarda bi kısılma oluyor bana aküden demişlerdi de) ne yapmam gerek halojen mi diyorlar ona ondan taktırmak yeterli mi yani ampul mü sdece :) ????

eketen link' Alıntı:
Yav Deniz Mühendissin, şunu senin söylemen... :)  İlk bulan adam fabrika da montajını yapan adam değil mi? Bütün her şey buna göre ayarlanmıyor mu? Adam sıfır iskeletten, tüm parçalarına kadar bu gen ile üretmiyor mu bunu?  Hadi her şeyi buldun uyguladın sıfır sorun garantisini kim verecek. Var mı ortada yapılmış 3-5 10 tane, sorun çıkarmamış, istenilen gibi olmuş. Bu arabayı afl gibi donanımlara girmeden alanların %50 si belli bir seviyedeki insanlar. Küçük görmek değil ama kredi ile birikimleri ile alan insanlar. Sonradan eline geçen para ile donanım isteyen insana sen al bunu yap nasıl diyebilirsin. Herkes amg lere binmiyor. Yapmayın gözünüzü seveyim. Ferrari ye m5 lere donanım yapmaktan bahsetmiyoruz. Olmadı yenisi gelsin diyecek.
abi sistemi bulan adam direk astra j ye göre araba üretmiyor ki.elektronik sistemler genel olarak araca göre bulunmuyor.sistem kuruluyor sonradan araca monte ediliyor.

Mesela biz okulda aracın hızına göre hızlanan silecek yaptık.araç ne kadar hızlı giderse o kadar hızlı çalışıyor.yağmura yetişememe ihtimali yok . ben bu sistemi aracıma monte etmeyi düşünüyorum.Yani önce projesini çizdik iskeletini kurduk.sonra lab da sistemi kurduk ve şu an sadece fake hız göstergemiz 2 sileceğimiz 1 tane de ön camımızla fıstık gibi çalışıyor :D.Hızı arttırdık mı o da hızlanıyor .Projenin fikir babası övünmek gibi olmasın benim :D.Monte işi ve seri üretim işi sonra.

Sıfır sorun garantisinne gelince o garantiyi opel kendi AFL sine de veremez verecek olsa 2 yıl garanti yerine ömür boyu garanti verirdi :D.Ben senle sonradan taktırmama konusunda hemfikirim.asla böyle bir sistemi arabama taktırma riskine giremem.Ama girenleri saygıyla karşılarım.ևünkü AFL çok karşık bir sistem.Maliyeti ve uğraşılan işçiliği göz önüne alınca bence değmez.Ama bu tarz işler meslek geregi hoşuma da gitmiyor değil .Ben yapmam yapanı izlerim :D

eketen link' Alıntı:
Yav Deniz Mühendissin, şunu senin söylemen... :)  İlk bulan adam fabrika da montajını yapan adam değil mi? Bütün her şey buna göre ayarlanmıyor mu? Adam sıfır iskeletten, tüm parçalarına kadar bu gen ile üretmiyor mu bunu?  Hadi her şeyi buldun uyguladın sıfır sorun garantisini kim verecek. Var mı ortada yapılmış 3-5 10 tane, sorun çıkarmamış, istenilen gibi olmuş. Bu arabayı afl gibi donanımlara girmeden alanların %50 si belli bir seviyedeki insanlar. Küçük görmek değil ama kredi ile birikimleri ile alan insanlar. Sonradan eline geçen para ile donanım isteyen insana sen al bunu yap nasıl diyebilirsin. Herkes amg lere binmiyor. Yapmayın gözünüzü seveyim. Ferrari ye m5 lere donanım yapmaktan bahsetmiyoruz. Olmadı yenisi gelsin diyecek.

Sizinle artık tartışmıyorum  , söylediklerimi anlayan , bunu yorumlayıp bana cevap vercek biri çıkana kadar AFL+ olayı bitmiştir benim icin bu forum da .

Gelelim benim mesleğime ve mühendisliğime , oraya dil uzatmak sizin ne haddinize bir kere , onun icin daha cok ekmek yemeniz lazım , mod olman burada kimsenin mesleğine , onuruna dil uzatma serbestiyeti vermiyor size , saygıdan , seviyeden bahseden 4 adet mesaj atan biri olarak siz bu konu boyunca bana :

1. Yalancı dediniz
2. Mesleğime ve unvanıma dil uzattınız
3. Yaptıklarımızı hor gördünüz ve aşağıladiniz .
4. şahsıma ve aslına bakarsanız tüm forum üyeleri icin gerekli olan bilgileri kirlettiniz .

Kısaca mod olmanız size bunları yapma hakkı veriyorsa , bende opelsiz asla değil Opel ile asla der burayı da terk ederim ... Sizin gibi modlar olursa sanırım burasının da sonu diğer forumlar gibi olur , bunu söylemek ne kadar dogru olur bilmem ama , bir kaç kişi sizin kafanıza uygunlar ile takilirsiniz . Bir gecede sizin otomobil bakış acınızı anladım , alırım bir jant , takarım bir fiber 500 tl lik bakalit body kit , bir çakma 10 bin lik xenon al sana full + full araba , en basta Yavuz bana dediğinde gelip yazmam hataydı buraya .cunku ilk mesajlarınızdan bana vereceğiniz cevabı biliyordum .

Gelelim AMG ye , ben AMG ye biniyor olabilirim , bu suc mu , yada imkanlarımı kullanarak AFL yapmışim suc mu ? ֖nce yapılır mı yi tartıştık , doneleri önüne koyduk yapılır dedik , sonra çıktın kim arabasını bi hale getirir dedin , garanti ne olacak dedin , Allah askına iki dakika yazdıklarını oku , bana geçerli bilgi ile gel , garantisi bitmiş , çıkma parçaya kim ne yapabilir , garantisi sen kendin oluyorsun :) ben yaparsam bozulmaz , cunku onu ben yapıyorum , ama ben zaten senin arabana montaj yapmam , elime tornavidayi cok sevdiğim bir kaç arkadasım ve kendi aracım dışında almam , sen ve senin gibiler sanayi esnafına soyulmaya hak edenlersiniz .

Size afl siz arabalarınız ile kazasiz belasiz sürüşler dilerim , şahsen tanışmak ister yaptıklarımdan feyz alıp , astra denen arabanın nasıl bir araba olduğunu görmek istersen buyur gel adımı Google yaz telefon numaram çıkar :)

Sana ve şahsında tüm foruma iyi günler dilerim... ֜yeliğimi iptal edebilirsiniz sayın mod yada hatta banlayin medai iftiharıniz olurum benimle atışani böyle yollarım iste dersiniz .

Saygılar

Odak Çağrı link' Alıntı:
Astra - Şükrü abi
Corsa - Serdar abi
eli öpülesi insanlar :)
AFL projesinin aynısını yanlış hatırlamıyorsam Ankara'dan Serkan bey de Vectra GTS'e yapmıştı, fabrikasyon gibi çalışacak şekilde.

Öncelikle estagfurullah ,

Evet astra h A 2 adet , corsa D ye 1 adet , vectra C de de bir tanesine teknik destek olamak üzere toplam 4 adet AFL montajım oldu . Opel ile asla dediğimiz icin bundan sonrası olmaz her halde .

Serdar bey ile bir kaç kez yazistim , kendisi bir Corsa piri muhteşem bir aracı var ...

Şükrü bey merhaba.

Bilgi, beceri ve cesaretinizi alkışlayarak okudum. Ancak tarzınızdan da öte tartışma noktanızda bir yanlış var ne yazık ki. Emre (eketen) sizinle kendi bakış açısı doğrultusunda bir tartışma yaptı, hiçbir iletisinde kendisinin mod olması ve forumdaki göreviyle ilgili bir gönderme yapmadı. O yüzden mod olmasını esas alan sözleriniz ne yazık ki yersiz kalıyor. Ki zaten kendi arabası AFL'nin de bulunduğu en üst donanım paketi, amacı okudukları ile araçlarına artı birşeyler yapmak için harekete geçen birçok insanın bulunduğu bu forumda olurda yanlış bilgi aktarılmasının önüne geçmek. Kendisi sizi tanımıyor burada, hatta forumda belki 1-2 kişi hariç hiç kimse sizi tanımıyor, o yüzden yapılabilirlik konusunda şüpheleri olması çok da anlamsız değil. Fakat bu durum sizin yalancı olduğunuzu veya yanıltıcı işler yaptığınızı göstermez ki. Biraz zaman geçirseniz burada, bizlerle tanışsanız, eminim kısa zaman için tecrübelerinizle ve bilginizle forumda hak ettiğiniz değeri görürsünüz. Ayrıca buradaki birçok insan gibi yeni şeyler öğrenir, tecrübelerinize bakarak rahatlıkla diyebilirim ki bizlere de yeni şeyler öğretirsiniz.

Ha forumumuzun diğer forumlarla aynı sonu paylaşması konusuna gelirsek, dediğim gibi biraz zaman geçirin bu forumda neden diğer forumlarla aynı sonu paylaşmayacak bir yapıda olduğumuzu anlarsınız, burası samimiyet ve fikir alışverişi üzerine kurulmuş, yanlış anlaşılmalarla bile başlamış olsa sonrasında herkesin birbirini iyi tanıyıp dost sahibi olabildiği bir ortam. Gelin önyargılı olmayın, o zaman eminim bu forumu seveceksiniz.

sallierim link' Alıntı:
abi sistemi bulan adam direk astra j ye göre araba üretmiyor ki.elektronik sistemler genel olarak araca göre bulunmuyor.sistem kuruluyor sonradan araca monte ediliyor.

Mesela biz okulda aracın hızına göre hızlanan silecek yaptık.araç ne kadar hızlı giderse o kadar hızlı çalışıyor.yağmura yetişememe ihtimali yok . ben bu sistemi aracıma monte etmeyi düşünüyorum.Yani önce projesini çizdik iskeletini kurduk.sonra lab da sistemi kurduk ve şu an sadece fake hız göstergemiz 2 sileceğimiz 1 tane de ön camımızla fıstık gibi çalışıyor :D.Hızı arttırdık mı o da hızlanıyor .Projenin fikir babası övünmek gibi olmasın benim :D.Monte işi ve seri üretim işi sonra.

Sıfır sorun garantisinne gelince o garantiyi opel kendi AFL sine de veremez verecek olsa 2 yıl garanti yerine ömür boyu garanti verirdi :D.Ben senle sonradan taktırmama konusunda hemfikirim.asla böyle bir sistemi arabama taktırma riskine giremem.Ama girenleri saygıyla karşılarım.Çünkü AFL çok karşık bir sistem.Maliyeti ve uğraşılan işçiliği göz önüne alınca bence değmez.Ama bu tarz işler meslek geregi hoşuma da gitmiyor değil .Ben yapmam yapanı izlerim :D

Aslında alıntı sizden oldu ama cevap genele bilgi mahiyetinde :)

AFL sistemi aslında opelin bulduğu bir sistem değil , 2002 yılında ilk AFL aydınlatma sistemi Opel - Hella birlikteliği ile geliştirildi , ilk olarak vectra C de kullanıldı , sonrasında 2004 yılında vectra C nin biraz daha az gelişmiş ama parca sayısı olarak daha az sıkıştırılmış versiyonu astra h a geldi .

2005 yılından sonra bu aydınlatma sistemi Hella tarafından audiye AFS ismi ile , Mercedes e ILS ismi ile verildi , ama temelinde opelden cok Hella vardı , far üzerindeki beyinler ortak olup , AFS kontrol Ünitesi'ni cok az bir degisiklik yaparak afl de kullanıyorsunuz . Cok az kisinin bildigi bir baska noktadır bu çapraz kullanımlar , mesela benim aracımın beyinlerinden ili tanesi Mercedes e ait olan ILS sisteminin .

Daha sonra corsa D afl ise valeo markadir .

Gelelim baska bir ornek , ESP Bosch tarafından bulunmuş olsa da , ortak geliştirici Mercedes tır , 1999 yılında ilk ESP nin seri üretim bir araçta A klas ile sunulması şans değildir . Afl nasıl ilk vectra ile geldiyse ortak geliştirici Mercedes te , ESP yi piyasa da ilk kullanan otomobil üreticisi olmuştur . Olay bunun fabrikada ilk montajı değildir , yani ben opelin afl sini değil Hella nin afl sinı aracıma takiyorum . Sanki fabrikada dizayn ediliyor bu . Bunun ornekleri cok ...

Belki silecek tasarımınız maliyeti düşük kaliteli bir araştırma olursa ileride araçlarımız da görürüz ...

İyi günler .

GNSpower link' Alıntı:
Şükrü bey merhaba.

Bilgi, beceri ve cesaretinizi alkışlayarak okudum. Ancak tarzınızdan da öte tartışma noktanızda bir yanlış var ne yazık ki. Emre (eketen) sizinle kendi bakış açısı doğrultusunda bir tartışma yaptı, hiçbir iletisinde kendisinin mod olması ve forumdaki göreviyle ilgili bir gönderme yapmadı. O yüzden mod olmasını esas alan sözleriniz ne yazık ki yersiz kalıyor. Ki zaten kendi arabası AFL'nin de bulunduğu en üst donanım paketi, amacı okudukları ile araçlarına artı birşeyler yapmak için harekete geçen birçok insanın bulunduğu bu forumda olurda yanlış bilgi aktarılmasının önüne geçmek. Kendisi sizi tanımıyor burada, hatta forumda belki 1-2 kişi hariç hiç kimse sizi tanımıyor, o yüzden yapılabilirlik konusunda şüpheleri olması çok da anlamsız değil. Fakat bu durum sizin yalancı olduğunuzu veya yanıltıcı işler yaptığınızı göstermez ki. Biraz zaman geçirseniz burada, bizlerle tanışsanız, eminim kısa zaman için tecrübelerinizle ve bilginizle forumda hak ettiğiniz değeri görürsünüz. Ayrıca buradaki birçok insan gibi yeni şeyler öğrenir, tecrübelerinize bakarak rahatlıkla diyebilirim ki bizlere de yeni şeyler öğretirsiniz.

Ha forumumuzun diğer forumlarla aynı sonu paylaşması konusuna gelirsek, dediğim gibi biraz zaman geçirin bu forumda neden diğer forumlarla aynı sonu paylaşmayacak bir yapıda olduğumuzu anlarsınız, burası samimiyet ve fikir alışverişi üzerine kurulmuş, yanlış anlaşılmalarla bile başlamış olsa sonrasında herkesin birbirini iyi tanıyıp dost sahibi olabildiği bir ortam. Gelin önyargılı olmayın, o zaman eminim bu forumu seveceksiniz.

Objektif olmak lazım , ben arkadasın aracına da bakmadım , ne olduğunu da biiyorum arabasının , afl siz yazarken onun şahısına değil yapmak isteyen olurda yapamayan olursa diye yazdım .

Ben on yargılı değilim , bence mesajınızın ana temasını oturttugunuz benim on yargım yerine Emre beyin on yargılarını gidermesini sağlayın , cunku benim kimseye on yargım yok , ben gercekleri yazdım , Emre beyin mod olması ile yazdıklarım haricinde kimseye ne yalancı , kimsenin ne mesleği , ne unvanı nede aracı ile ilgili karalama yaptım . Su konuyu en bastan okuyun kimin ne niyette olduğu bellidir .

Bakın ben özet geceyim size , ben aracıma sonradan me afl yaparım , ne distronic Plus yaparım . A200 icin bunun calışması olmadıgı icin ilk olmam bana zarar verir dedim . Bende astra j olsa onada afl yapmam , ama bakın yapılmaz demiyorum ben yapmam , cunku ilk olmak istemem . Birisi çıkar buna sponsor olursa öyle güzel yaparız ki tüm dünya da ilk olur . Zaten altımda olmayan bir araca da bunu yapamam :)

Bakın ben gerçekçi biriyim , araç alırken birileri arıza yapar mı , parçaları pahalı mı , acaba bakım tutarı ne kadar diye bakar , ben bunlara ek olarak aracımı almadan , ILS yaparsam kaça patlar , distronic takarsam kaça patlar A baktım . ILS yi aracı alırken almak mantıklı geldi cunku dünya da ornegi yok sonradan montajın , distronic te keza öyle , ESP premium beyni 3000 avro :) alıp yapamazsınız bunu . Aldım distronigi gitti . Ha gelelim comand A baktım montaj yapılmış tam 4 adet montaj var , maliyet araştırdım , arabayı alırken alsam 14 bin tl , çıkma Almanya dan alsam 6900 tl , çıkan teyp ve ekran satılırsa 3000 tl de onlar ediyor , geliyor bana 4000 tl ye , bakarsan 7000 tl karım var , almadım tabii comand i , araba geldi 2000 km derken serviste montaj yapıldı , aracın data kartına işlendi , teyp te garantili olarak aracın üzerinde .

Yani mantıklı mı değil mı ona bakarsın , degilse yapmazsın , astra h afl de öyle 1600 tl ucuza yaptım sıfırına göre :) neyse olay bu kadar anlayan anlamıştır , anlamayana zaten bunu anlatacak enerjimde yok zamanım da :(

sukru52 link' Alıntı:
Objektif olmak lazım , ben arkadasın aracına da bakmadım , ne olduğunu da biiyorum arabasının , afl siz yazarken onun şahısına değil yapmak isteyen olurda yapamayan olursa diye yazdım .

Ben on yargılı değilim , bence mesajınızın ana temasını oturttugunuz benim on yargım yerine Emre beyin on yargılarını gidermesini sağlayın , cunku benim kimseye on yargım yok , ben gercekleri yazdım , Emre beyin mod olması ile yazdıklarım haricinde kimseye ne yalancı , kimsenin ne mesleği , ne unvanı nede aracı ile ilgili karalama yaptım . Su konuyu en bastan okuyun kimin ne niyette olduğu bellidir .

Bakın ben özet geceyim size , ben aracıma sonradan me afl yaparım , ne distronic Plus yaparım . A200 icin bunun calışması olmadıgı icin ilk olmam bana zarar verir dedim . Bende astra j olsa onada afl yapmam , ama bakın yapılmaz demiyorum ben yapmam , cunku ilk olmak istemem . Birisi çıkar buna sponsor olursa öyle güzel yaparız ki tüm dünya da ilk olur . Zaten altımda olmayan bir araca da bunu yapamam :)

Bakın ben gerçekçi biriyim , araç alırken birileri arıza yapar mı , parçaları pahalı mı , acaba bakım tutarı ne kadar diye bakar , ben bunlara ek olarak aracımı almadan , ILS yaparsam kaça patlar , distronic takarsam kaça patlar A baktım . ILS yi aracı alırken almak mantıklı geldi cunku dünya da ornegi yok sonradan montajın , distronic te keza öyle , ESP premium beyni 3000 avro :) alıp yapamazsınız bunu . Aldım distronigi gitti . Ha gelelim comand A baktım montaj yapılmış tam 4 adet montaj var , maliyet araştırdım , arabayı alırken alsam 14 bin tl , çıkma Almanya dan alsam 6900 tl , çıkan teyp ve ekran satılırsa 3000 tl de onlar ediyor , geliyor bana 4000 tl ye , bakarsan 7000 tl karım var , almadım tabii comand i , araba geldi 2000 km derken serviste montaj yapıldı , aracın data kartına işlendi , teyp te garantili olarak aracın üzerinde .

Yani mantıklı mı değil mı ona bakarsın , degilse yapmazsın , astra h afl de öyle 1600 tl ucuza yaptım sıfırına göre :) neyse olay bu kadar anlayan anlamıştır , anlamayana zaten bunu anlatacak enerjimde yok zamanım da :(

Mesajımın ana teması Emre'nin modluğuna karşılık yazdıklarınız. Yoksa tartışma ikinizin arasında ben o kısmına dahil olamam. Ayrıca forumla ilgili yazdıklarınız da ister istemez yazmamı gerektirdi, onun haricinde yazımın tematiği pek şıkır. (:

Benim yukarıda yazdığım iletinin ana düşüncesi forumda vakit geçirirseniz burayı seversiniz, sizden değerli bilgiler öğreniriz, sizde birçok yeni bilgi kazanırsınız. Burası Astra J konusundaki en büyük forumdur, eğlencesi de, paylaşımı da boldur. (:

GNSpower link' Alıntı:
Mesajımın ana teması Emre'nin modluğuna karşılık yazdıklarınız. Yoksa tartışma ikinizin arasında ben o kısmına dahil olamam. Ayrıca forumla ilgili yazdıklarınız da ister istemez yazmamı gerektirdi, onun haricinde yazımın tematiği pek şıkır. (:

Benim yukarıda yazdığım iletinin ana düşüncesi forumda vakit geçirirseniz burayı seversiniz, sizden değerli bilgiler öğreniriz, sizde birçok yeni bilgi kazanırsınız. Burası Astra J konusundaki en büyük forumdur, eğlencesi de, paylaşımı da boldur. (:

Bakın ben bir forum da mod sıfatının ne olduğunu cok iyi biliyorum , Emre bey mod olduğunu belirmemiş olabilir ancak mod olmak kolay değildir , burada yazarken ister belirtin ister belirtmeyin ne olursa olsun mod kimliğiniz on plandadir . Ben bana cevap veren kisinin üyelik durumuna bakıyorum ve konuştuğum kişide bir moderator ise olması gereken üslup maalese bu değildir . Normal bir üye çıkıp bana deseki iyi be kardeşim sende bir hareketli  far yapmıştım iyi ki , yada nesin ki epi topu deniz mühendisisin (gerci onu bile yanlis yazmis :) ama neyse ) iste derse olmaz , ki bu kişi saygı , seviyeden bahseden forum modu olursa yıkıcı etkisi olur kanaatindeyim . Eğer bende bu arkadasa aynı üslup ile yazsaydım , yada baska bir üye aynı sekilde yazsaydı çözüm farklı olurdu . Yani birisi çıkıp baska birinin aldığı araç icin herkes sizin gibi AmG ye binemiyor diye yazmamalı , eeee bakın oda cosmo ya binmiyormuş ne olacak essentia ya binenlerin hali derim demi :(

Olay bir afl den , kişisel mesajlara varmamalı , ben yapmıyorsam site yoneticisi hic yapmamalı . Sanırım anlatabilmisimdir . Ben Opel ile ilgili her şeyi severim , cok fazla aktif olamasam da her Opel etkinliği icinde olurum .

Geri