Aracınız Ne kadar yakıyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hk__26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Gaz pedalına, hafif dokunursan devir fazla yükselmeden üst viteslere geçer, vites geçişlerini hissetmezsin bile
Böylece rabaya yüklenmemiş,Yakıtıda en tasarruflu biçimde kullanmış olursun.
Ama spor kullanayım dersen, gaza yüklenirsen, vitesler sen gaza bastıkça, yüksek devirlerde vites değiştirir.
Yakıtında, anasını ağlatır.

1991 model 2000 cc otomatik vites vectra arabamla normal kullanımda şehir içi bir depo benzinle en az 500 km en çok 580 km yol yapıyorum.
Arabamın yol bilgisayarının verileri:Vites devamlı D konumunda iken alınan değerlerdir. Agrasif kullanım tarzı ile kalkışta anlık tüketim miktarı: 100 km.de 39 lt. Normal-sakin kalkışta 100 km.de 26 lt. Şehir içi normal kullanım ortalama 10,2 lt. Soğuk motor rölantide 2,8 lt, sıcak motor 1,1 lt.
Kırmızı ışıkta beklerken vites D'de iken 1,8 lt, N'de iken 1,1 lt. Verilerden yola çıkarsak;
1- Soğuk motorda ilk çalıştırmadan sonra vitesi D konumuna al sakin bir şekilde yola çık.
2- Kalkışlarda agrasif davranma. 1300 Kg.lık kütle kalkışlarda zorlanınca aşırı sarfiyat yapar. Sakin kalkış yap. Yakıtdan % 35-40 kar yap.
3- 3, 2 ve 1. vitesleri çok dik rampa inişlerinde ( motor freni için özellikle lazım ) kullanman gerekir. Düz yolda, tatlı rampalarda 1, 2, 3 kullanılmaz.
Mümkünde roketleme yapma, onun yerine spor modunu kullan. Sakin bir kalkışla arabayı yavaş yavaş hızlandırırsan ( hem soğuk hem de sıcak motorda ) yakıttan korkunç karın olur. Kazasız günler.

Ben yeni astra sedan CDTI almadan önce arada bir arkadaşımın 2004 vectrasını kullanıyordum. 230-240 kuruş normal.Çok yüksek süratlerde acayip artıyor.Ama istikrarlı kullanımda ve özellikle uzun yolda çok makul değerlere düşüyor.

Benim dizel astra ortlama 5.3 lt/100 km yakıyor.
10 bin km yi geçince daha da düşer diyorlar

arkadaşlar benim araba (astra 1,6) bu aralar 1 litre lpg ile 9 km. yapıyor yani baya fazla yakıyor gibi düşünüyorum lpg litresi 1,780 ytl yaklaşık 20 ytl lik gaz ile 95 - 100 km gidiyor bunun yanında tabiii birde benzin var onu hiç hesaba katmadım lpg ayarını yeni yaptırdım debriyaj takımını yeni değiştirdim hava filtresi yeni ama sadece bujiler değişmedi buji yakıtı çok etkilermi bu konuda fikri olanlar cevap yazarsa memnun olurum teşekkürler.

Aracım Opel Corsa 1.7 Dti
Yahu benim arabaya ne olduysa bu aralar 20 ytl ye anca 75-80 km gidiyo.

Acaba sabah çalıştırıp 10 km de işe geliyorum.Akşamlarıda ters istikamette 10 km ile eve gidiyorum.Motor tam ısındı dediğimde evde veya iş yerinde olmuş oluyorum.Ben bundan şüpelenmeye başladım yoksa bukadar yakmazdı.

Bakımları felan herşeyi yeni yapıldı aracın şuan için en ufak bir motor aksanı sorunu yok.

bende vectra 2.0 otomatik var bende yakıt yetiştiremiyorum
hatta şöyle düz yolda 160 170 km hızla giderken yakıt ibresinin indiğini bile görüyorsun :)

ankara fiyatlarında 1,620 lpg ile yirmi ytl ye 135 km yapıyorum. yaklaşık kilometrede 150 ykr eder. galiba gayet normal.

ş.dışı 0,150 ytl tüketimim var.genelde 100-120 km hızla giderim.

arkadaşlar benim yakıttaki anormallik neden olabilir yokmu fikri olan

cenk ölçümün eğer ş.içiyse normal gibi ama ş.dışıysa fazla gözüküyo.fazla yakmasının bir cok sebebi vardır.bujilerin eski olması tabiki tüketimi arttırır.10000km bir değiştir bence.zaten kendini amorti eder.Bulunduğun şehir bi hayli soğuk bu da bi etken mesela.kullandıgın yakıt da önemli.ben milangaz kullanıyorum.aygaz da denedim ama propan oranı kışın fazla oldugundan aygazın %10 fazla yakıyo araç.Lastik basıncını kontrol ederim sürekli.30 bar dan aşagıda tutmamaya çalısırım.

Geri