Astra F Kullanıcıları Buraya

27 Ocak Pazar günü (yarın) saat 14:00 de beşiktaş sahilde haneden beerportta buluşuyoruz. Gelmek İsteyen Arkadaşlar Aktiviler bölümünde İsimlerini Yazdırsın, HADİ İSTANBUL!!!

arkadaşlar slm.işte yeni konumuz:tork ne manaya geliyor tam olarak?benim anladığım tekerleklere aktarılan güç olmalı.ama tam da emin değilim.bizim arabaların torku ne kadar ki?

Abi benim bildiğim kadarıyla omuzlaması demek türkçe meali ve bu omuzlaması bizim araçlarda oldukça başarılı;) Ben(astraftuningclub die bi site var google yaz çıkar ordan bakarsın)ordan öğrendim en iyi torkuna 3500 devirde ulaşıp tam 148 NW tork üretiyo yani 148NWluk omuzluyo bizim araçlar sıfır araçların torkuna yakın :) buda ikinci özellik:good:
Ayrıca kullanım kılavuzu olan varmıki ya ve bana yollayabilirmi acaba:confused:

selam arkadaşlar bikaç gündür ofline kaldım geri döndüm ;)
tork motorda kranktan çıkan gücü simgeler, torque kelimesi burulma manasına gelir, ve moment birimi olan Nm ile gösterilir (burak NW yazmışsın ama olsun ;) ) motorun şafta - volana verdiği döndürme kuvvetini gösterir
bildiğim kadarıyla anlatmaya çalıştım

Burakcim Bendeki Kullanim Kilavuzu Kullanilamaz Durumda:)sanirim Yağmur Altinda Kalmiş Ve Sayfalari Yapişmiş Malesef:(
"omuzlama"derken Neyi Kastetmiş Acaba?ben şunu Biliyorum:araba Hafif Bayginken Mesela 4.vites 70 Civarindayken Gaza Dokunduğunda Istekle Ileri Atiliyorsa Tabiri Caizse Koltuklar Geri Yatmaya Başliyorsa Aracin Torku Güçlü Demektir.yani Motor Gücünü Tekerleklere Aktarmadaki Başaridir Tork.ya Da Rampada Hemen Vites Istemeyen Arabanin Da Torku Güçlü Demektir.ki Bizim Arabalar Da öyle Zaten.bi De Beygir Var.o Da 1.viteste 6000 Dev.dak Civarinda Arabanin ürettiği Maksimum Güçtür.bu Arada KAyseri Ankara Ulaşima Kapali.:eek: arabayi Kayseride Biraktim.memlekete Otobüsle Gidecem.yola çikacak Arkadaşlara Duyurulur.tipi Var Burada şu An Kirşehirdeyim.

burak bide avatarda kasırganın fatoşlu hali mi görünüyo??
çok fena durmuş yaw :D süper

selam arkadaşlar bikaç gündür ofline kaldım geri döndüm ;)
tork motorda kranktan çıkan gücü simgeler, torque kelimesi burulma manasına gelir, ve moment birimi olan Nm ile gösterilir (burak NW yazmışsın ama olsun ;) ) motorun şafta - volana verdiği döndürme kuvvetini gösterir
bildiğim kadarıyla anlatmaya çalıştım
EVET MANTIKLI Bİ AÇIKLAMA OLMUŞ GERÇEKTEN.SAĞOL ESKİ KASA.:good:

Burakcim Bendeki Kullanim Kilavuzu Kullanilamaz Durumda:)sanirim Yağmur Altinda Kalmiş Ve Sayfalari Yapişmiş Malesef:(
"omuzlama"derken Neyi Kastetmiş Acaba?ben şunu Biliyorum:araba Hafif Bayginken Mesela 4.vites 70 Civarindayken Gaza Dokunduğunda Istekle Ileri Atiliyorsa Tabiri Caizse Koltuklar Geri Yatmaya Başliyorsa Aracin Torku Güçlü Demektir.yani Motor Gücünü Tekerleklere Aktarmadaki Başaridir Tork.ya Da Rampada Hemen Vites Istemeyen Arabanin Da Torku Güçlü Demektir.ki Bizim Arabalar Da öyle Zaten.bi De Beygir Var.o Da 1.viteste 6000 Dev.dak Civarinda Arabanin ürettiği Maksimum Güçtür.bu Arada KAyseri Ankara Ulaşima Kapali.:eek: arabayi Kayseride Biraktim.memlekete Otobüsle Gidecem.yola çikacak Arkadaşlara Duyurulur.tipi Var Burada şu An Kirşehirdeyim.
aracınızın toku yüksekse aracınız güçlü, beygir gücü yüksekse aracınız seri olur ;)
yani yüksek viteslerde iyice yavaşlayıp tekrar gaza yüklenirsiniz araba hiç şikayet etmeden geri hızlanır,
hem torklu hem bg. yerindeyse o araba dadından yenmez :D:D

arkadaşlar ilk sayfalarda lastiklerden gelen sesten bahsetmişsiniz.bende de oluodu amortisör takozlarının deişmesi gerekio başka bi sorun yok.
o yan aynalar konusuna gelince geçenlerde babam arabayı yıkatmaya götürdügünde yıkamacının elinde kalmış ayna :D bende etresi gün gittim 70 liraya 2 tane yan ayna aldım gıcır gıcır tavsiye ederim :D

Geri