Astra F Kullanıcıları Buraya

Aman Sercan abi neyaptın ya ağlatıcaksın bizi :D :D
el freni konusunda haklısın tutmuyor ya ayar yapmak için el freni körüğünü çıkardım bi baktım vida çok derinde vazgeçtim :D

Babamla onu konuştuk. Öss den kurtulduktan sonra ailedeki bütün 4 tekerlekli araçlarla ilgili planlarımız var. Babam beni uğraştırma sen hallet hepsini dedi bekliyorum şimdilik öss yi.
Astranın iyi bir bakıma ihtiyacı var. Ön takımda hasarlı parçalar var sağa çekiyor. Kaportada ufak tefek hasarlar var autoking e gidecek. Cam filmi zartı zurtu ufak tefek birşeyler daha yapmayı planlıyorum. En sonunda ufak bir değerlendirme yapıcaz eğer 1 sene içinde arabayı değiştirme imkanımız olucaksa lpg takmayız ama olmazsa lpg şart. Sonra ducato ve doblo satılacak. Yerine doblonun uzun şaselisinin 1,9 olanı alınıcak. 1,3 yetmiyor birde kliması yok. :D Babam evdeki ve şirketteki araba işlerini bana devretti yani :D zaten kendisi benim tam tersim arabayla katiyen ilgilenmez. Araba nerde durur bozulur ozaman kontrol ettirir. :D yıllarca yıkatmadan gezebilir :D üvey evlatmıyım neyim anlamıyorum :D siz bu astranın 5 sene önceki halini görseydiniz. Ben kendime geldimde toparladım :D Boyası matlaşmıştı biraz daha beklesem kalkıcaktı boyası. Tamponların siyahlığı gitmişti hatta gride değil bildiğin beyaz olmuşlardı. :D bi gün kafam attı aldım elime süngeri cilayı giriştim arabaya sonrada bi daha bırakmadım. :D

Babamla onu konuştuk. Öss den kurtulduktan sonra ailedeki bütün 4 tekerlekli araçlarla ilgili planlarımız var. Babam beni uğraştırma sen hallet hepsini dedi bekliyorum şimdilik öss yi.
Astranın iyi bir bakıma ihtiyacı var. Ön takımda hasarlı parçalar var sağa çekiyor. Kaportada ufak tefek hasarlar var autoking e gidecek. Cam filmi zartı zurtu ufak tefek birşeyler daha yapmayı planlıyorum. En sonunda ufak bir değerlendirme yapıcaz eğer 1 sene içinde arabayı değiştirme imkanımız olucaksa lpg takmayız ama olmazsa lpg şart. Sonra ducato ve doblo satılacak. Yerine doblonun uzun şaselisinin 1,9 olanı alınıcak. 1,3 yetmiyor birde kliması yok. :D Babam evdeki ve şirketteki araba işlerini bana devretti yani :D zaten kendisi benim tam tersim arabayla katiyen ilgilenmez. Araba nerde durur bozulur ozaman kontrol ettirir. :D yıllarca yıkatmadan gezebilir :D üvey evlatmıyım neyim anlamıyorum :D siz bu astranın 5 sene önceki halini görseydiniz. Ben kendime geldimde toparladım :D Boyası matlaşmıştı biraz daha beklesem kalkıcaktı boyası. Tamponların siyahlığı gitmişti hatta gride değil bildiğin beyaz olmuşlardı. :D bi gün kafam attı aldım elime süngeri cilayı giriştim arabaya sonrada bi daha bırakmadım. :D
hadi o zaman sana başarılar bu pazar allah yanında olsun inş ,iyi geçer..benim babamda aynı :D transporter ı var..ohoo yolda kalırsa beni arar...:D

teşekürler :D Pek umutlu değilim ama artık elimden geleni yapıcam.
Bizim ducato 5 sene önce direğe sürtmüştü 3 sene önce kaportacıya verdik yapılsın diye bi o ozaman yıkanmıştı bir daha yıkanmadı :D üstünde beni yıka filan yazıyordu bi ara geçen gördüm tamam be yıkamazsan yıkama yazıyordu :D

95 MODEL ASTRA F 1.6

arkadaşlar bir iki yere yazdım fakat bir cevap alamadım öğrenmek istediğim:
lastik ebatlarının km göstergesine etkisi ne derecede olur
benim arabada takılı lastik =185 65 14
sanırım orjinalı lastiği 190 60 14 (istetmedeki 95 yapımı lastik ebadı bu)
arkadaşlar bunu şunun için soruyorum, depoyu ful dolduruyorum (40 lt) ve harcadığım benzine göre yapmış olduğum km bana çok az geliyor (Şehir içi 40 lt benzinle 340 km yapıyorum) bu normalmi yoksa lastik yanaklarının 60 yerine 65 kullanılmasımı göstergeye etki ediyor (fazla veya eksik göstermesi açısından)
yardımcı olacak ustalara ve arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
95 MODEL ASTRA F 1.6

arkadaşlar bunu şunun için soruyorum, depoyu ful dolduruyorum (40 lt) ve harcadığım benzine göre yapmış olduğum km bana çok az geliyor (Şehir içi 40 lt benzinle 340 km yapıyorum) bu normalmi yoksa lastik yanaklarının 60 yerine 65 kullanılmasımı göstergeye etki ediyor (fazla veya eksik göstermesi açısından)
aracınız ecotec motorlu ise, kapak jantlı versiyonu 175/65r14 82h dır. eğer 97 ve sonrası jant mevcutsa 195/55/15 ölçüler budur. jant lastik yakıtınızı bukadar etkilemez.

40lt benzinle 340km aşırı fazla.aracınız ecotec ve otomatik vites değilse bu 11,7lt/100 km ye tekabül eder. bizimki çok çok dikkatli kullanınca 7-7,5lt (trafik ışıklarında boşa atıyorum). babam kullanınca 8-8,5lt yaktırıyor.

egr valfini kontrol ettirin ve temizletin. benzin filtresi ve hava filtresini değiştirin. carbon clean yaptırın. ilk aklıma gelen bunlar...

şu f kasanın bardaklıklarını,ayna ayarlama aparatını,4lü tuşunu,far tuşunu,tutmayan el frenini,şu girişte kapı ile koltuk arasında bulunan boşluğa eşya koyuyodum bunların hepsini ösledim be..
ilker sende de var mı böyle bi özlem :)

95 MODEL ASTRA F 1.6

lastik ebatından o kadar fark etmemesi lazım 96 model 1.6 da 185 65 14 ile ş.içi 8lt/100km yapıyorum. (sürekli kısa mesafe kullanıyorum)
birde depo da 40 lt olmaması lazım bizimkiler 52lt.

ya ne de olsa yaşlılar be ilkercim

mesela ajda pekkan konsere mayoyla çıkmış karşıdan genç kız gibi görünüyor :D aynı hesap işte :D

yeni arabaya binince sessizlik çarpıyo insanı

Geri