Yerinde olsam easytronic şanzımanı tercih etmem, çünkü yakıt tüketimi konusunda kesinlikle manuel kadar ekonomik değil + olarak 2.500 ytl kadar fiyat farkı var.
Açıkçası benim astram 1.3 cdti ve istanbul içi ortalamam genellikle 5.9-6.0 civarı seyrediyor ama arkadaşımda 05 model astra 1.6 (twinport 105bg) easytronic i 10 civarında oluyor ve arkadaşım kesinlikle arabasını ekonomik kullanabilmek için çaba sarfediyor.
Benim aracımında Njoy+sp fakat donanımı bana alırkende düşük geliyodu halen daha öyle , eğer imkan varsa ve uzun süre binmeyi planlıyorsan kesinlikle cosmo tercih etmelisin , kesinlikle fiyat farkını hakediyor..
Müzik sistemi konusunda da , ses kalitesi normal bir biniciyi tatmin edicek düzeyde..
Ben arabamı alırkende 6. ayda en iyi fiyatı opel gerçek vermişti bana , Özellikle fiyat konusunda gerçekte Çiçek hanımla görüşmeni tavsiye ederim..
1.3 cdti ile 1.6 twinport'u kiyaslarsan tabii ki arada fark olur..aradaki fark easytronic sanzimandan kaynaklanmiyor..hatta fabrika verisi (1.6 twinport icin) manuel vites sehir ici 8.6 litre, easytronic vites ise 8.5 litre'dir. yani ayni bile denebilir..sahsen ben su an kis olmasina ragmen (ve aracimda performans hava filtresi ve spor son susturucu var) 9.6 litre yakiyorum sehirici..bu rakiplerine gore oldukca iyi bi rakam