Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arabada Alman Mi-japon Mu-fransiz Mi-yerli Mi Buyrun Hep Beraber Oylayalim
fransıza binmem büyük konışmıyım fransız marketlerde son kullanma tarihi olan ürünler olurya öyle ürünler üretiyor alıyorsun sıfır 5 sene sonra at çöpe atmassan yada satmassan orası burası arızalar vermeye başlıyor akmaya başlıyor kokmaya başlıyor paslanmaya başlıyor arkadaşım gitti ikinci el ikinci araba olarak hobi amaçlı 205 gti 1.9 aldı 5 ay sonra sattı 5 ayda sürdüğü toplasan 1 haftadır onun dışında sanayiden tamirden çıkmadı araba manifoldu zaten yamalı bohçaya dönmüş bilmemne sensörü arıza verdi en son conta yakdı
Tasarım olarak italyan arabalarının eline kimse su dökemez sanırım. Dayanıklılık ise japonlar gerçekten sağlam araba yapıyolar. Fransız arabalarından en iyisi Renault sevdiğim bi marka. Fakat en iyisi Alman.
valla bana 10 yaşında bir yeri paslanmamış çürümemiş akmayan kokmayan ses gelmeyen fransız gösterin bir şey demem susarım..
bir markayı marka yapan yeni ürettiği araçlar değil tam aksine eski üretipde hayla tıkır tıkır çalışıp yollarda giden araçlarıdır o araçlar çünkü geçmişde yapdıklarımız gelecekde yapıcaklarımızın garantisidir anlamında bir şey.. bakıyorsun mercedesin 30 yaşında arabası maşallah tıkır tıkır gidiyor ne akma var ne kokma ne pas ne çürük tek marşda çalışıyor şimdi adam gözünü kapatır ikinci elde mercedes laır sıfırda alır adama sonsuz bir güven gelir 30 yaşındaki böyleyse der sıfırını düşünemiyroum...
ama ne yazık ki her ülke araçlarında bu dayanıklılık yok bilhassa fransızda sonra italyanlar takip ediyor bu dayanıksızlığı
Alman arabaları bildiğimiz gibi hem kaliteli ve konforludur hemde güçle ve dayanıklıdır fakat japonlar da mekanik olarak her zaman almanlar kadar iyi olmuşlardır hatta daha iyi bile oldukları söylenebilir. Honda S2000 kaç yıl üst üste yılın motoru seçildi ki bu 1998 yılında başlayan bir başarıdır. BMW 2008 uluslar arası yılın motoru 3.0lt çift turbo motoru ile bu üdülü almıştır.
Fakat konu ödülden ziyade motorun ömrüdür. Ben istisnalar hariç hiç görmedim ki bir japon arabasından mekanik anlamda şikayet eden. Hepsi gerçekten çok dayanıklıdır. Ama ne var ki kalite ve dizayn olarak almanların gerisindeler.