Astra F Kullanıcıları Buraya

masallah aracın guzelmıs yay konusuna gelınce guzel dusmus begendım acıkcası :)
teşekküe ederim bide sfi olacakdı ki ama valla ne yalan konişim şöyle calibra sfi turbo motor filan yapamk istiyorum ama maddi durum el vermiyor bellimi olur kazalı bir sfi bulursam onu yapamyı düşünüyorum kafamda 3 4bin ytl harcamak geliyor içimden ama suan değil tabiki ama suan aracımdan cok memnunum ama aklım hep astra gsi 94 sfi de ama satması zor olduğundan yaklaşamıyorum yarın bugun evlilik filan olursa paraya sıkıştım hemen sata bileceğim araba olması suan daha iyi ama evlendim mi hiç acımam alırım bir sfi düşünmeden hemde

hafta sonu bos durmadık bi xenon yaptık:D

valla bende yapabilsem insignia 1,6 180 motoru takacam

Yiğit bey merhaba,
Rica etsem imzanızdaki resimlerin boyutunu küçültebilirmisiniz? Yada resimleri tek bir resimde toplayabilirmisiniz? İmza resminde bu boyutlar çok büyük kalıyor ve sayfayı yavaşlatıyor çünkü.
Teşekkür ederim.
Saygılar.

teşekküe ederim bide sfi olacakdı ki ama valla ne yalan konişim şöyle calibra sfi turbo motor filan yapamk istiyorum ama maddi durum el vermiyor bellimi olur kazalı bir sfi bulursam onu yapamyı düşünüyorum kafamda 3 4bin ytl harcamak geliyor içimden ama suan değil tabiki ama suan aracımdan cok memnunum ama aklım hep astra gsi 94 sfi de ama satması zor olduğundan yaklaşamıyorum yarın bugun evlilik filan olursa paraya sıkıştım hemen sata bileceğim araba olması suan daha iyi ama evlendim mi hiç acımam alırım bir sfi düşünmeden hemde

3-4 bin lira harcamayı koyduysan kafana direk satıp calibra alsan daha iyi değil mi :)
f kasa sağlam falan ama o kadar da modifiye yazıktır. aile arabası neticede ;)

valla bizim arabaların en büyük sorunu esnemesi o yüzden viraja filan zor girersin ve esnediği için altı hep vuruyor şim di hiç vurmuyor cunkü cok az esne me payı var ama orjinal jantla kulanmanı tavsiye ederim ben suan cok memnunum hiç gaz kesmeden virajlara cok rahat giriyorum sehir içinde de parke yolarda da hiç bir yerde sürme ve ya vurma yok markası sparco 4 cm lik bence kesin al derim
Teşekkür ederim işte bizimde şüphelerimiz aynı inş. bizimkindede sorun çıkmaz zaten GLS jantlarını bende seviyorum hayatta onları söküpte başka jant takmam ;) Bizim projemizde aracın yol tutuşunu ve duruşunu arttırıp sonra x16xelden en iyi şekilde ve en verimli gücü almak var ;)

yağ yakamsının sebeklerini araştırdım ve genelde subap lastiklerinden veya subapğ gaytlarından dolayı yakıyor bu bizim motorlar istersenin deneyin hepiniz aracı yani 100 bin km yi devirmiş aracların hepsi yüksek devirlerde yağ yakar bunu nasıl anlarsını olduğu yerde deviri 6000ne kadar cıkarı arkadan beyaz bir duman atar o da subap lastiklerinin görevini yapamamasıdır yani subakdaki yağyı subakdan sıyıramıyor bu sefer onu yakıyor ve arkadan duman seklinde atar coğunu bunu göremezsiniz cünkü cok az miktarda yakar her seferin de öncelikle subap lastilerini değiştirceksiniz sonra bir tür onarı yağ var aslında onalıcı demeyelim kaca onleyici yanı motorun yani yagın havayla temaz etdiği yerleri kapatıyor ve beyaz bir sıvı seklinde beli olur motor soğduğun kas katı sertleşiyor ve bidaha da ordan kacak yapmıyor motorun ne kadar ısınırsa ısın ben böyle bişe yapdım bende oldu ama bunu ölçmenin en iyi yolu yağ değişiminde anlıcam tabiki sekmenlerin arasında kaln yalr yani motorun bazı yerlerin yine yağ kaldığı için otomatikman yağ eksilmiş olacak ama bir opel aracında 10000 de 1 litre yağ yakması bence cok düşük bir oran ve beni memnun edecek bir oran şimdi yağ değişimini bekliyorum tamamen işe yaryıp yaramadığını o zaman söylicem ama suanlık yağ eksirtmesi cok düş
Dediğin gibi Yiğit abi ecotec motorların yağ yakma sıkıntısı subablar ve contalar ve ustamada söledim sorunu bu ise çözelim dedim motorun durumu iyi şimdilik gerek yok dedi konuyu kapadı malesef :( ki dediğine göre ne yaparsan yap bir şekilde eksiltme yapacağını ve motorun yapısından kaynaklı olduğunu belirtti ;) Banada zamanında magnatec+motor silk koyarsan eksiltmeyi keseceğini sölemişlerdi 5000kmde yine 1lt eksiltmiş malesef :( Yiğit abi sonucu sabırsızlıkla bekliyorum yağ değiştirdikten sonra yağ yakma olayı devam edicekmi ;) eğer devam etmezse başka bir ustaya değiştirte bilirim ;) Bide sana kaça mal oldu onuda öğrenebilirmiyim sonuçta üst kapağı aç kapa parası alıyolar :)

Günaydın arkadaşalar.yiğit arkadaşımızın arabasında orjinalinde elektrikli ayna varmış.herhalde sıfır alırken opsiyon olarak istenmiş.normalde gls elektrikli ayna yok.birde kol dayamanın fiyatını bilen varmı acaba

Son düzenleme:
Dediğin gibi Yiğit abi ecotec motorların yağ yakma sıkıntısı subablar ve contalar ve ustamada söledim sorunu bu ise çözelim dedim motorun durumu iyi şimdilik gerek yok dedi konuyu kapadı malesef :( ki dediğine göre ne yaparsan yap bir şekilde eksiltme yapacağını ve motorun yapısından kaynaklı olduğunu belirtti ;) Banada zamanında magnatec+motor silk koyarsan eksiltmeyi keseceğini sölemişlerdi 5000kmde yine 1lt eksiltmiş malesef :( Yiğit abi sonucu sabırsızlıkla bekliyorum yağ değiştirdikten sonra yağ yakma olayı devam edicekmi ;) eğer devam etmezse başka bir ustaya değiştirte bilirim ;) Bide sana kaça mal oldu onuda öğrenebilirmiyim sonuçta üst kapağı aç kapa parası alıyolar :)
burak 5000km de 1lt yağ eksiltme değildir kardeşim... kaç defa dicez.
boşu boşuna açtırcaksın motoru...
magnatec eşşek gibi eksiltiyo kanma onlara :)

burak 5000km de 1lt yağ eksiltme değildir kardeşim... kaç defa dicez.
boşu boşuna açtırcaksın motoru...
magnatec eşşek gibi eksiltiyo kanma onlara :)
Saolasın Hakan abi walla aynı ustam gibi konuştun :) :D 1lt yağ eklemeye gittiğimde ya neden böle oluyo dediğimde ingiliz anahtarıyla kovaladığını hatırlıyorum :kop: la git başımdan töbe töbe adamı günaha sokacak diyodu :kop: kaç defa dicez sana lan bunlarda normal diye :D

Magnatec konusuna gelincede dediğin gibi abi çoğu kişi koy magnatec bak keyfine diyo ama :( bu sene değiştirirken mobil koymayı düşünüyorum bi kaç sitedede GM yağ koydum eksiltme yapmıyor filan yazmış :D ama Mobil aklımda :) üstüne bi 2500 km daha yol yapayım değiştirecem ;) ya mobil yada castrol koydurcam ;)

Bu arada yağ konusunda cidden Hakan abi herhalde en fazla baş ağrıtan üye olarak nam salıcam :D o yüzden herkesten özür dilerim ;)

Geri