Merhaba forumdaşlar, öncelikle hepinize iyi günlere, iyi akşamlar veya iyi geceler dilerim. Başlıkta yazılı olan aracımda ilginc bir hararet sorunu yaşıyorum. Isı sabit devirde rampa çıkarken 120 dereceye dayanıyordu ve hata kodu veriyordu. Kontrol ettirdigimde motor tarafındaki fanın ikinci kademesinin bozuk olduğunu öğrendim ve yaptırdım. Fanın ikinci kademesi açılmadığı için üçüncü kademeye de geçmiyormuş. Sorun tesisattan çıkmıştı, bı kablo degisimiyle halloldu. Fakat şu an da ısınma problemi yaşıyorum. Eskisi kadar olmasa da yine rampa çıkarken hata vermiyor ama 110 dereceye geldiği oluyor. Sonrasında düşüyor fakat 110 bir dizel araç için çok yüksek. Termostatim değişeli 1 sene oldu ve termostatin açıldığı zamanı (92 derece) menüden izleyerek kestirebiliyorum, dolayısıyla termostat arızası olmadığı kanısındayım. Isı aşırı yükseldiği zamanlar haliyle su eksiltme problemi de oluyor fakat kayda değecek kadar değil. Suya yağ karışması çok şükür söz konusu değil. Bakımlarımı düzenli yaptırırım ve ustam işinin ehlidir, contanın sağlam olduğunu da biliyorum. Devirdaim su pompasi etrafında herhangi bi ıslanma da yok. Böyle bi problem yasayan olduysa daha once veya tavsiye verebilecek arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim.