Ynt: Aracım 5500 km'de kalan yağ ömrü %20 diyor bunun neyin nesidir?
Normal şartlarda 1 haftadan hiçbir şey olmaz, merak etmeyin.
Normal şartlarda 1 haftadan hiçbir şey olmaz, merak etmeyin.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
hanz link' Alıntı:Benım araçım suanda 7 bın km de 48 gösteriyor yağ oranı normalmı?
eketen link' Alıntı:Aracınız hangi ay çıkışlı?
+1wings35 link' Alıntı:araçtaki yağ ömrünü araç, hem yapılan km hem konulan zamana göre hesaplıyor. arkadaşımıza sedan aldık. fabrika üretim yanlış hatırlamıyorsam eylül gibi birşeydi ama aracı şubatta aldık. yağ ömrü 80 gibi birşeydi. anlayacağınız araç yağın kimyasal analizini yapmıyor ;D sadece tahmini olarak hesaplıyor...
hanz link' Alıntı:2012 model Aralık 31 sanırım Ocak 5 te ben aldım 2 sahibiyim ilk sahibinden 2.500 km yol yapmış bende yaptım 7 bin oldu. Ama tam emin değilim ruhsata bakmam gerek
eketen link' Alıntı:Basitçe 6ay 7500km birlikteliğinde yağ değişimi oluyor. Sizinki daha 4 aylık araç. 2 ay sonra değiştirirsiniz.
wings35 link' Alıntı:Naptın hocam, dexos kalitesinde tam sentetik 5-30yağ 6ayda yada 7500kmde değişirmi...
ben şunu söyleyeyim bu kalitedki yağ 40000-50000km bile çok rahat götürür.
mesela usa mobil 1 sayfasına giderseniz;
Mobil 1 High Mileage motor oils are recommended for vehicles with more than 75,000 miles including all types of modern gasoline engines found in passenger cars, SUVs, light vans and trucks.
adamların Mobil 1 High Mileage 5W-30 yağı için 75000mil yani 120.000km demek..
bizdeki servislerin üçkağıtçılığı. 2004 vectramda 45000de yağını değiştirdim.(araç sıfır alınmıştı) servise söylememe rağmen usta yağı parmaklarıyla(özel parmak kimyasal analiz yapabiliyor ) daha 5000km gider demişti...
mecburen araç garanti muhabbetine değiştiriyorlar..