Astra F Kullanıcıları Buraya

merhaba arkadaşlar bir sorum olacak.bizim astra f'ler 100 beygir.tigradalarda ve corsa gsi'da aynı motor var ama 106 beygir.görünüşte her iki motorda donanım olarak aynı.aradaki 6 beygirlik farkı motordaki yazılımın farlı olmasından mı kaynaklanıyor.astra f motor gücünü 106 beygir yapabilirmiyiz.corsa gsi ve tigradaki gibi.yardımcı olacak arkadaş varmı.HARUN KAŞIKÇI

goshawk´isimli üyeden Alıntı
Arkadaşlar teknik serviste İzmir'li F arkadşımız Murat SÖNMEZ şu yeni fenni muaneyenede aranan kusurları gösteren 27 sayfalık pdf dosyası koymuş onun ellerine sağlık tabi bende indirdim kimi görürsem veriyorum sanayide falanda ..
Dün çıktı alıp arabamın etrafında bi dolaştım bir kaç kafif kusur sayılabilecek dışında bişi yok derken listede bişi gördümki moral falan taban yaptı benim arabanın direksiyon kutusu aldığımdan beri ufak ufak yağ kaçırmakta, gerçi aldığımdan bu zamana 15 ay oldu ve ben sadece 350-500 ml arası bişi koydum tadım kaçtı 3 e bölünmüş durmdayım ..
1. grup = yaptırma koy yağı yürü muayeneden 1 hafta önce motoru yıkat git diyenler.
2. grup = yenilet diyenler (ya yenisi 1800 TL)
3. grup = yaptırıca 3-5 gün iyi sonra şar diye bütün yağı altına veriyor senin küçük cocuğun var evde hala bebe bezi vardır diyenler..

abi bence en güzeli koy yağı muayeneye gitmeden 2-3gün önce yıkat motoru felan öle git aksi bi durum yoksa değiştirmenin manası yok şimdilik

merhaba arkadaşlar bir sorum olacak.bizim astra f'ler 100 beygir.tigradalarda ve corsa gsi'da aynı motor var ama 106 beygir.görünüşte her iki motorda donanım olarak aynı.aradaki 6 beygirlik farkı motordaki yazılımın farlı olmasından mı kaynaklanıyor.astra f motor gücünü 106 beygir yapabilirmiyiz.corsa gsi ve tigradaki gibi.yardımcı olacak arkadaş varmı.HARUN KAŞIKÇI
harun kardeş motor durumları aşağı yukarı aynı ama ne hikmetse tigrayı yiyorum corsa direksiyon ısırtıyor bende çareyi IAT sensörünü (hava kütle ölçer sensörü hava filitresinden sonra borunun üzerinde ki soketli fiş) çıkarıp o şekilde kullanınca durumun değiştiğini gördüm ama uzun süreli çıkarmanız tavsiye edilmez kötü sonuçlar doğurabilir ben kısa mesafelerde dewre dışı bırakıyorum:D

Harun Bey merhaba, astra f için kapı eşiği sormuşsunuz ve bir konu açmışsınız. benim arabamda var ve açmış olduğunuz konuda resimleri ile ekledim.

Aynen katılıyorum ancak insanlar iyi şeylere laik, piyasda sular durulsun gün doğmadan neler doğar şimdi çok para geliyor ama yeni yenidir inşallah hepimiz gönlümüzdeki aslanlara sahip olabiliriz ancak şimdilik telle bağlayıp derby ile yapıştırıp kullanacaz ve ben şu an elimizdeki makinalara sahip kalalım ne dualar ediyorum bir bilseniz :D
aynen abi

:o:o:o Daha çok 1 senedir farkında olmadığım hopörlerin tadını çıkartıyoyum diyebilirim Hakan abi :D :D :D geçen power fmde çalan parçalara cdye çekip çarşıya çıkınca farkettim :sorry: sesi açıp hızıda 50ye sabitleyip stabil şekilde trafikte ilerliyorum
;)
car300 de bile, iyi bir kaset, stereo kayıt düzgünse çok harika ses veriyor. metallica kasedi vardı bende mükemmel oluyodu

arkdaşlar şu ermenilerden özür dilemek niyetinde gaflet ve delalet içinde olan aydın geçinen kara çahiller için neler diyorsunuz........
neler dedim de burda denmez abi :mad:
sen biliyosun beni tahmin etmişsindir.

arkadaşlar astra f 106 beygire nasıl çıkacağını bilen yokmu içinizde.HARUN KAŞIKÇI
açık hava filtresi, komple egsoz tabi doğal olarak kat iptali
bide orj. 100bg den yılların verdiği kayıpları bi şekilde silmek lazım, belki biraz carbon clean
az da olsa bişiler çıkar.
yazılım farkı olup olmadığını bilemiyorum ama

arkadaşlar yetkili serviste astra f'ye bilgisayardan tigranın beynini kopyalayıp astra f beynine yapıştırıyorlarmış.motor gücüde haliyle 106 beygir oluyormuş.arkadaşlardan duydum ama fiyatı hakkında bilgim yok.araştırmak lazım.sadece yazılımla güzel bir olay HARUN KAŞIKÇI

halil abi hastayım şu senin kilitli torpidoya..

kil,tli olması hoşuma gidiyor; benim vectra a da da öyleydi; baston kilit anahtarını; önemli evrakları falan içine gönül rahatlığıyla koyabiliyorum;93-94 yıllarında kilitli üretildiler galiba bu kapaklar; daha üst modellerde göremiyorum; senin aracın 95 model ve üzeri gruba girdiği için yok galiba......

Geri