Astra F Kullanıcıları Buraya

bugün ızgara bakcaaam:D:D

Bende bugun antifriz değiştim komple 2 sene olmuştur herhalde değişeli çamur gibi olmuş birde fix her zaman olduğu gibi 1 lt yağ eklendi :D

çokbüyük bir bölümümüzün araçı 2. el ve en az 10 yaşında ve asgari 120 000 km cıvarlarında.. ..... ufak tefek sorunlar olmalı ..kime o kadar binilse sorun çıkarmazmı ??

bide forumda gezerken aşağıdaki gibi bi yazı ile karşılaştım sizin düşünceleriniz nelerdir...

"toyota formundan... sizleri azicik güldüreyim dedim :)
opel almanın da çok faydalı yönleri var örneğin motor, mekanik ve elektirik bilgin artar, sosyalleşirsin. oto sanayi camiasında bir sürü tanıdık ustan olur. Çevren genişler. servislerle kavga ve mücadele ettiğin için, zorluklara karşı mücadele gücün artar. bol yedek parça tükettiğin için üretim sanayine katkın olur. sayende isdihdam artar. ülke gelişir"

Çok biliyor o toyotacılar şimdiye kadar birtek rutin bakımlar haricinde şarj dinamosu sorun çıkardı oda akü 9 yıllık bir aküydü dinamocu aküden dolayı problem olmuş dedi. Opelin sorunlu araba diye adı çıkmış ama opel sorunlu değil hassas araba öyle doğan şahin kullanır gibi kullanırsan tabiki problem çıkarır doğru düzgün bakımını yaptınmı taş gibi arabadır toyota moyota vız gelir tırıs gider :D

bu arada gl lerde lastik boyutu 175/65/14 ama ben 185/60/14 kullanıyorum

merhaba arkadaşlar;
sizlere iki sorum olacak,
1-benim araç 98 astra f gl sedan, aracın tavanında bulunan o kumaş gibi olan kısımda muhtelif bölgelerde sarkma mevcut, forumda bazı konularda buldum fakat kafam karıştı,bende sizlere sormak istedim, bu sorunu en kolay nasıl hallederiz fikirlerinizi öğrenmek istiyorum.
2- benim opelin üzerindeki lastik ebatları 175/70/R13,bu ebatlar orjinalmi,lastikleri değiştirmeyi düşünüyorum,değilse orjianl değerler nedir,ayrıca bizim yollar malum bi marka tavsiyeniz varmı.

çok teşekkürler selamlar..

tavanı söktürüp yeniden kaplatmalısınız; döşemeciler; 80-150 tl civarına yapıyor; siz yaparsanızmaliyet epey düşer;lastik boyutunuz benim aracımla aynı; eğer aracınız 98 1.4 classic ise boyut doğru...

Tüm F sanecilere selamlar. Aracım daha öncede söylediği üzere oldukça fazla yakmaya ve performansı düştüğü için Mavidenizler BRC Ankara bölge bayiine dün gittim. Ustaya şikayetlerimi ilettiğimde direkt olarak "gazı nereden alıyorsunuz" dedi. Bende "aygaz" deyince. "abi aygaz ın katkısı maaelsef çok yağlı olduğundan önce filtereyi tıkıyor. Sonrada enjektörlerden gazın geçişini engelleyerek aracın gitmesini engelliyor ve çok yakmasına neden oluyor" dedi. Önce oldukça şaşırdım. Yalnız bu sadece enjeksiyonlu araçlarda oluyor dedi. Karbüratörlü araçlarda aksine gayet ii oluyor dedi. Napcaz o zaman dedim abi filteryi değiştirelim sen de gör dedi. Hakkatten filtreyi (büyük olanı) çıkardığında bayaa yağlandığını gördüm. Değiştirdim. Bu gün boş depoya Total den (ustanın tavsiyesi üzerine) 20 tl lik lpg aldım. Ş içi kullanım değeri 100 km = 10 . 7 lt. Eski değerimin aynısı. Bİr önceki aygaz iler kullanım 100 km = 13,5 lt. 3 lt ye yakın fark. 3 * 1.66 = 50 kuruş :( Acı ama gerçek. Aylardır sürekli kulandığım aygaz ı istemeye istemeye bıraktım. :( Paylaşmak istedim. Son zamanlarda aynı sorunu yaşayan varsa aygaz dan kayanaklanıyor arkadaşlar. Bugünkü gaz ölçümümümden sonra iyice emin oldum. bu arada Total gaz aygaz göre daha gürültülü çalışıyor bu sda bir gerçek. Ankarada eski terminalin karşısındaki Total i herkes (özellikle taksici dostlar) çok övdü. Ordan almaya devam.
selam ile.

Son düzenleme:
Geri