astra 1.3cdti 90hp+chip

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gokalp
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
mehmet ciğine hesap sormuyorum ama :D danışıyorum aradaki farkı bulmak için çözüm ararım belki değilmi

ben de hesap soruyorsun demedim sevgili forumdasım... o kadar kusur oluyor, uzme kendını dunya malı için diye soyledim... mehmet kendi savunmasını ortaya koydugu iş ve de muşteri memnunıyeti ile yapabilecek kadar aklı başında birisi bana hiç dusmez onu savunmak... oyle anlasıldıysak affola...

estafurullah nedemek ama ben bu motorlara anlam veremiyorum çok farklılıklar gösterebiliyorlar onda farklı sonuç çıakrken bende farklı sonuç çıkabiliyor ama aracımdan memnunum hele boxdan sonra arabam daha da güçlendi rampada 1,vitesle ilerleyemezken 2 ye de atamazken şu an 1, vitesle çok rahat ilerleye biliyorum yani artık arkamda konvoy olmuyor :D

estafurullah nedemek ama ben bu motorlara anlam veremiyorum çok farklılıklar gösterebiliyorlar onda farklı sonuç çıakrken bende farklı sonuç çıkabiliyor ama aracımdan memnunum hele boxdan sonra arabam daha da güçlendi rampada 1,vitesle ilerleyemezken 2 ye de atamazken şu an 1, vitesle çok rahat ilerleye biliyorum yani artık arkamda konvoy olmuyor :D

bu rahat ilerleyebiliyorum derken daha hızlı ivmeleniyorum demek istedin değil mi?

Son düzenleme:
yani boxu takdırmadan önce rampa çıkıyorum hergün bu rampada 2 ye atamıyorsun 1 le gitmek gerekiyor boxdan önce 1 de araba ne kadar gaza basarsam basayım ses den ibaretti ama şimdi ses + yol :D

bu box dediğiniz nesne vectraya da takılıyormu ücret ne kadardır. chip box karsılastırmasında (fiyat performans) oran ne dir? :D

onların yapabileceği tek şey eksozundan çıkan hafif dumanın savruluşunu seyretmek..Bence bundan keyif almayı öğrenmeliler..(:

onu bunu bilmem ama turbo dizel bir aracla atmosferik bir benzinli motoru kiyaslamak cok abes geliyo bana..ikisini karsilastirmak icin ikisininde atmosferik olmasi lazim yada ikisininde turbocharge'li.mesela 1.4 75-80 bg civari benzinli bi motora turbo takarsak ne dizel kaliiirr nede bisi, olur 180-190 bg..dumani hic cikmayan fakat onun yerine egsoz patlamasi veya alev atan, guzel egsoz sesli, daha yuksek devirli (mesela vtec olsa tadindan yenmez o sesin) , kesici sesini dinlemekte dizelci arkadaslara kalir :kop::kop::kop: :)

Mehmet bey bişey sormak istiyorum benim dinodaki verilerle bulent beyin kini karşılaştırdım bir şey dikkatimi çektii performance yazan grafik varya onda 1, vites aralaığa 2,ye geçer bende çok küçük bir çizgi bulent beytdeki ise biraz daha yuksek bi çizgi banamı oyle geldi yoksa oylemi :D

Çok önemsiz bir ayrıntı..Boşver..

onu bunu bilmem ama turbo dizel bir aracla atmosferik bir benzinli motoru kiyaslamak cok abes geliyo bana..ikisini karsilastirmak icin ikisininde atmosferik olmasi lazim yada ikisininde turbocharge'li.mesela 1.4 75-80 bg civari benzinli bi motora turbo takarsak ne dizel kaliiirr nede bisi, olur 180-190 bg..dumani hic cikmayan fakat onun yerine egsoz patlamasi veya alev atan, guzel egsoz sesli, daha yuksek devirli (mesela vtec olsa tadindan yenmez o sesin) , kesici sesini dinlemekte dizelci arkadaslara kalir :kop::kop::kop: :)

Birbirlerine göre artıları eksileri var..

Benzinli devir çevirir dizel devirsizdir..

1. büyük örnek Muharrem abinin 1.4 twinport u ile bizim 1.3 chipli corsaları kaldırırken zar zor başedebilmemizdir..

Dizelin en büyük avantajı alt devirlerde üretebildiği korkunç tork dur..

ikinci büyük örneği üye otomobilleri kısmında 1.7 garajında görebilirsin..

bir 1.7 corsa ile onca atmosferik ve aşırı beslemeli benzinli araba nasıl arkada bırakılıyor gör..

eksoz sesi diyorsun, he tabi sen uzun sound un corsa sının eksoz sesini duymadın..

1.3 dizel aldıgıma cok pişman oldum ben arkadaslar... size de tavsiye etmiyorum ...opel daha kuvvetli bir motora gecmeden de astra alınmaz derim ben ...herseyini cok guzel yapmış ama bu motor hiiiiç gitmemiş şu canım araca... focusun 1.6 dizel motorunu taksalar valla peşinden koşan coook olur bu aracın da işte bizim gibi ekonomi ile performans arasında bocalayanlar da bole sazan gibi atlıyor... yeni kasa focus cıktıgı an cok bengenerek aldıgım astramı satacagım... box ını sokup focusa takacagım...muazzam surus farkı var ikisi arasında...oofff off... astrayı sırtımda tasıyorum san ki!

Geri