Astra F Kullanıcıları Buraya

york tekerleklerin çevirme kuvvetidir,asıl güç demek tork demektir,hp hız ile ilgilidir,örneğin traktör ile ferrariyi birbirine bağlarsak,traktör 5-6 hp,ferrari 250 hp nin üzerinde,traktör ferrariyi sürükler,çeker,,bu güçle yani torkla alakalıdır,traktörün tork u ferrariye göre çok daha fazladır,yani lastiğin çevirme kuvveti çok daha fazladır,,bende geçen dergide okudum,

bide arkadaşlar arabada rezinstansın nası çalıştığını buldum:D ısıtma dümesı warya,1-2-3-4 die gidio orta düme,,onu kendine doğru çekinceymiş..bakalım daha neler buljas:D

bide arkadaşlar arabada rezinstansın nası çalıştığını buldum:D ısıtma dümesı warya,1-2-3-4 die gidio orta düme,,onu kendine doğru çekinceymiş..bakalım daha neler buljas:D
FAYDALI Bİ BİLGİ PAYLAŞIMI TEŞEKKÜRLER...BİZİM ARABA DA BULMACA GİBİ VALLA:D BULUŞ YOLUYLA ÖĞRENME MANTIĞINA GÖRE TASARLANMIŞ:D :D

Evet orada işaret var ama bilmeyen bulamaz zaten iç ışıkta far düğmesini kendine çekince yanıyor onun dışında herşey açık yani bulunur bi de ben şu arka sis farının tek olmasına gıcık oluyorum :mad:

bizim arabalarda herşey itme çekme hesabıyla yapılmış :D:D
teyp ses düğmesini de çekip sağ sol yapınca balans ayarı yapıyo :D

york tekerleklerin çevirme kuvvetidir,asıl güç demek tork demektir,hp hız ile ilgilidir,örneğin traktör ile ferrariyi birbirine bağlarsak,traktör 5-6 hp,ferrari 250 hp nin üzerinde,traktör ferrariyi sürükler,çeker,,bu güçle yani torkla alakalıdır,traktörün tork u ferrariye göre çok daha fazladır,yani lastiğin çevirme kuvveti çok daha fazladır,,bende geçen dergide okudum,
tekerlekleri derken yanlış söylemişler ama biraz ;)
motor gücü verilirken tekerlek hesaba katılmaz, arada vites kutusu var, volandaki gücü tekere aktaran sistem o, yani tekere aktarılan güc asıl vitesle alakalı, tabiki torku yüksek bi araç bgücü çok çok yüksek bile olsa torku düşük aracı rahatlıkla çekebilir :D
tork da çok keyif verici bir nitelik, araç zorlanması diye birşey görmüyo insan torklu arabada

arkadaşlar ankaraya geldikten sonra motor vuruntulu çalışmaya başladı acaba soğuktan olabilirmi? çünkü urfada en fazla -2 oluyordu 97 oktan kullansam faydası olurmu?

selam arkadaşlar bikaç gündür ofline kaldım geri döndüm ;)
tork motorda kranktan çıkan gücü simgeler, torque kelimesi burulma manasına gelir, ve moment birimi olan Nm ile gösterilir (burak NW yazmışsın ama olsun ;) ) motorun şafta - volana verdiği döndürme kuvvetini gösterir
bildiğim kadarıyla anlatmaya çalıştım
Nerelerdesin Hakan abi yaa bak millete yanlış bilgiler vermişiz kusura kalma Nw olayını yeni farkettim ve direk koptum:kop: diğer dediklerim de haklımıyım peki pek teknik kelimelerden anlamıyorum :( kusura kalma Hakan abi:o

Geri