Astra G Sahipleri Buraya

merhaba arkadaşlar...

yağ değişim vakti geldi.tecrübelerinize dayanarak yardımlarınızı bekliyorum forumu araştırdım ama kafam iyice allak bullak oldu.10-40 yok 0-40 tam sentetik yarı sentetik yok o marka yağ eksiltir şu iyidir bu kötüdür her kafadan ayrı ses çıkmış.

bu arada az da olsa motor da yağ eksiltme oluyor zannedersem ama daha önce ne yağ olduğunu tam bilemiyoruz.bunu da göz önüne alırsanız çok sevinirim.

teşekkürler...

hepsi arama butonunda ;)

http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=52061

su anda bende motul 5w40 kullaniyorum..

genel soylıyorum.. yag eksıltmesin diye de gidip 15w 50 koymakta sacmalik.. hareketlı parcalar uzerinde koruma tabakasını daha iyi yapması, viskozite ve yag basincini ve sicakligini yukseltmemesi yag seciminde etken olmali...

tamam bu konu dahil 1o a yakın konu okudum amsoil ve motul u tedarik etmek sıkıntılı bir iş herkesin kullandığıı genel kabul görmüş yağ nedir ? mobil mi ? birde kalınlığı 10/40 mı olmalı? anladığım kadarıyla 10-40 yarı sentetik 0-40 tam sentetik oluyor.bu ikisini arasında hangisini kullanırsam yağ yakma riski en aza iner ? öğrenmek istediğim bu sadece.

yagma yakma riski secim etkeni olmamali...
motul 5w40 istda bulunur.. belkide ankda da var.. illa onu almalisin demiyorum.. bulunamiyor dedin ondan yazdim..

her zaman tam sentetik kullan..

anladım.şimdi ustaya yağ alıp gitsen adam surat yapıyo yok o yağı almasaydın falan bunlara şunu koyuyoz falan diycek adım gibi eminim :)

yine de kullananların yorumlarını bekliyorum...

0,5,40 koyma 10 40w devam 0,40 05,40 w bmv yagi dıye pıyasada gecer bence 10, 40 w mobıl al veya castrol mangetec al +10 ben kullanıyorum problem yok 5 senedır araba bende costrol kullanıyorum yag eksıltır devırlı kullanırsan kım ne dersen desın hıkaye opel yag yakar basarsan devırlı kullanmıcan kafanı kurcalama devam costrol ;)

arkadaşlar ben arabayı alırken ustaya götürdüm bakması için motorun ordan hortumu çıkardı hortumdan fabrika bacası gibi duman çıkıyor bunu alma yağ yakıyor dedi bir defa astra g hastasıyız ya alacağız servise götürdüm meğer benden önceki pinti sahibi kötü yağ koymuş gittim castrol yağ almaya benim yıkamacı tavsiye etmedi castrol bozdu buharlaşıp gidiyor dedi 10x40 elf yağ koyduk 8 bin km oldu bir gram yağ eksiltmedi tavsiye ederim reklam gibi oldu ama orda burda castrolün magnatek serisinin 80 liralık yağını 50 liraya satıyorlar aldanmayın motoru yersiniz haberiniz olsun

arabanın cam önündeki ızgarası ve sağ ön koltuk başlığından aşırı ses geliyor arabam ses yapıyor diye altı ay önce değiştim arabayı şimdi de bu sese dayanamıyorum 2003 astra g yardımcı olun lütfen

arkadaşlar ben arabayı alırken ustaya götürdüm bakması için motorun ordan hortumu çıkardı hortumdan fabrika bacası gibi duman çıkıyor bunu alma yağ yakıyor dedi bir defa astra g hastasıyız ya alacağız servise götürdüm meğer benden önceki pinti sahibi kötü yağ koymuş gittim castrol yağ almaya benim yıkamacı tavsiye etmedi castrol bozdu buharlaşıp gidiyor dedi 10x40 elf yağ koyduk 8 bin km oldu bir gram yağ eksiltmedi tavsiye ederim reklam gibi oldu ama orda burda castrolün magnatek serisinin 80 liralık yağını 50 liraya satıyorlar aldanmayın motoru yersiniz haberiniz olsun
ıyı pekı sana bırsey söyluyım bende elfın yagını koydum yag yakmaya basladı eksılttı costrolla döndum bır zaman denedık ustayla ıddaaya gırdık hatta costroldan costrolla fark far bızım motorlar 10 40 w costrol koyduk +10 devam arkadasım vectra b2 sı var ondada var costrol gram eksıltme yok senın kullanımına baglı abanırsan gaza eksıltır opel yag yakar arkadaşlar yuksek devırlede kullanıldıgı zaman bunu unuttmayın ;)

Geri