Aracımı değiştirmeyi düşünüyorum 1.6 115 Hp ile 1.4 140 Hp

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mertan1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aracımı değiştirmeyi düşünüyorum 1.6 115 Hp ile 1.4 140 Hp

Gökhan_55 link' Alıntı:
[quote author=ulas79 link=topic=1344.msg28677#msg28677 date=1304020345]
[quote author=Gökhan_55 link=topic=1344.msg28676#msg28676 date=1304020222]
180 ama ya enjoy plus olacak ya da cosmo  gerisi yalan:)
sport demeye gönlün elvermiyo dimi bigün buluşursak söz benim araçla tur attıracam en azından 180lik makinayla hasret gidermiş olursun  011zaa
[/quote]

ben 2009 dan beri 180 lik alet kullandım sıkıldım artık yeter:) gençlere yol vermek lazım:)
[/quote]
şaka bir yana eğer buluşmalarda karşılaşırsak seve seve aracı veririm en azından otomatik 180 liği denemiş olursunuz.

1.4 derken 180 olduk bir anda  011zaa

180 liğin tadı bir başkadır ondan konu 180 liğe döndü :)

kardeş gerçekten alacaksan 180 lik al inan aralarında 1 litre ya oynar ya oynamaz... ama verdiği keyif 2 mislidir... bu arada ulaş bey çok teşekkür ederim..

Sıfırı kaça acaba otomatik sport merak ettim şimdi ...

Oncelikle soyle birsey soyliyim alirken bir tercih hatasi yapmissiniz 1.4t performansindan oldukca memnun olmama ragmen 115lik tercih etseydim kisa bir surede degistirmeye gitmezdim nerden baksaniz 5000tl falan zarardasiniz guc olarak 1.4t ile 115 hp hizlanma degerlerinde cok farki olmasada ani gaz tepkilerinde yokuslarda ve ara hizlanmalarda bariz bir fark var o aractan inip 1.4t ye gecince ucurmasini beklemeyin ama farki hissedilir ozellikle duz vites ise 1.6t icinse yakit tuketimi sizinkiyle ayni falab degil en az 2-3 lt kesin fark var ayrica 1.6t icin sport a gecmeniz lazim kaybiniz iyice articak size yaklasik 10000e patlar ve bence buyuk bir hata olur
saygilar

en son indirimli liste fiyatı 180hp otomatik sport un 53binlira idi.

Sn.markopasa86 Active Select şanzumanı D konumunda kullansanız bile bu söylediğiniz kısmen doğru, ayağınızın gaz pedalı üzerindeki baskı şiddetine göre farklı devirlerde viteş değişimi mümkün, eğer +/- konumuna alırsanız gaz pedalı üzerindeki baskı ne olursa olsun istediğini devir aralığında vites değiştirmeniz mümkün, yükseltmediğiniz sürece vites atmıyor ama hızınızı düşürürseniz uygun vitese otomatik olarak düşüyor, ayrıca +/- konumunda istediğiniz zaman vitesi kendiniz düşürerek kompresör yapma imkanı da buluyorsunuz ama gerçek anlamda manuel şanzumanın verdiği tepkileri beklemek tabii ki yanlış olur.

astraowner link' Alıntı:
Oncelikle soyle birsey soyliyim alirken bir tercih hatasi yapmissiniz 1.4t performansindan oldukca memnun olmama ragmen 115lik tercih etseydim kisa bir surede degistirmeye gitmezdim nerden baksaniz 5000tl falan zarardasiniz guc olarak 1.4t ile 115 hp hizlanma degerlerinde cok farki olmasada ani gaz tepkilerinde yokuslarda ve ara hizlanmalarda bariz bir fark var o aractan inip 1.4t ye gecince ucurmasini beklemeyin ama farki hissedilir ozellikle duz vites ise 1.6t icinse yakit tuketimi sizinkiyle ayni falab degil en az 2-3 lt kesin fark var ayrica 1.6t icin sport a gecmeniz lazim kaybiniz iyice articak size yaklasik 10000e patlar ve bence buyuk bir hata olur
saygilar

Forumda kullanıcı verilerine baktım 2 arkdaş var İstanbuldan 1.6t için ilkinin değeri 14 litre ikincisi ise 13 litre fark var evet.115 ortalama 10 yakıyor İstanbulda şehiriçinde. Performan istiyorum benzin önemli değil desen de satarken falan başa bela oluur diye düşünüyorum çünkü benzinden bir kaçış var özellikle bu son zamlardan sonra. Bendeki inanış 1.4t nin 115 göre çok daha iyi olduğu yönündeydi fakat gerçekten fikrim değişti. şu an kendi arabama da haksızlık etmiş gibi hissettiö çünkü kağnı arabası da değil sonuçta  ;D

Tamkan link' Alıntı:
        Sn.markopasa86 Active Select şanzumanı D konumunda kullansanız bile bu söylediğiniz kısmen doğru, ayağınızın gaz pedalı üzerindeki baskı şiddetine göre farklı devirlerde viteş değişimi mümkün, eğer +/- konumuna alırsanız gaz pedalı üzerindeki baskı ne olursa olsun istediğini devir aralığında vites değiştirmeniz mümkün, yükseltmediğiniz sürece vites atmıyor ama hızınızı düşürürseniz uygun vitese otomatik olarak düşüyor, ayrıca +/- konumunda istediğiniz zaman vitesi kendiniz düşürerek kompresör yapma imkanı da buluyorsunuz ama gerçek anlamda manuel şanzumanın verdiği tepkileri beklemek tabii ki yanlış olur.
anlıyorum ne demek istediğinizi, benim bir önceki aracımda da o özellik vardı, fakat çok az kullandım çünkü vites geçileri, manuel vites gibi olmuyor, o hissi vermiyor. ancak dik yokuşlarda çok kullanıyordum. çünkü 2. vitesle dik bir yokuş çıkarken araç 3 e geçtiğinde, olduğu yere yığılıyordu, o yüzden +/- ye alıyordum. şahsen ben otomatik alırsam yada alsaydım, D konumunda başka modda kullanmam.Hele böyle güçlü bir motoru. Bu arada şu 180 lik motoru hakkaten bende merak ediyorum, ilk istanbul buluşmasında görmek isterim. :)

Geri