Astra F Kullanıcıları Buraya

bızım araçtada aynı sıkıntı var.debriyajı sıfır yaptırdıgımızda bile gacırdama yapıyor.ancak paspasınız bızımkı gıbı kalınsa:) debriyaja tam sonuna kadar basılmıyor ve o yüzden ses yapıyor olabilir.
sonuna kadar basabiliyorum.
geri vites de özellikle var.

Diyot tablası ve konjektör değiştirmiştim dün akşam söyledim. Dün değiştirdikten sonra hiç birşey yoktu biraz gezip eve geldim. Bu sabah arabayı çalıştırdım. Ağır bir yanık kokusu gelmeye başladı sonrada kaputtan dumanlar çıkmaya başladı. Az daha yanıyordu araba. Anahtarı çıkarsam bile akü lambası yanmaya devam ediyordu. Akünün kutup başını söktük bıraktık öyle. Artık öss den sonra halledicem pazartesi. :D
gecmiş olsun

aracınız ecotec motorlu ise, kapak jantlı versiyonu 175/65r14 82h dır. eğer 97 ve sonrası jant mevcutsa 195/55/15 ölçüler budur. jant lastik yakıtınızı bukadar etkilemez.

40lt benzinle 340km aşırı fazla.aracınız ecotec ve otomatik vites değilse bu 11,7lt/100 km ye tekabül eder. bizimki çok çok dikkatli kullanınca 7-7,5lt (trafik ışıklarında boşa atıyorum). babam kullanınca 8-8,5lt yaktırıyor.

egr valfini kontrol ettirin ve temizletin. benzin filtresi ve hava filtresini değiştirin. carbon clean yaptırın. ilk aklıma gelen bunlar...
Arkadaşım aracımız ecotec motorlu ve manuel egr valfini taktıralıda 2 ay kadar oldu.Burda vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı size ve çok teşekkür ederim,
Bende bugün bujileri değiştirip hava filtresini temizlettirdim(Hava filtresini yeni taktırmıştım) bakalım şimdi ne kadar yakacak, yalnız ben şunuda belirteyim benim arka sağ cant içerden ince bir şekilde 2 cm yarılmış hava kaçırıyormuş ben bu şekilde bir seneye yakın bu arabayı kullandım(bir senede 3000 km yapmışız) ayda bir lastiklerin havasını kontrol ediyordum ve sürekli bu sağ arka lastiğin havası 4-6 arası eksiliyordu en sonunda lastikciye götürüp sorunu hallettik acaba diyorum benzin sarfiyatında bununda etkisi varmıdır? neyse artık meseleyi hallettik bundan sonra ne kadar yaktığını görecez, selamlar

Son düzenleme:
Arkadaşım aracımız ecotec motorlu ve manuel egr valfini taktıralıda 2 ay kadar oldu.Burda vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı size ve çok teşekkür ederim,
Bende bugün bujileri değiştirip hava filtresini temizlettirdim(Hava filtresini yeni taktırmıştım) bakalım şimdi ne kadar yakacak, yalnız ben şunuda belirteyim benim arka sağ cant içerden ince bir şekilde 2 cm yarılmış hava kaçırıyormuş ben bu şekilde bir seneye yakın bu arabayı kullandım(bir senede 3000 km yapmışız) ayda bir lastiklerin havasını kontrol ediyordum ve sürekli bu sağ arka lastiğin havası 4-6 arası eksiliyordu en sonunda lastikciye götürüp sorunu hallettik acaba diyorum benzin sarfiyatında bununda etkisi varmıdır? neyse artık meseleyi hallettik bundan sonra ne kadar yaktığını görecez, selamlar

dostum yakıtta 1 lastik çok bariz fark etmez. ayrıca sadece bujiyi değiştirmişsin, buda yakıtı az etkiler.

anlattığın kadar fark ondan da olmaz,
buji hava filtresi değiştirdikten sonra tekrar takip et,büyük olasılıkla çiğ benzin de atıyodur araban, ateşleme ile ilgili bi problem olabilir, hava filtren veya borularından veya manifolddan kaçak da olabilir.

her tarafın iyic e kontrol edilmesi gerekir

performans olarak nasıl? bu sorunlarla çok yaktığında genelde performans da zayıflar

Bizim farların içi açılıyomu?

Yani tamamen cam mı yoksa farın önündeki cam parça çıkıp içini açabilmeye olanak sağlıyomu?

Ohhhh geldim eve üstümden büyük bi yük kalktı. Genel anlamda güzel geçti. Ama sonuç ne olur bilinmez. Şimdi bunları düşünmenin sırası değil öss neymiş peehh :D
Dobloda astrada arızalı :D Doblo yokuşta kalkmıyor tork hp dağılımında düzensizlik var. Astra malum yanıyordu az daha pazartesi ikisinide halletmeye çalışıcam :D

Bizim farların içi açılıyomu?

Yani tamamen cam mı yoksa farın önündeki cam parça çıkıp içini açabilmeye olanak sağlıyomu?

her farda altta ve üstte olmak üzere ikişerden 4 adet demir sekman var; sekmanları söküp camı ayırabilirsin; ancak takarken contasını silikonla takviye yap yoksa su alabilir....

Geri