Astra 1'4 turboya LPG

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kizilbey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
geçmiş olsun :D

peki bu aracın modeli neydi acaba onu da öğrenmek gerekir ayrıca dünyanın en iyi arabasına dünyanın en iyi LPG sini de taksanız aracı kullanmayı bilmedikten sonra her türlü arıza çıkabilir. Garanti konusuna gelince de dediğim gibi landirenzonun garanti kapsamına her araç girmiyor yani her motor kodlu araç girmiyor

şikayet var com.da 20-30-40 binde bir sürü disel astra veya corsanında şikayeti var.dışarda subap fiyatı 800 tl artık bundan sonra değiştirip sonuna kadar biner arkadaş. 90 bin kmde bir fiil lpg li binilmiş ve halen sorunsuz çalışan astra turbolar var bu işler şans kısmet işi İnşallah hepimiz sorunsuz bineriz ama benzin ile 40bin km yol yapan birisi 20bin tl yakıt yakar 40 bin tl lpg ile binen birisi 10bin tl max yakıt yakar arada yine 10 bin tl fark var düşündürücü deilmi?

şikayet var com.da 20-30-40 binde bir sürü disel astra veya corsanında şikayeti var.dışarda subap fiyatı 800 tl artık bundan sonra değiştirip sonuna kadar biner arkadaş. 90 bin kmde bir fiil lpg li binilmiş ve halen sorunsuz çalışan astra turbolar var bu işler şans kısmet işi İnşallah hepimiz sorunsuz bineriz ama benzin ile 40bin km yol yapan birisi 20bin tl yakıt yakar 40 bin tl lpg ile binen birisi 10bin tl max yakıt yakar arada yine 10 bin tl fark var düşündürücü deilmi?

haklasın :bir:

Arkadaşlar benim araç da 2013 astra j a14net motoruna sahip, araç kataloğuna bakarsanız a14net motoru LPG olarak görünür çünkü bu araçların avrupada direkt olarak LPG li olarak piyasaya sürüyorlar, bizim türkiyede malesef bir kaç geri kafalılar yüzünden sızdırmazlık verilmediği için bu nedenle Türkiyede bu araçların satışı yok, avrupadaki LPG çıkışlı araçlarda da benim taktırmış olduğum Landirenzonun A14NET motora özel kit takılıyor, Türkiyede sızdırmazlık vermedikleri için bunun yerine opel ile Landirenzo bir anlaşma yaptı ve landirenzo opele dedi ki ben araca LPG kit takayım ancak sen aracı garantiden çıkarma taktığım her kit başına da sana 170 euro ödeyeyim dedi ve opel de bunu kabul etti. böylelikle eğer ki araca landirenzonun 1. yetkili servislerinde LPG taktırırsanız aracınız kesinlikle garantiden çıkmaz, ama yetkili olmayan ancak landirenzo bayiliği yapan yerlere taktırırsanız aracınız garantiden çıkar, aynı kit bile takılmış olsa çıkar, benim aracıma LPG takılırken hem landirenzonun interaktif servisinden hemde opelin interaktif servisinden araç işlendi, adamlar km den tut aracın motor şasi nosuna kadar kalan yağ ömrüne kadar hatta aracı satın aldığımdaki fatura nosuna kadar hepsini ayrı ayrı işlediler, araca lpg takılmadan önce bu işledikleri şeyin onaylanmasını beklediler hem opel hem de landirenzo onayladıktan sonra benim araca lpg takma işlemine başladılar, yani demem o ki bu işlemleri bilmeyen bir çok opel yetkili servisi var ve bir çok landirenzo bayisi var o yüzden kesinlikle her duyduğunuza inanmayın, bende sizin gibi her duyduğuma inanmıştım ve lpg taktırdığım adamın başına ekşidim adam en sonunda benden bıktı ve beni aldı doğru opel servisine götürdü (ısparta mutsan opel servisi) orada beni görüştürdü yetkililerle ve onlarda aynı şeyi söyledi, dedikleri şu eğer aracında bir arıza olursa öncelikle LPG taktırdığın yere başvuracaksın eğer ki LPG aksamı ile ilgiliyse onlar senin arızanı giderecek ancak moturun başka bir aksamı ile arıza varsa onlar seni bize yönlendirecek arızayı biz gidereceğiz kesinlikle ortada kalman mümkün değil çünkü bu yapılan anlaşma ıvır zıvır bir anlaşma değil uluslararası anlamda yapılan bir anlaşma o yüzden için rahat olsun dediler, ayrıca şunu da eklediler avrupada senin aracının hemen hemen hepsi LPG li ve şu ana kadar ciddi anlamda LPG den ötürü bir sorunu olan hiç olmadı dedi. onun için iyi okuyun iyi araştırın ondan sonra yorum yapın LPG taktırmayı düşünüp de tereddütü olan arkadaşların da aklını bulandırmayın, eğer hala aracına LPG taktırma kararı alıp da kafasında soru işareti olan varsa opelde ve landirenzonun tanıdığım çok sağlam mühendisleri var onların nosunu verebilirim. onlarla da konuşabilirsiniz. ben bu işi erbabından öğrendim ve iyiki de LPG taktırmışım çok memnunum opel astraya ve 140 beygir bir araca bindiğimi LPG taktırdıktan sonra anladım. artık rahat rahat gaza basabiliyorum ve gezebiliyorum :)

Merhaba, açıklamanızı heycanla okudum aracın katoloğunuda opelin türkiye sitesinden indirdim fakat öyle motor kodu yazan bir kısma rastlamadım.siz almanyadaki sitesinden falanmı aldını bu kataloğu, ayrıca size sormak istediğim en önemli şey şu : 1.6 115 hp atmosferik motor a16xer kodlu model lpg ye uyumlu değil çünkü sübaplar mahnezyum?
2.side 1.4 t 140 hp uyumlu çünkü sübaplar çelik ?

Umarım yanlış anlamamışımdır lütfen cevap verirmisiniz sorularıma ciddi anlamda kafayı yemek üzereyim hayatımda ilk kez bir 0 araç alacağım ve bu sübap muamması rüyalarıma girer oldu:(

Merhaba, açıklamanızı heycanla okudum aracın katoloğunuda opelin türkiye sitesinden indirdim fakat öyle motor kodu yazan bir kısma rastlamadım.siz almanyadaki sitesinden falanmı aldını bu kataloğu, ayrıca size sormak istediğim en önemli şey şu : 1.6 115 hp atmosferik motor a16xer kodlu model lpg ye uyumlu değil çünkü sübaplar mahnezyum?
2.side 1.4 t 140 hp uyumlu çünkü sübaplar çelik ?

Umarım yanlış anlamamışımdır lütfen cevap verirmisiniz sorularıma ciddi anlamda kafayı yemek üzereyim hayatımda ilk kez bir 0 araç alacağım ve bu sübap muamması rüyalarıma girer oldu:(

Aracı henüz almadıysanız 1.4turbo alın derim ancak 1.6 larda tüplü geziyor şu an piyasada mesela accent eralarda Euro 5 motor ama tupsuz era yok yınede bir landı Servisi'ne danışın ben aracıma LPG taktığımda özel durumlu araçlar listesi vardı oradanda motor uyumuna bakabilirsiniz

Teşekkür ederim kizilbey landirenzo olgun lpg ile görüştüm fakat çok tatmin edici bir konuşma olmadı verdikleri tek cevap 2 yıl 100 bin km garantisi var.Sübapları magnezyummu diyorum hayır magnezyum değil diyor! çelikmi diyorum hayır çelikte değil farklı bir alaşımı var diyor ismi nedir bu alaşımın diyorum hafif alaşım diyor, sizde haliyle tıkanıp kalıyorsunuz adamlar garantili lpg takıyorlar ama aracın sübapları hangi malzemeden yapılmış bilmiyorlar gelde güven taktır şimdi? Ayrıca dün opel almanyadan araç kataloğunu indirdirm evet 1.4 turba ecoflex te lpg/ benzin yazıryor ve sadece bu motorda yazıyor diğerleri hep benzinli.. Türkiyeye gelen 1.4 uyumlu mu bilmiyorum ve siz 1.4 den memnunmusunuz merak ettiğim bi kaç şey var mesela araç 100 km hızdan sonra içine rüzgar ve motor sesi çok alıyormu? ,birde ön konsol malzemesi kötü gibi opanda baktım elimle az yokladım sallanıyor resmen ve çok sert malzeme sanıyorum tıkır tıkır sesler geliyordur varmı böyle bir durum... son sorum siz kaç km dir lpg kullanıyorsunuz?

Teşekkür ederim kizilbey landirenzo olgun lpg ile görüştüm fakat çok tatmin edici bir konuşma olmadı verdikleri tek cevap 2 yıl 100 bin km garantisi var.Sübapları magnezyummu diyorum hayır magnezyum değil diyor! çelikmi diyorum hayır çelikte değil farklı bir alaşımı var diyor ismi nedir bu alaşımın diyorum hafif alaşım diyor, sizde haliyle tıkanıp kalıyorsunuz adamlar garantili lpg takıyorlar ama aracın sübapları hangi malzemeden yapılmış bilmiyorlar gelde güven taktır şimdi? Ayrıca dün opel almanyadan araç kataloğunu indirdirm evet 1.4 turba ecoflex te lpg/ benzin yazıryor ve sadece bu motorda yazıyor diğerleri hep benzinli.. Türkiyeye gelen 1.4 uyumlu mu bilmiyorum ve siz 1.4 den memnunmusunuz merak ettiğim bi kaç şey var mesela araç 100 km hızdan sonra içine rüzgar ve motor sesi çok alıyormu? ,birde ön konsol malzemesi kötü gibi opanda baktım elimle az yokladım sallanıyor resmen ve çok sert malzeme sanıyorum tıkır tıkır sesler geliyordur varmı böyle bir durum... son sorum siz kaç km dir lpg kullanıyorsunuz?
1.4 tubo aracıma lpg takalı yaklaşık 10 bin km ye yaklaştı 1.4 tubo motor 140 hp olup 200 hiç zorlanmadan rampalarda bayılmayan bir çok aracı ezen bir motordur yol rüzgar sesine gelince vw ile arasında aman aman fark yok malzeme bazı bölgelerde kaliteli bazı bölgelerde sert ancak yeni jettanın plastiğinden daha sağlam konsol müthiş yakışıklı binen herkes hayran kalıyo kasa 10 numara önceki araclarımı sayayım size: kia sephia- 2001 golf komfort-2001 bora-2006 corsa 2007 yeni civic-2006 astra cdti ve son olarak 2012 astra j bu aracların içinde en iysi 2001 golf idi ancak şu an butun araclarda plastik sesi ve yol sesi su an var heleki bir toyota civic yada focus alırsan gürültüden aracın içersinde başın agrır ben o kadar cok arac değiştirdim ve bindim ancak hepsinde plastik sesi ve yl sesi var eğer ben sessiz araba alıcam diyorsanız audiye bakın derim audi alamam diyorsanız yeni golf bir nebze sessiz ve kaliteli gibi ancak kasa bişeye benzemiyor ama astra j ninde yürüyeni harika seçim sizin ama mutlaka ve mutlaka aynı fiyatlara aynı segmentteki bütün araclar sesli ve malzeme kalitesi ona göre yine bizim araçlarda bir kısım deri ve yumusak malzeme var japon arabsı ve focuslarda o da yok ya napalım ben memnunum ama cosmo modelinin içi gayet basarılı

not:arac motor sesi almıyor sadece rüzgar yol sesi biraz var

kızılbey teşekkür ederim saol, ben toyota auris test sürüşü yaptım bide hondada onlarda cidden rüzdar sesi ve yol sesi var 120 cıvarı hızlardada motor sesi alıyor.
Şu sübap olayına kendimi alıştırabilirsem astra j alıcam ya 1.6 115 liğini yada 1.4 tubolusunu benim için en önemli konu lpg olabilmesi::(

1.4 turbo al keyfine bak şu an lpg düşünüyorsanız son model butun araclar euro5 motor yani hepsinde lpg tavsiye edilmiyor ama sen 1.4t al arac lpg de tapa gaz max 25 krş 100-120km hızla gidersende 19-21krş yakıyor 1.6 alırsan tatmin etmeyebilir seni bende 1.6 edition alıyordum son anda 1.4 t aldım iyiki almışım hayırlı günler

Geri