Aracımı değiştirmeyi düşünüyorum 1.6 115 Hp ile 1.4 140 Hp

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mertan1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aracımı değiştirmeyi düşünüyorum 1.6 115 Hp ile 1.4 140 Hp

markopasa86 link' Alıntı:
[quote author=Tamkan link=topic=1344.msg28687#msg28687 date=1304021969]
        Sn.markopasa86 Active Select şanzumanı D konumunda kullansanız bile bu söylediğiniz kısmen doğru, ayağınızın gaz pedalı üzerindeki baskı şiddetine göre farklı devirlerde viteş değişimi mümkün, eğer +/- konumuna alırsanız gaz pedalı üzerindeki baskı ne olursa olsun istediğini devir aralığında vites değiştirmeniz mümkün, yükseltmediğiniz sürece vites atmıyor ama hızınızı düşürürseniz uygun vitese otomatik olarak düşüyor, ayrıca +/- konumunda istediğiniz zaman vitesi kendiniz düşürerek kompresör yapma imkanı da buluyorsunuz ama gerçek anlamda manuel şanzumanın verdiği tepkileri beklemek tabii ki yanlış olur.
anlıyorum ne demek istediğinizi, benim bir önceki aracımda da o özellik vardı, fakat çok az kullandım çünkü vites geçileri, manuel vites gibi olmuyor, o hissi vermiyor. ancak dik yokuşlarda çok kullanıyordum. çünkü 2. vitesle dik bir yokuş çıkarken araç 3 e geçtiğinde, olduğu yere yığılıyordu, o yüzden +/- ye alıyordum. şahsen ben otomatik alırsam yada alsaydım, D konumunda başka modda kullanmam.Hele böyle güçlü bir motoru. Bu arada şu 180 lik motoru hakkaten bende merak ediyorum, ilk istanbul buluşmasında görmek isterim. :)
[/quote]

Aynı fikirdeyiz  :), ayrıca İstanbul buluşmasını bende sabırsızlıkla bekliyorum ama havalar yüzünden biraz daha bekleyeceğiz galiba  :)

arkdaşlar 13- 14 litre ne demektir Allah aşkına... ben 2 sene 1.6 turbo boş ağırlığı 1600 kilo insignia kullandım o değerlere hiç çıkmadım desem yeridir:)

verileri tablodan baktım  :)

13-14 litre yoğun dur kalkda belki ama 180hp lik Insignia lı bir tanıdık oldukca sert kullanırsa ortalama 12-13 litre yaktığını, sakin olursa (!) 8-9litre civarında yaktığını söylemişti.

mertan link' Alıntı:
verileri tablodan baktım  :)
benimde verilerim orada yüksek kaldı güncellemedim şuan 7140 kmde aracım ve şehir içi 11.2ltyakıyor.yani düşüyor sürekli.tahminim 10.5lt şehir içi tüketimine düşerim.

8lt ile 10-11 arasi 3 lt yokmu iste ben mi yanlis hesapliyorum ben istanbul da 1.4t ile 13 lt deyim sirekli yogin trafik bosluklardada hep sikistiriorm arabayi yani basarsaniz hepsi cok yakiyor ama 1.6t ile 16lt falan yapardim heralde

Ben aracımı sadece hafta sonları kullanıyorum ve genelde çok sıkışık trafikte oluyor ..(Malum cadde trafiği)
Şu an aracım 1842 KM de ve ortalama tuketim 12.9 , ortalama hız da 24 km.
Yani henüz zevkini tam alamadım ama biraz boş yolda dip gazda verdiği tepki muhteşem , seste ayrı bir güzel..
Yazın yazlık sezonu başlayınca biraz uzun yol da işin içine girince daha düşük değerler olacaktır.

bende 2 gündür opel in sayfasında fiyat listesi açılmıyor, 2 farklı bilgisayar kullanıyorum ikisinde de aynı. güncelleme fln mı yapıyolar ondan mı kapalı acaba?

Geri