Astra Easytronic Şanzıman Ön yargısı...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eser06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
sorunun cevabını bulamadınızmı daha?

Cevap aramıyorum. Katılım ne kadar yüksek olursa bu konuda araştırma yapanlara o kadar sağlam bir referans olur.

Yok hocam hareket halindeyken boşa alındığında tekrar vitese geçmek için frene basılmasına gerek olmuyo. Direk uygun vitese geçiyo. Ama boşa almanın risk taşıyan bi durum olduğuna katılıyorum.
.
Yani yolda seyir halindeyken ve A konumunda iken, ihtiyacımız halinde kolu kendimize çekerek vites küçültebiliyoruz ve arabayı sollayınca da kolu sola çekince araba hızını hiç değiştirmeden kaldığı hız ve gerekli vites ne ise devam ediyor öyle mi arkadaşım? Peki seyir halinde bunu yapmanın bir zararı olmaz değil mi ? Birde seyir halinde boşa almak zararlı denmiş ama ne zararı var anlayamadım. Manuel viteste yolda giderken boşa almak ile aynı değil mi?

6 sene boyunca Opel de easytronic diye adlandırılan citroen de tiptronik olarak adlandırılan vites sistemine sahip araç kullandım. Şehiriçinde debriyaj balatalarının çabuk bitmesinden başka büyük bir problem oluşturmadı. vitesleri boşa almak otomatiğe geçirmek tekrar manuel e almak vs. bu tip şeyler araca veya vites kutusuna herhangi bir zarar vermiyor.
En azından ben hiç sorun yaşamadım.

Yaklaşık 1 aydır kullanıyorum.Manuelden iyi tam otm.ten kötü :)

Hill holder olduğu için geri kayma vs bi problemim olmadı.Yokuşta park halindeyken veya duruyorken geri gitmek biraz zorluyor aracı.Birde biraz gaza fazla basıyorsanız çok geç vites değiştiriyor geçişin belli bir sınırı yok alışmaya çalışıyorum.Tavsiye edermiyim tam otm.ten geçiş yapılmıyacaksa ve çok bi beklenti yoksa pişman etmez :)

Benim sorum baskı balata manuelle aynı şekilde mi değişiyor, farklılıklar var mı ?

0 aldım 50000 km oldu 2008 astra h 1,6. İlk günkü gibi memnunum... Hem manuel araçlar gibi soğukta zor geçiyor şikayeti de yapmadı bu soğuklara rağmen...

Heh ısınana kadar manuel kullansak nolur dicektim. Biraz geç değiştiriyor soğukta vitesi :)

ben opel aracımla 2 yıldır easytronic şanzıman kullanıyorum hiç bir sıkıntı sorun yaşamadım. hatta bundan sonraki seçimlerimde easytronik şanzumandan vazgeçmem on numara. ve yıllardır manuel şanzuman kullanmış biri olarak söylüyorum bence ön yargılarınızdan kurtulun ancak kullanan bilir ve en buyuk avantajıda bence manuel ve tam otomatik şanzumanlı araçlardan az yakması avantajı var. Son olarakta kick down sıkıntısı ile şüpheleri olanlara şunu söylerimki gerektiğinde siz gaz pedealına ani yüklenin easytronik gerekeni yapacaktır. saygılar.....

Geri